Neočkovaný vs socializace

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nejakyclovekzmesta

30.7.2016 20:28
Nejakyclovekzmesta

XXX.XXX.1.108

Ahoj, zajímalo by mě, jak se řeší socializace u 2 měsíčních štěňat. Všude se píše, že štěně nemá moc chodit ven dokud není naočkované, ale zároveň, že má chodit co nejvíc poznávat nové věci, lidi atd.
Jak tedy?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2016 20:30

Nejakyclovekzmesta napsal(a):
Ahoj, zajímalo by mě, jak se řeší socializace u 2 měsíčních štěňat. Všude se píše, že štěně nemá moc chodit ven dokud není naočkované, ale zároveň, že má chodit co nejvíc poznávat nové věci, lidi atd.
Jak tedy?
Děkuji.

Socializovat.

to, že štěně nemá chodit ven, je škodlivá pověra. pokud doma nemáte hygienickou smyčku a před stykem se štěnětem se nesprchujete, nepřevlíkáte a nedezinfikujete, to, že bude jen doma, ho před nákazami stejně nechrání.

30.7.2016 22:10

Po druhém očkování (tzn. první u majitele) vyražte ven nebo minimálně do školky. Maximálně dávejte pozor na psy bezdomovců apod. V parcích se většinou schází stabilní partičky, poptejte se.

31.7.2016 01:01

Chodím hned...i když je to možná risk...ale, s naší první fenou jsme ven nechodili, jen na naší zahradu, kde se žádný pes nepohyboval a stejně chytla parvovirozu, s ostatníma jsme chodili ven od prvního dne a byli v poho...a teď babo raď.

31.7.2016 07:11
mouse

XXX.XXX.169.221

Taky jsem chodila. Můj pes byl plně naočkovanej až ve čtyřech měsících a to by se nedalo, abych s ním dva měsíce nechodila ven.

31.7.2016 07:47
anonymx

XXX.XXX.235.60

Pravdepodobnost ze se potkate se psem nemocnym vakcinovanymi chorobami je nejvetsi na veterine. S detmi taky nechodite mezi lidi?

31.7.2016 09:20
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Mam momentálně vrh 7a pul týdenních malin a štěnata od prvního očkování v 6 týdnech beru všude kam to technicky jde.Byla se mnou na hríšti, na cvičáku a pak i na výcvikovém víkendu kde i to užila jak štěnata tak i učástníci.Strach z onemocnění sice trochu je ale jak už tu bylo psané to by muselo štěně být do ukončení očkování ve sterilním prostředí...což asi nezaručí nikdo.

31.7.2016 10:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nejakyclovekzmesta napsal(a):
Jak tedy?
Děkuji.

Socializovat.

Ale víte, jak se to říká - nic se nemá přehánět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík