Ker Ry
XXX.XXX.2.192
Ahoj mám doma 6letou fenku starforda x ovčákem...
Mame jiodn roky a nedokážeme ji odnaucit utíkat...máme ji z útulku
Zkoušely jsme ty obojky na elektřinu ale naši fence to nevadilo..když
Jsme zkusili ji ho dat na krk a ona se snažila utéct a mi ji dali davku
Tak jí to nevadilo pak to pan zkusil ji dát okolo pasu tak se taky nezastavila
Prostě ji to bylo jedno...pokaždé když utekla tak jsme ji netrestaly naopak jsme
Jí pochválili za to že se nám vrátila...nevíme jak ji to odna
Učit proto prosím o radu :(.
Ker Ry
napsal(a):
Prostě ji to bylo jedno...pokaždé když utekla tak jsme ji netrestaly naopak jsme
Myslím, že neumíte EO správně použít, nehledě na to, že těžko říct, zda je vůbec EO pro Vaši fenku vhodným řešením. Nedávno tu bylo dlouhé vlákno o EO - tak si je pročtěte. Jinak si ale myslím, že se na netu zas až tak moc radit nedá, a že nejlepší je, kdybyste se diomluvili s někým opravdu zkušeným a ten by Vám poradil, co dělat, co děláte špatně Vy, co změnit atd. Mohlo by pomoct i třeba nahrání videa, jak se chováte, když se fenka vrátí ze svého útěku...
No a chválení při návratu také může znamenat, že pes si ve své makovičce spojí - já uteču, pak se vrátím a dostanu pochvalu. Snad to popisuji nějak srozumitelně. Zkrátka nejdůležitější je útěkům předcházet. Navíc nepíšete další okolnosti - jaký je denní režim fenky, kde žijete, co jí poskytujete za zábavu a vyžití atd.
Ker Ry
napsal(a):
Zamysleli jste se nad tím, proč od Vás zdrhá?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Setr mi taky přeskakoval přes plot...nemohl být na zahradě sám...prostě se tam nudil a rozhodně to nebylo proto, že by nás neměl rád nebo, že by se měl u nás špatně naopak, takže buď, když jsem potřebovala zaběhnout do baráku, tak jsem ho vzala sebou a nebo dala na tu chvilku na úvaz...dva a půl metru plot nebyl problém, když jsem šla pryč, tak jsem ho buď zavřela do baráku a nebo dala "na hlídání" rodičům na zahradu...