DanielaSve
XXX.XXX.15.75
Dobry den, mam tri rocni civavu. Dva dny po sobe v dopolednich hodinach nemohla vstat na predni nohy. Jednou se stalo, ze zacala prrpadavat na bok. Tento stav trval asi minutu. Pote bylo vse v poradku. Hraje si, zere, vse v normalu. Nevite o co by mohlo jit? Predem dekuji za odpoved.
DanielaSve
napsal(a):
Dobry den, mam tri rocni civavu. Dva dny po sobe v dopolednich hodinach nemohla vstat na predni nohy. Jednou se stalo, ze zacala prrpadavat na bok. Tento stav trval asi minutu. Pote bylo vse v poradku. Hraje si, zere, vse v normalu. Nevite o co by mohlo jit? Predem dekuji za odpoved.
Srdce, páteř, epilepsie - mazejte na veterinu.
DanielaSve
XXX.XXX.17.130
Na veterine jsme samozdrejmne byly. Dokonce dvakrat. Pani veterinarka ma podezreni na vyhrezlou plotenku. Musime cekat do pondelka, aby jsme psa odvezly na specializovanou kliniku. Jen nechapeme proc prepadal a po vsem je mu dobre. Zadne bolesti, knuceni. Chova se jak normalne, dela blbosti.
DanielaSve
napsal(a):
Na veterine jsme samozdrejmne byly. Dokonce dvakrat. Pani veterinarka ma podezreni na vyhrezlou plotenku. Musime cekat do pondelka, aby jsme psa odvezly na specializovanou kliniku. Jen nechapeme proc prepadal a po vsem je mu dobre. Zadne bolesti, knuceni. Chova se jak normalne, dela blbosti.
A vy nemáte poblíž nějakou nonstop kliniku? Já bych do pondělka teda nečekala...aby se toho vůbec čivavka dočkala...
DanielaSve
XXX.XXX.19.150
U nas se s tim neda nic delat. Musi se zajed na specializovanou kliniku do Brna.
scylla
napsal(a):
Srdce, páteř, epilepsie - mazejte na veterinu.
Doplnila bych, že čivavy jsou velmi náchylné k hypoglykemickým stavům! I to by se mohlo projevit nestabilitou, padáním, apod. Zkoušela jste zadavatelko v takovém případě nabídnout psovi něco energeticky výživného? Jak často krmíte? Po jaké době od krmení se jí ty stavy staly? Nestaly se po nějaké enormní zátěži anebo třeba po nějaké intenzívní hře (běhání), apod.?
Jinak si ale myslím, že dnes už se snad všude v republice dá najít veterina, kde mají pohotovost, event. zavolat veta domů. Když to jde tam, kde mám chalupu - malá vesnička s asi 20 baráky, tak to musí jít snad všude!
DanielaSve
XXX.XXX.14.169
Praveze on je zravec. Bylo to kolem 10 dopoledne a v 7 rano priblizne dostava nazrat. Mezi tim dostava piskotky. Nebylo to po aktivite ale po spanku. Jak uz jsem psala do Brna se musi objednavat. Jde o kliniku, ktera je specializovana na neurologicke vady. Po stavech kdy nemohl vstat jsme vzdy lekare navstivily. U nas uz se s tim neda nic delat a na dalsi vysetreni musi do Brna.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, právě řešíme podobný problém. Máme tříletou fenečku čivavy. Před týdnem začala mít podobné prolbémy, jaké uvádíte, jen měla navíc bolestivé záchvaty. Na veterině nám tvrdili, že jde o vyhřezlou plotýnku, dali nám prášky na podporu kloubní výživy a syrup na bolest. Léčba se mi nezdála a po třech dnech jsme šli raději na konzultaci k jinému verináři. Ten potvrdil že je to pravděpodobně páteř a na můj popud jí zkontoloval uši. Vjednom měla, podle něj, slabý zánět na který nám dal kapky. Včera se její stav prudce zhoršil a na pohotovosti konstatovali že s páteří nic nemá, ale je to encefalitida.
Zkuste se podívat na článek na těchto stránkách, je tam popsáno, jak se projevuje poškození páteře, http://www.chihuahuatym.cz/zdravi/instabilita/instabilita.php.
DanielaSve
XXX.XXX.16.97
Dekuji moc.
DanielaSve
XXX.XXX.16.97
Hodne nas zarazi ze mu nevadi zadny pohyb, neknuci nic. Pro jistotu zajedem na testy.
DanielaSve
napsal(a):
Hodne nas zarazi ze mu nevadi zadny pohyb, neknuci nic. Pro jistotu zajedem na testy.
Přesně. proto se mi nezdá ta plotýnka. U nás taky pohyb nevadil a vzhledem k tomu jak vypadá náš pejsek teď, no nebudu vás zbytečně strašit, ale radši si to nechte prověřit.
napsal(a):
Přesně. proto se mi nezdá ta plotýnka. U nás taky pohyb nevadil a vzhledem k tomu jak vypadá náš pejsek teď, no nebudu vás zbytečně strašit, ale radši si to nechte prověřit.
bhk
napsal(a):
Https://www.kliste.cz/cz/vse-o-klistatech/babesioza.
Děkuji, ale v našem případě se nejedná o klíšťovou encefalitidu, ale vznik souvisí se zánětem v uchu a jeho pozdní léčbou.