Psi naskakují na mého

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mulka

22.7.2016 12:35
Mulka

XXX.XXX.78.100

Dobrý den,

Pisu s takovým zvláštním problémem. Mám rok a půl leteho psa, střední velikost, plně dospívá právě tak kolem roka a půl. Není kastrovany, ale má jen jedno varlatko sestouple. Miluje všechny psy, se všemi si chce vždy hrat, když narazí na nějakého dominantního, většinou se podřídí... Fenky mu jako každému mladochovi voní, takže občas jim běhá s hlavou mezi nohama nebo se na ně snaží naskočit, ale nic co by vybocovalo z mezi.
Teď jsme ale zažili zvláštní zážitek. Byli jsme na psím srazu (asi 10 psů, z toho pouze 1 fena), a od Prvni chvíle, co jsme dorazili, se snažili všichni psi mého psa obskocit, střídali se na něm a lozili za ním jak za nějakou haravou fenou... Nikdy jsem toto u mého psa nezazila, že by nějakému psu tolik 'vonel', samozřejmě občas se na něj nějaký snažil naskočit, ale spíš z dominance než čehokoliv jiného, ale výjimečně... Tak se chci zeptat, jestli to třeba nemůže značit nějakou nemoc, že najednou jinak voní? :( nebo jen spatna 'konstelace' psů na srazu? Těch hromadných srazu jsme už absolvovali hodně, ale tohle prostě neznám... Normálně si tam z něj udělali sexuálního otloukanka... Ten náš se po nich ohanel, protože mu to samozřejmě nebylo příjemné, ale jeden přestal a začal další.. Jsem z toho zmatená, co se tam dělo a prosím o nějaké možné vysvětlení chování :) diky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2016 13:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mulka napsal(a):
Dobrý den,

Pisu s takovým zvláštním problémem. Mám rok a půl leteho psa, střední velikost, plně dospívá právě tak kolem roka a půl. Není kastrovany, ale má jen jedno varlatko sestouple. Miluje všechny psy, se všemi si chce vždy hrat, když narazí na nějakého dominantního, většinou se podřídí... Fenky mu jako každému mladochovi voní, takže občas jim běhá s hlavou mezi nohama nebo se na ně snaží naskočit, ale nic co by vybocovalo z mezi.
Teď jsme ale zažili zvláštní zážitek. Byli jsme na psím srazu (asi 10 psů, z toho pouze 1 fena), a od Prvni chvíle, co jsme dorazili, se snažili všichni psi mého psa obskocit, střídali se na něm a lozili za ním jak za nějakou haravou fenou... Nikdy jsem toto u mého psa nezazila, že by nějakému psu tolik 'vonel', samozřejmě občas se na něj nějaký snažil naskočit, ale spíš z dominance než čehokoliv jiného, ale výjimečně... Tak se chci zeptat, jestli to třeba nemůže značit nějakou nemoc, že najednou jinak voní? :( nebo jen spatna 'konstelace' psů na srazu? Těch hromadných srazu jsme už absolvovali hodně, ale tohle prostě neznám... Normálně si tam z něj udělali sexuálního otloukanka... Ten náš se po nich ohanel, protože mu to samozřejmě nebylo příjemné, ale jeden přestal a začal další.. Jsem z toho zmatená, co se tam dělo a prosím o nějaké možné vysvětlení chování :) diky.

Řekla bych že prostě ten váš je submisivní a nechal si to líbit a drzí psi využili příležitosti, nic víc bych v tom nehledala.

22.7.2016 13:46
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Mulka napsal(a):
Dobrý den,

Já jen jednu důležitou věc - nikdy svého psa v takové situaci nenechávejte.

Mulka

22.7.2016 13:52
Mulka

XXX.XXX.78.100

Nebojte se, pak jsme ho vzali stranou... :) ale nikdy jsem tohle nezažila s ním. Ale je pravda, že je spíš submisivnejsi a byl na tom srazu i nejmladší a nejmenší, tak možná to byla opravdu jen shoda okolností, v jaké partě se ocitl.

22.7.2016 14:19
scylla

XXX.XXX.150.32

Mulka napsal(a):
Nebojte se, pak jsme ho vzali stranou... :) ale nikdy jsem tohle nezažila s ním. Ale je pravda, že je spíš submisivnejsi a byl na tom srazu i nejmladší a nejmenší, tak možná to byla opravdu jen shoda okolností, v jaké partě se ocitl.

Spíš bych to viděla na nějaký zdravotní problém, protože jinak by po něm nešli všichni.

22.7.2016 14:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

scylla napsal(a):
Spíš bych to viděla na nějaký zdravotní problém, protože jinak by po něm nešli všichni.

No mě to napadlo v souvislosti s tím nesoustouplým varlátkem.

Mulka

22.7.2016 14:42
Mulka

XXX.XXX.78.102

No já se kvůli tomu ptám právě, jestli to může být zdravotní. Žádnou jinou změnu jsem si ale nevšimla, ani zdravotně, ani v chování, na pohl. Orgánech nic nevidím, moci normálně. Jinak vet nám řekl, že odstranění nesestoupleho varlata můžeme provést kdykoli mezi dovršení dospělosti (což je zhruba teď) a 4 lety, chystáme se na to kolem letošních Vánoc.
Jinak myslíte, že to mám řešit tak, že mám počkat, jestli se toto chování vůči mému psu bude opakovat (cizí psi na nej naskakovat a cuchat k němu pomalu jak k harajici fene) a když ano, jít k vetovi?

22.7.2016 14:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Pro jistotu bych tam zašla. Také jsem měla pejska kryptorchida, ale tohle se nám nestalo. Nechali jsme zadržené odstranit ve 2,5 letech.

22.7.2016 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tohle se mi stalo u jednoho psího dorostence tady u nás. pejsek se k nám přidal, já dva kluky, kamarádka kluka, všichni velká plemena, pejsa kříženec kokra, viditelně dorostenec. A všichni psi po něm šli přesně jak píšete, jako po háravé feně. Pejskovi to ale nijak nevadilo, mohl kdykoliv odejít. Lezlo to na nerva nám, museli jsme je od něj na vodítkách tahat, motali se do sebe atd. Možná je v období dospívání psa nějaký úsek, kdy takhle voní? Jestli mu mohlo něco být...to vážně netuším, nevěděla jsem, ani čí je. A co se týče bránění psa...na to mám trochu jiný názor. Já bych se do toho až tak nemontovala, tedy z mé strany, aby pes nenabyl dojmu, že ho všichni cizí psi míní sežrat. Spíš bych požádala jejich páníky, ať je usměrňují oni. Jo, ještě jsem si vzpomněla: můj pes to začne dělat i na psího kamaráda v době, kdy on má u sebe háravku a je asi načichlý...

Mulka

22.7.2016 14:57
Mulka

XXX.XXX.78.102

Díky, tak uvidíme, jestli se to bude opakovat i na dalších psích srazech (resp. kdekoliv, kde je víc psů pohromadě na volno) a pokud ano, možná s ním opravdu zajdu na kontrolu nebo minimálně zavolám, máme to do jiného města až.
Nelíbí se mi totiž ta změna, že to tak nikdy nebylo ani náznakem a najednou téměř všichni psi jak vosy na med...
Ale zase každý pes je jiný a i v různé skupině psů se může chovat jinak, tak budu jen doufat, že se opravdu jednalo o náhodu, kde se to holt sešlo takhle a náš z toho vyšel jako nejslabší článek, kterému to ostatní dávali jasně najevo... :).

Mulka

22.7.2016 15:00
Mulka

XXX.XXX.78.102

Jinak žádnou haravku doma nemáme, druhého psa ano, který byl taky na tom srazu a ten nic (ze začátku mi přišlo, že toho znasilnovaneho trochu brani, ale pak spíš zvolil strategii ignorace).
A my zakrocili a vzali ho stranou až když to začalo být neunosne a všichni zúčastnění pochopili, že ti psi prostě neprestanou a jak je jeden okriknuty, přiběhl druhý, třetí atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík