Amita
XXX.XXX.167.46
Dobrý den,
mam doma 6 týdení fenku křížence. Včera pomalu přestávala žrát, jen si trochu zobla a nechala to. Ted už nežere vubec, snaží se kakat, ale jde z ni jen hlen. Jednou zvracela. Před týdnem podruhe odčervená. Krmíme NDčkama a zkoušeli jsme i jine ale nechce..netušíte co by to mohlo byt?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Amita
napsal(a):
Dobrý den,
mam doma 6 týdení fenku křížence. Včera pomalu přestávala žrát, jen si trochu zobla a nechala to. Ted už nežere vubec, snaží se kakat, ale jde z ni jen hlen. Jednou zvracela. Před týdnem podruhe odčervená. Krmíme NDčkama a zkoušeli jsme i jine ale nechce..netušíte co by to mohlo byt?
Cokoliv, mazejte k vet.
Amita
XXX.XXX.167.46
rapotacka11
napsal(a):
Čím krmíte ?!
Nemá ještě cucat od mámy ?
Svýmu dvouměsíčnímu děcku dáte taky polívku z Vitany?
Veškeré postupy i krmeni mam schvaleno veterinářem.. Štěňata byla odstavena ve dvou týdnech a ja se můžu roztrhat abych se o ne postarala..
Za prvé - takhle malé štěně mělo být ještě nejméně 3 týdny u matky.
Za druhé - příčin nechutenství je mnoho a jedna z nich jsou choroby, projevující se podobně a končící smrtí psa. Okamžitě malou seberte a upalujte s ní na veterinu, v každém případě ji musí vidět veterinář ! Vzala jste si psa, tudíž máte povinnost a zodpovědnost za jeho zdraví - nečekejte, že se to samo zlepší.
Držím vám palce ať je nevolnost způsobená jen dietetickou chybou.
Amita
XXX.XXX.167.46
Děkuji, na veterinu jdu za chvilku,
Byla bych moc ráda, kdyby byla u mámy, mám dva prcky, které majitele odstavili od mámy a vykašlali se na ně a já dělám co můžu, aby to zvládli..mám je od jejich 2 týdnů, chtěli je utopit..vstávala jsem k nim každě 2 hodiny abych se o ně postarala..
Amita
XXX.XXX.167.46
Děkuju, letím tam :).
Tady rady pro první krmení
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3127715/kdy-nejdriv-muze-stene-jinou-stravu-nez-mleko.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A dejte pak vědět.
Amita
napsal(a):
Dobrý den,
Giardie, odčervit canivermem 3-5 dní po sobě, popřípadě přeléčit entizol.
Amita
XXX.XXX.167.46
Děkuji za rady, právě jsem se vrátila z vetriny, holčička byla ucpana a ma asi zánět střev..dostala ATB a projimadlo a už na veterine se vykakala :) ted beha po byte a hraje si s brachou :) Dostala jsem pro ni laktozu, pokud nezabere, tak projimadlo, a specialni konzervu pro lepší tráveni.. :).
Amita
napsal(a):
Děkuji za rady, právě jsem se vrátila z vetriny, holčička byla ucpana a ma asi zánět střev..dostala ATB a projimadlo a už na veterine se vykakala :) ted beha po byte a hraje si s brachou :) Dostala jsem pro ni laktozu, pokud nezabere, tak projimadlo, a specialni konzervu pro lepší tráveni.. :).
Tak to je dobrá zpráva, možná by bylo lepší zatím ještě takhle malým štěňátkům podávat domácí vařenou stravu. Hlavně, že je malá zase ok a ulevilo se jí.
Amita
napsal(a):
Asi spíš laktulózu jste dostala...
Ale jinak dobré zprávy!
Amita
XXX.XXX.121.5
Kdyby to nahodou vašeho miláčka potkalo:
Ulevilo se ji, od bolesti hned, Dostala Vetalgin a ATB Betamox, pote jsem ji davala doma laktulosu (ja si to nazvala jako projimadlo), dále SabSimplex pro uvolneni prdíků a aby ji nebolelo bříško. Ted je po druhe injekci ATB..
Na veterině mi řekli, že to je způsobeno asi velkým začervením a po ukončení léčby bude odčervována 3 dny po sobě :)
Pořádně kakat začala až dnes, včera něco málo, dnes už kaká bez kňíkání a jde to skoro samo :) Je na dietě, dostává doma vařené jídlo :) včera měla hovězí vývar a kakání šlo jako po másle.. :) Už je čílá a živá :)
Děkuji za vaše reakce :).
elipsi
XXX.XXX.109.109
Neměla by být ještě u maminky ?
Amita
XXX.XXX.121.5
manbea
napsal(a):
No tak prima, z toho se feňulka vylíže a bude zase úplně v pořádku. A před vámi klobouk dolů a díky za záchranu života a péči, kterou štěňátkům věnujete
Tak holčička už je téměř v pořádku, od zitra ještě 3denni odčervení..Je divoká a hravá, už je zase spokojené štěňátko :)
Bylo to náročné, jakobych měla ve 20 letech dvojčata, ale všichni kolem pomáhali, a ja jsem za to moc vděčná :)
Vám děkuji za rady :).
Amita
napsal(a):
Tak holčička už je téměř v pořádku, od zitra ještě 3denni odčervení..Je divoká a hravá, už je zase spokojené štěňátko :)
Bylo to náročné, jakobych měla ve 20 letech dvojčata, ale všichni kolem pomáhali, a ja jsem za to moc vděčná :)
Vám děkuji za rady :).
To 3 denní odčervení je dobré pak po 2-3 týdnech zopakovat a opět 3 až 5 dní po sobě.
Amita
XXX.XXX.121.5
ivulka2
napsal(a):
To 3 denní odčervení je dobré pak po 2-3 týdnech zopakovat a opět 3 až 5 dní po sobě.
Děkuji za radu :).