Čuchání, značkování

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2016 18:43
Psočka

XXX.XXX.1.239

Můj pes neustále čuchá a značkuje a ja netuším, jak mu vysvětlit, že tohle ne. Poradíte mi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2016 18:56

Psočka napsal(a):
Můj pes neustále čuchá a značkuje a ja netuším, jak mu vysvětlit, že tohle ne. Poradíte mi?

Pokud mám psa venku na volno (a tím myslím, jak pohyb bez vodítka, tak i na "dlouhém" vodítku), tak si myslím, že je to přirozené chování...pokud procházíme třeba ulicí, tak opravdu nechci, aby každýmu sousedovi počůral barák, takže pak povel "jdeme"(přirovnala bych to k povelu "k noze"), což znamená nelelkovat, nečuchat, ale pouze chůze vpřed...pokud měl tendenci i za chůze se věnovat značkování, tak jsme přidali na tempu a psa upozornila povelem "nesmíš" (což je v našem případě přerušení jakékoliv činnosti nebo nežádoucího chování)

No těžko říct jestli vám moje zkušenost pomůže...

23.7.2016 19:02
Psočka

XXX.XXX.1.239

Asi nemáme nesmíš úplně dotažené, protože tu činnost ne přeruší. Potrebuju to především na parkuru.

23.7.2016 19:12

Psočka napsal(a):
Asi nemáme nesmíš úplně dotažené, protože tu činnost ne přeruší. Potrebuju to především na parkuru.

No já si myslím, že hodně záleží i na psovi, měla jsem tři a každej měl "jinou" potřebu značkovat...parkur ani nic jiného, kde bych to potřebovala eliminovat neděláme, takže se u mě jedná pouze o omezení značkování na nevhodných místech, pokud je pes na volno a třeba procházíme třeba kolem nějakého auta, které ho zaujme, tak na něj houknu hned, jak k němu čuchne...

23.7.2016 19:18
Psočka

XXX.XXX.1.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já si myslím, že hodně záleží i na psovi, měla jsem tři a každej měl "jinou" potřebu značkovat...parkur ani nic jiného, kde bych to potřebovala eliminovat neděláme, takže se u mě jedná pouze o omezení značkování na nevhodných místech, pokud je pes na volno a třeba procházíme třeba kolem nějakého auta, které ho zaujme, tak na něj houknu hned, jak k němu čuchne...

Dobře zkusím reagovat včas a nějak jinak ho zabavit, ale nevim jestli to pujde.

23.7.2016 19:37

Psočka napsal(a):
Dobře zkusím reagovat včas a nějak jinak ho zabavit, ale nevim jestli to pujde.

Já jsem na psy strašnej měkoň...je to samý "hačánky...hajkyky...ukaž břišánko...honem k mamince" apod., ale když potřebuju tak je to klidně razantní "HEJ, CO DĚLÁŠ?" nebo prostě "JACKU, NESMÍŠ!"...pesan hned ví, že je něco špatně, protože normálně ho oslovuju "Mimíšku" a nemluvím na něj důrazně...nezabavuju, neodvádím pozornost, prostě je několik věcí přes který vlak nejede a tohle je jedno z nich...

Ale počkejte si ještě na jiné reakce, nejsem jediná kdo měl psy, třeba to má někdo jinak

Neregistrovaný uživatel

23.7.2016 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Pokud čichá a značkuje na parkuru, tak je problém v motivaci.

23.7.2016 20:37
Psočka

XXX.XXX.1.239

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud čichá a značkuje na parkuru, tak je problém v motivaci.

On to má když je v novém prostředí, ale kde trénujeme, tak už je v pohodě. Napadlo me, jestli to nemá třeba ze stresu?

Neregistrovaný uživatel

23.7.2016 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Psočka napsal(a):
On to má když je v novém prostředí, ale kde trénujeme, tak už je v pohodě. Napadlo me, jestli to nemá třeba ze stresu?

Musíte trénovat i cizí prostředí, aby se okoukal, a neřešil pak že je někde jinde, ale soustředil se na vás a na parkur.

23.7.2016 20:45
Terven

XXX.XXX.110.147

Psočka napsal(a):

Normální teritoriální chování - v cizím prostředí má potřebu zkoumat pachové značky, zjišťovat, kdo je tam "pánem", případně přeznačkovávat.
Měla jsem značkovací fenu, největší potřebu čichat a značkovat měla vždycky, když jsme se vrátili domů z dovolené...během její nepřítomnosti jí zřejmě místní psi přeznačkovali její území

24.7.2016 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Normální teritoriální chování - v cizím prostředí má potřebu zkoumat pachové značky, zjišťovat, kdo je tam "pánem", případně přeznačkovávat.
Měla jsem značkovací fenu, největší potřebu čichat a značkovat měla vždycky, když jsme se vrátili domů z dovolené...během její nepřítomnosti jí zřejmě místní psi přeznačkovali její území

Myslím si, že výraznější je to u dominantnějších psů(jednoho takového mám ) a ten má prostě potřebu přeznačkovat všechny značky po všech psech. Pokud ještě projde háravka, je to katastrofa. Ale jelikož na prochajdy chodím kvůli němu, tak mi to málokdy vadí. Nesmí značkovat zdi, baráky, auta, předzahrádky...hlavně, když jdeme takhle vesnicí, tak málokde ho nechávám cvrknout, jen na trávu, nebo větší strom či keř. Umí povel, jen kontrolka, neznačkovat!".

24.7.2016 11:28
anonymx

XXX.XXX.233.155

Problem je jen a jen v motivaci a vzájemném kontaktu pri cviceni. Pokud jde na parkur tak ho nesmi nic a nikde zajimat jiného nez vy. Proste.mu to nedovolte a pridejte motivaci treba jen na minutu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík