Nejakyclovekzmesta
XXX.XXX.1.108
Ahoj, zajímalo by mě, jak se řeší socializace u 2 měsíčních štěňat. Všude se píše, že štěně nemá moc chodit ven dokud není naočkované, ale zároveň, že má chodit co nejvíc poznávat nové věci, lidi atd.
Jak tedy?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejakyclovekzmesta
napsal(a):
Ahoj, zajímalo by mě, jak se řeší socializace u 2 měsíčních štěňat. Všude se píše, že štěně nemá moc chodit ven dokud není naočkované, ale zároveň, že má chodit co nejvíc poznávat nové věci, lidi atd.
Jak tedy?
Děkuji.
Socializovat.
to, že štěně nemá chodit ven, je škodlivá pověra. pokud doma nemáte hygienickou smyčku a před stykem se štěnětem se nesprchujete, nepřevlíkáte a nedezinfikujete, to, že bude jen doma, ho před nákazami stejně nechrání.
Po druhém očkování (tzn. první u majitele) vyražte ven nebo minimálně do školky. Maximálně dávejte pozor na psy bezdomovců apod. V parcích se většinou schází stabilní partičky, poptejte se.
Chodím hned...i když je to možná risk...ale, s naší první fenou jsme ven nechodili, jen na naší zahradu, kde se žádný pes nepohyboval a stejně chytla parvovirozu, s ostatníma jsme chodili ven od prvního dne a byli v poho...a teď babo raď.
Mam momentálně vrh 7a pul týdenních malin a štěnata od prvního očkování v 6 týdnech beru všude kam to technicky jde.Byla se mnou na hríšti, na cvičáku a pak i na výcvikovém víkendu kde i to užila jak štěnata tak i učástníci.Strach z onemocnění sice trochu je ale jak už tu bylo psané to by muselo štěně být do ukončení očkování ve sterilním prostředí...což asi nezaručí nikdo.
Nejakyclovekzmesta
napsal(a):
Jak tedy?
Děkuji.
Socializovat.
Ale víte, jak se to říká - nic se nemá přehánět.