Nejvhodnější granule pro NF psa

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lulu25

18.7.2016 20:53
Lulu25

XXX.XXX.194.200

Dobrý den, potřebovala bych poradit, které granule by byly nejvhodnější pro mé čtyřměsíční štěně novofundlandského psa černé barvy. Teď krmím Brit premium Junior XL, ale hrozně po nich kadí. Zaujala mě tato krmiva: http://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/cibau/124-cibau-puppy-maxi.html ; http://www.fitmin.cz/psi/vyzivovy-program-fitmin/maxi/fitmin-maxi-junior.html ; http://www.nativia-pet.cz/cs/pro-psy/produkty/38-nativia-puppy ; http://www.josera.cz/krmivo-pro-psy/super-premium/kids/ a nebo ještě http://www.krmivo-magnusson.cz/produkty/5-original-kennel.html. Děkuji mockrát za rady.

19.7.2016 07:42
inusanka

XXX.XXX.98.58

Proč ten Trainer? Protože má tolik rýže?
Doporučuji otázku položit na Facebooku, je tam skupina Novofudlandský pes a Landseer, jsou tam lidi, kteří tyhle obříky mají a nejlépe poradí. Nevím, jak rychle roste Váš pejsek, naše Mimi přibývalo nesmírnou rychlostí a pamatuji si, jaký jsem měla strach, aby bylo všechno v pořádku. Barvu srsti jsem v té době fakt neřešila, kdyby byl zrzavej jako liška lepší než zkroucený nohy. S granulema neporadím, krmili jsme už od šesti týdnů kombinovanou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2016 11:01

inusanka napsal(a):
Proč ten Trainer? Protože má tolik rýže?
Doporučuji otázku položit na Facebooku, je tam skupina Novofudlandský pes a Landseer, jsou tam lidi, kteří tyhle obříky mají a nejlépe poradí. Nevím, jak rychle roste Váš pejsek, naše Mimi přibývalo nesmírnou rychlostí a pamatuji si, jaký jsem měla strach, aby bylo všechno v pořádku. Barvu srsti jsem v té době fakt neřešila, kdyby byl zrzavej jako liška lepší než zkroucený nohy. S granulema neporadím, krmili jsme už od šesti týdnů kombinovanou.

Protože zadavateli jde o cenu. Maso by nejlepší bylo, také to pejskovi přeju.).

19.7.2016 14:17
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, i cenově dostupné mohou být lepší než ten Trainer. Navíc zadavatelka nikde nepsala, že by jí šlo o cenu. V době růstu našeho NF měl z celé rodiny asi nejlepší jídlo, ale bohatě se nám to vyplatilo.

19.7.2016 14:28

inusanka napsal(a):
No, i cenově dostupné mohou být lepší než ten Trainer. Navíc zadavatelka nikde nepsala, že by jí šlo o cenu. V době růstu našeho NF měl z celé rodiny asi nejlepší jídlo, ale bohatě se nám to vyplatilo.

Které jsou cenově dostupné a lepší sem napište, hledá to hodně lidí.

Dala jsem příklady jídla, které za něco stojí, neříkám, že je nej. Fitmin, Nativia, Josera, Cibau = chemie, vedl. produkty a podobná cena.

Lulu25

19.7.2016 21:13
Lulu25

XXX.XXX.194.200

No po pravdě mi o cenu trochu jde. Zatím studuji a vydělávám si na brigádách. V podstatě sebe i pejska živím sama. Říkala jsem si, že nejprve zkusím podívat se na ta levnější krmiva a třeba se mi podaří najít něco, co by nebyla taková katastrofa a mohlo by to pejskovi prospívat. Ale zdá se, že asi budu muset jít výš, ovšem bohužel nemůžu jít nad 1200, - za pytel, to už je opravdu maximum. Maso dostává jako doplněk, nemám prostě možnost ho krmit jenom masem. Dostává i zeleninu a ovoce, tvaroh, žloutky...to vše máme domácí. Jen jsem se chtěla zeptat na tu Nativii...píšete chemie, vedlejší produkty...ale já jsem našla, že toto krmivo je bez umělých barviv a konzervantů, nejsou tam žádné vyloženě škodlivé látky, jako např. vitamím K3, který jsem našla ve Fitminu až potom, co jsem ho zde uvedla, takže jsem ho tedy vyškrtla. A o vedlejších produktech tam také nic nepíší.

19.7.2016 23:10

Jistě, že jde o cenu, to nám jde všem. A je fuk z jakého důvodu. U Nativie a Josery z těchto:
Drůbeží = směs různých věcí, nikdo neví kdy jakých a tak každý pytel může mít jiné hodnoty proteinu atd., ale hlavně je to takový "odpad". To dobré je v kuřecím.

Levnější MM například má kuřecí a vůbec je to úplně jiný level.

Fitmin se chemií ani netají.

Cibau to lehce prozradil množstvím vit. E. Musí ho být alespoň 10x tolik co tuku. V případě moučky hledejte prohlášení černé na bílém, že nepoužili ty nejhorší chem. konzervované a také že žádnou chemii nepřidali.

U jejich vlajkové lodi ND už se přírodní konzervací chlubí, ale 12kg 1200kč. Dělá i 20kg pytle "Farmina team breeder" od obyčejných za 1000kč po ND za 1780kč cca.

Stejně stojí Essential a ty jsou bezchybné.

A nemusíte hledat jen verze junior, puppy. To je takový trik, na který lidský druh slyší. Třeba právě ND má recepturu starter úplně hloupou a s chemií.
Adult verze je perfektní.

Jsou i all life stage granule a stejně, dávali bychom jiné maso štěněti a dospělému ? Ne.

Profine 15kg kolem 700kč a jsou to takové normální neškodné granule za odpovídající cenu.

Acana 18kg 1300kč = cena za kg jako Cibau a asi o 50 levelů výše ;-)

Mému psu je z Brita úplně blbě a mně zas z chování jejich výživáře, tak ono na tom asi něco je

20.7.2016 08:07
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jo, nemusí mít granule pro štěňata, to je fakt zbytečné. Pokud máte možnost krmit maso a tvaroh a zeleninu a vejce a podobně, proč nekrmit kombinovanou? Je to levnější.

Lulu25

21.7.2016 17:25
Lulu25

XXX.XXX.194.200

Jak už jsem psala, nemám možnost krmit masem pořád a co se ostatních potravin týká, tak pravidelně dostává jenom žloutka dvakrát týdně, jinak je to podle toho, co zrovna dozraje a co se posbírá a nebo tvaroh podle toho, kolik a kdy babička stihne vyrobit. Takže to není, že by jeden den dostal to, druhý den ono, třetí den zas další...Kombinovaná strava znamená mít všeho stále dostatečné zásoby a to nemám, navíc s touto stravou pro psa nemám absolutně žádné zkušenosti. Teď máme vše domácí, takže zadarmo. Ovšem v zimě máme uskladněná pouze jablka a mrkev (ale nebývá toho tolik, abych s tím mohla živit psa, jsme rádi, že to vystačí pro naši potřebu), vajíčka domácí taky skoro nejsou, takže už bych mu musela všechno nakupovat. Maso mi vozí strýc taky zadarmo max. do dvou kil měsíčně. Takže prostě jeho hlavní stravou jsou granule. Jaký máte prosím názor na granule Brti Care Lamb and Rice nebo Grain Free? Díky.

21.7.2016 18:41

Brit Care lamb - moučka, rýže
Petkult - maso, hnědá rýže
Acana - maso, maso, maso, brambory, hrách..a velké překvapení - stejná cena.

Nemusíte štěně hned učit na grain free a jehně. Navíc...kde by Brit vzal jehňátka na moučku. To určitě.
Závadné krmení to není.
Ale mám si vybrat mezi např. Acanou a Britem, které stojí stejně.
A pak, všechno to můžete střídat.

Lulu25

21.7.2016 21:17
Lulu25

XXX.XXX.194.200

Nejde o to že bych ho chtěla učit na grain free, ale jelikož má nyní z granulí kašovitý trus, veterinářka mi řekla, ať se vyhýbám obilninám obsahujícím lepek, takže pšenice, oves, ječmen a žito, proto se dívám i na grain free granule. Máme ho měsíc a půl a poslední tři týdny kadí ve většině případů jen kaši, normální bobky má tak dvakrát za den a celkově kadí i 6x denně, takže poslední týden jen sedím u PC a čtu složení granulí.

21.7.2016 21:21
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A co znamená nemám možnost krmit masem pořád? Mrazák? :) Máte problém, že chcete granulky do 1200, já krmím pouze masem a přílohami, a vyjde mě to tak na půlku.

Lulu25

21.7.2016 22:36
Lulu25

XXX.XXX.194.200

No kamarád měl asi pravdu, když mi říkal, že se mám vykašlat na psaní do těchto diskusí. Já tu napíšu, že chci poradit s granulema, ale hned se mi tu začne psát, abych krmila masem a já se tu pak musím ospravedlňovat a sáhodlouze tu vysvětlovat, že nemůžu krmit masem a proč. Všimla jsem si, že se to tu děje snad v každé podobné diskusi, ale řekla jsem si, že to zkusím. Dopadlo to stejně. Kdybych mohla krmit masem, tak jím krmit budu. Nemůžu, tak nemůžu. Hotovo. Nehodlám to tu vysvětlovat, v podstatě vám do toho ani nic není. Pokud chce někdo krmit granulema, je to jeho věc a ne vaše. Takže mi sem prosím piště jenom v případě, že mi chcete pomoct a poradit mi. Jinak ne, děkuji.

21.7.2016 22:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Lulu25 napsal(a):
No kamarád měl asi pravdu, když mi říkal, že se mám vykašlat na psaní do těchto diskusí. Já tu napíšu, že chci poradit s granulema, ale hned se mi tu začne psát, abych krmila masem a já se tu pak musím ospravedlňovat a sáhodlouze tu vysvětlovat, že nemůžu krmit masem a proč. Všimla jsem si, že se to tu děje snad v každé podobné diskusi, ale řekla jsem si, že to zkusím. Dopadlo to stejně. Kdybych mohla krmit masem, tak jím krmit budu. Nemůžu, tak nemůžu. Hotovo. Nehodlám to tu vysvětlovat, v podstatě vám do toho ani nic není. Pokud chce někdo krmit granulema, je to jeho věc a ne vaše. Takže mi sem prosím piště jenom v případě, že mi chcete pomoct a poradit mi. Jinak ne, děkuji.

Pániii Tak to se vám omlouvám, nechtěla jsem se vás nijak dotknout, jen jsem chtěla poradit levnější a (dle mě) lepší variantu..člověk si to třeba ani neuvědomí..

21.7.2016 22:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.172

Za co ?

21.7.2016 22:57

Lulu25 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit, které granule by byly nejvhodnější pro mé čtyřměsíční štěně novofundlandského psa černé barvy. Teď krmím Brit premium Junior XL, ale hrozně po nich kadí. Zaujala mě tato krmiva: http://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/cibau/124-cibau-puppy-maxi.html ; http://www.fitmin.cz/psi/vyzivovy-program-fitmin/maxi/fitmin-maxi-junior.html ; http://www.nativia-pet.cz/cs/pro-psy/produkty/38-nativia-puppy ; http://www.josera.cz/krmivo-pro-psy/super-premium/kids/ a nebo ještě http://www.krmivo-magnusson.cz/produkty/5-original-kennel.html. Děkuji mockrát za rady.

Brit Care.

21.7.2016 23:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud chcete mít štěně více méně na granulích, sáhla bych po těch Brit Carech. Je to takový dobrý střed, kdy Vám po nich nepoletí s růstem tak rychle, což je zvlášť u takto těžších plemen potřeba. Naopak bych se vyhla top granulím, které jsou nabouchané proteiny, atd.

My krmíme hlavně masem, ale u štěňat dávám Brit Care granule většinou jako 1 ze 3-4 jídel za den a poté jako dospělí dostávají granule spíš jako nouzovku, když se zapomene vyndat maso, apod. a to jim střídám Brit lamb and rice (jediný modrý pytel bez pšenice a kukuřice) a Nativii. Ta má taky jen rýži. U nás je problém, že mi černý NO jde po kukuřice do zrzava, tak se kukuřici vyhýbám obloukem...ale jinak jsem měla na zkoušku i pytel Profine /ten má právě i tu kukučici/ a ten psům až na to zrznutí seděl. Takže na později na prostřídání bych se jich nebála.

22.7.2016 08:41
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pokud bude snášet, zkuste tu Acanu, na netu ji seženete okolo stovky za kilo. Zatím bych opravdu neřešila hnědnutí, správný růst je důležitější než okamžitá barva srsti. A držím Vám palce, protože pokud máte omezené prostředky, každá nemoc obříka je nápor na kapsu. Torze nás přišla se vším všudy na 30 000.

Lulu25

22.7.2016 17:07
Lulu25

XXX.XXX.194.200

Andrýsek3 napsal(a):
Pániii Tak to se vám omlouvám, nechtěla jsem se vás nijak dotknout, jen jsem chtěla poradit levnější a (dle mě) lepší variantu..člověk si to třeba ani neuvědomí..

Ne já vám nijak nenadávám, chápu, že jste to nemyslela zle. Jen prostě mně to tak nějak nebylo příjemné, protože kdybych krmila masem, tak sem budu psát o radu ohledně krmení masem, a ne o krmení granulemi. Já jsem na krmení granulemi zvyklá, můj zlatý retrívr byl celý život na granulích a byl bez jakéhokoliv problému a zemřel v 15 letech na stáří ve spánku. Spolu s ním jsme měli kříženečku jezevčíka a kokršpaněla a ta v 11 letech byla rekordmankou ve skoku do výšky, vyskočila nad 140cm. Kdyby ji nesrazil nějaký opilec, určitě by tu s námi ještě dlouho byla. Taky na granulích. Prostě já proti granulím nic nemám a jestli jsou lidi, kteří jsou proti granulím, tak ať jsou, ale nestojím o to, aby mi sem psali nějakou kritiku (teď nemyslím váš příspěvek, ale případné další, které by se tu třeba objevily, pokud by se toto téma tady dále rozebíralo) smajlík

Lulu25

22.7.2016 17:10
Lulu25

XXX.XXX.194.200

inusanka napsal(a):
Pokud bude snášet, zkuste tu Acanu, na netu ji seženete okolo stovky za kilo. Zatím bych opravdu neřešila hnědnutí, správný růst je důležitější než okamžitá barva srsti. A držím Vám palce, protože pokud máte omezené prostředky, každá nemoc obříka je nápor na kapsu. Torze nás přišla se vším všudy na 30 000.

Líbí se mi i Acana i ten Brit care, tak to možná budu nějak třídat, pokud teda to pejsek bude dobře snášet, alespoň to bude mít trochu pestřejší. Jinak se modlím, aby byl pejsek zdravý jako naši pejsci do teď (měli jsme boxera, labradora, zlatého retrívra a malého křížence a ani jeden z nich žádný problém, všichni se dožili vysokého věku a až na jednoho zemřeli stářím), děkuji za rady a za pomoc smajlík

Lulu25

22.7.2016 17:18
Lulu25

XXX.XXX.194.200

Jinak se samozřejmě budu snažit pejskovi dávat co nejvíce doplňků k těm granulím, jako u předchozích pejsků. A kdo ví, možná časem si troufnu i do kombinované stravy, člověk nikdy neví, zatím ale nemám ty možnosti, jak bych si představovala, ale nemyslím si, že by tím pejsek nějak strašně strádal.

22.7.2016 20:37
Andrýsek3

XXX.XXX.19.200

Lulu25 napsal(a):
Ne já vám nijak nenadávám, chápu, že jste to nemyslela zle. Jen prostě mně to tak nějak nebylo příjemné, protože kdybych krmila masem, tak sem budu psát o radu ohledně krmení masem, a ne o krmení granulemi. Já jsem na krmení granulemi zvyklá, můj zlatý retrívr byl celý život na granulích a byl bez jakéhokoliv problému a zemřel v 15 letech na stáří ve spánku. Spolu s ním jsme měli kříženečku jezevčíka a kokršpaněla a ta v 11 letech byla rekordmankou ve skoku do výšky, vyskočila nad 140cm. Kdyby ji nesrazil nějaký opilec, určitě by tu s námi ještě dlouho byla. Taky na granulích. Prostě já proti granulím nic nemám a jestli jsou lidi, kteří jsou proti granulím, tak ať jsou, ale nestojím o to, aby mi sem psali nějakou kritiku (teď nemyslím váš příspěvek, ale případné další, které by se tu třeba objevily, pokud by se toto téma tady dále rozebíralo) smajlík

Já proti granulím vůbec nejsem..

Přidejte reakci

Přidat smajlík