lpm
XXX.XXX.147.16
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o radu. Pes známých má na těle několik různě velikých nárustků, a to už delší dobu. Jeden z nich ho začal v poslední době hodně svědět. Jinak se pes jeví být zdravý, je živý, chutná mu, atd..
Foto: https://dhq.cz/i/album/7XmAS2C
Netušíte, o co by se mohlo jednat?
Uživatel s deaktivovaným účtem
lpm
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o radu. Pes známých má na těle několik různě velikých nárustků, a to už delší dobu. Jeden z nich ho začal v poslední době hodně svědět. Jinak se pes jeví být zdravý, je živý, chutná mu, atd..
Foto: https://dhq.cz/i/album/7XmAS2C
Netušíte, o co by se mohlo jednat?
Je to kryptorchid?
Jak na to naráží awake, tak bradavky má samozřejmě i pes. Nicméně nádory mléčných žláz mohou postihnout i samce, ale to je tak všechno, co o tom vím. Předpokládám, že u vet nebyli, ale doufám, že tam co nejdřív zajdou.
napsal(a):
Jak na to naráží awake, tak bradavky má samozřejmě i pes. Nicméně nádory mléčných žláz mohou postihnout i samce, ale to je tak všechno, co o tom vím. Předpokládám, že u vet nebyli, ale doufám, že tam co nejdřív zajdou.
A to postihne tolik naráz? Brr, to jsem netušila. No, hezký to teda není a já už bych dávno byla u veta!
fikovnice
napsal(a):
A to postihne tolik naráz? Brr, to jsem netušila. No, hezký to teda není a já už bych dávno byla u veta!
Ne, tohle nejsou nádory.
ale jsou to zvětšené bradavky,
což může být "normální" ve smyslu nic patologického není u toho psa nalezeno.
nebo to může být příznak hormonální poruchy, případně i třeba nádorů varlat.
napsal(a):
Ne, tohle nejsou nádory.
Aha, díky za osvětlení.
Omlouvám se ostatním za OT, ale kocour byl včera na hematol. kontrole: Leu - 6.0
Hb 67, Htc 0.190, Ery 2.92, Tro 340, RDW% 26.8.
Ničemu nerozumím, ani nedutám, a ještě jednou se omlouvám za příspěvek, co sem nepatří.
fikovnice
napsal(a):
Aha, díky za osvětlení.
Omlouvám se ostatním za OT, ale kocour byl včera na hematol. kontrole: Leu - 6.0
Hb 67, Htc 0.190, Ery 2.92, Tro 340, RDW% 26.8.
Ničemu nerozumím, ani nedutám, a ještě jednou se omlouvám za příspěvek, co sem nepatří.
Pořídil si konečně trochu krvinek, no. je to pořád málo, ale hematokrit už má skoro dvojnásobný.
napsal(a):
Ne, tohle nejsou nádory.
Aha, proto ta otázka na kryptorchismus.