Kde v ČR koupit munchkin kočku?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terkakras

19.7.2016 22:59
Terkakras

XXX.XXX.207.1

Nevíte někdo kde sehnat koťátko tohohle plemena kočky? Jsem už bezradná, toužím po kočičce už léta. Prosím o info v případě, že o něčem víte na: t.krasinska@seznam.cz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2016 23:19

Https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Munchkin_(ko%C4%8Dka
Hledejte pod "TICA" organizací.

20.7.2016 10:00
balisek

XXX.XXX.131.211

Ač dotaz patří do kočičího fóra, odpovím: V ČR naštěstí nikde! Gen, díky kterému má Munchkin krátké nohy, je v homozygotní podobě letální - tj. pokud kotě získá dva krátkonohé geny (jeden od každého z rodičů), umírá v děloze nebo se narodí mrtvé.

Ani heterozygoti nejsou bez rizika. Munchkin trpí predispozicí k spinální lordóze v důsledku zkrácení zádových svalů. Prognóza závisí na závažnosti stavu - těžce postižená koťata nežijí déle než 3 měsíce.

Etika chovu takového plemene je velmi diskutabilní, jelikož se v podstatě jedná o cílené podporování genetické vady. To je důvod, proč FIFe neuznává a nikdy uznávat nebude plemena jako je munchkin, scottish fold apod.

Je fajn, že se Vám munchkin líbí, ale zvažte, zda Vám to opravdu stojí za to...

20.7.2016 11:10

Hezké číči, ale proč nemají nohy? Proč musí lidi pořád vymýšlet "blbiny"? Jak je krásný můj "pardál domácí" a jak je užitečný !

20.7.2016 11:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nesnáším takové praštěné výmysly... když jsem ty kočky viděla na videu, bylo mi z toho akorát smutno a vzteku, z těch lidí.. kočka asi ty nohy potřebuje tak dlouhé. Jinak to je válející se paskvil, která sice má touhy vyskočit si na parapet, ale bohužel nemá jak. K pláči. Nehledě na problémy s páteří atd atd..

20.7.2016 11:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hezké číči, ale proč nemají nohy? Proč musí lidi pořád vymýšlet "blbiny"? Jak je krásný můj "pardál domácí" a jak je užitečný !

Nohy přece nemají aby neběhaly a ležely v klidu na gauči.

Přidejte reakci

Přidat smajlík