Granule pro štěně rottweilera

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2016 17:50
Mark_e_ta

XXX.XXX.75.33

Dobrý den,
prosím o radu ohledně výběru granulí pro štěně rottweilera. Zakoupila jsem Petkult starter, ale nyní si nejsem jistá zda je dost kvalitní. Cena by se měla pohybovat kolem 80, - až 120, - / kg.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2016 18:15

Eden, N&D, Simpsons, Purizon, Essential, Wolfsblut, F4D, MM, Timberwolf, Macs

Co se na zn. Petkult nezdá ?
Maso to vidělo, sacharidů třetina, vše jasně určeno, bez chemie, cena ok.

Porovnejte třeba tyhle Lamb s Brit Care Lamb, stojí tak nějak stejně.
Už ten začátek...Sušené maso oproti moučce kdo ví odkud. Hnědá rýže proti obyčejné...

15.7.2016 18:26
Mark_e_ta

XXX.XXX.75.33

Rozhodovala jsem se ještě mezi Nutram a Olivers. Po dvou letech bych ráda přešla na Nativia. Doporučila mi ji veterinářka. Prý je kvalitní a za dobrou cenu.

15.7.2016 18:56

Mark_e_ta napsal(a):
Rozhodovala jsem se ještě mezi Nutram a Olivers. Po dvou letech bych ráda přešla na Nativia. Doporučila mi ji veterinářka. Prý je kvalitní a za dobrou cenu.

Nativia rozhodně ne. Nutram T25 celkem ujde, ale max tak ten český překlad co vyměnil hrách za ryby...zajímavé :D Olivers klasický hrůza, GF verze ok, ale je to teda koktejl..."hrášek, hrachový protein, bramborový protein, bílkovinný hydrolyzát, rybí olej"...wtf.

Pytle můžete střídat. Verze puppy nejsou nutné. Ale třeba se vyhnout: chemie, příliš sacharidů a vlákniny, nejasné ingredience...a českým překladům.

Nevíte co která složka je, jestli si výrobce zaslouží jeden nebo dva těžce vydělané tisíce za pár kil granulí, napište.

15.7.2016 19:14
Mark_e_ta

XXX.XXX.75.33

Děkuji za reakci a doporučení. Nyní jsem ráda za ten Petkult.
Mám tedy Petkult střídat s některými výše uvedenými? viz Eden, N&D, Simpsons, Purizon, Essential, Wolfsblut, F4D, MM, Timberwolf, Macs

Ještě by mě zajímalo co se doporučuje jako pamlsek při výcviku.

Ve složení se vůbec nevyznám. Několik dní jen pročítám a porovnávám složení a mám z toho jen pěkný bolehlav.

15.7.2016 19:25
Terven

XXX.XXX.110.147

Ve složení se vůbec nevyznám. Několik dní jen pročítám a porovnávám složení a mám z toho jen pěkný bolehlav.
to přijde...to přijde
Pamlskuju granulema, kterýma krmíme (ale máme 2 denní dávky barf), pak dávám pamlsky od Mapes - sušené mini kousky střívek, plic, ledvin. Osvědčilo se mi různé pamlsky střídat i během jedné lekce, například se sušenýma plícema máme téměř 100 % přivolání

15.7.2016 19:50

Ne že máte, můžete střídat.
Migréna, známe ;-)

Zkráceně: kuře ANO, drůbež NE...přírodní konzervace např.10 násobek vit. E než je tuku (18% tuk = 180UI vit. E ) + rozmarýn + vit. C ANO..menadion a jeho 12 podob + gmo verze pšenice + soja + kukuřice NE...špalda + oves apod. ANO, brambory + rýže ANO...klíčky + hnědá raději než pivovarská rýže...moučka + sušené, dehydrované maso = skutečný obsah masa...maso čerstvé - psáno jen maso - vydělte 3 - dostanete skutečný obsah masa...maso samotné nebo s moučkou radši než jen moučku, protože dost výrobců používá kupované hnusné moučky neznámo odkud a každá země má povoleno semlít něco jiného.
Evropa je na tom lépe než USA a spol.

A pokud nenajdete nic závadného, spočítáte si kolik těch brambor vlastně psovi sypete (a řeknete si no to nemyslí vážně smajlík )

Asi tak:

100% (pytel granulí a pak odčítat) - protein - tuk - vlhkost - popel = sacharidy.

Kolik sacharidů, tolik cca rýže, brambor apod. v pytli je. Čím méně, tím lépe pro psa a vůbec..pro ten pocit smajlík

Tudíž, Simpsons cca 24% sacharidů a cca 40% masa, zkuste kouknout např. na Happy dog, rozdíl je obří.

Tak nějaké značky už víte, když Vás nějaká osloví, napište, on to někdo zkritizuje smajlík

15.7.2016 20:03
Mark_e_ta

XXX.XXX.75.33

Super, díky.

Určitě budeme přidávat i maso (vařené, pro jistotu).

15.7.2016 20:18

Mark_e_ta napsal(a):
Super, díky.

Určitě budeme přidávat i maso (vařené, pro jistotu).

Syrové, pro jistotu. Celou rybu, kus krávy a tak. Co se varem ztrácí víme. A je to pes. Zuby má špičaté, tuším, na trhání kořisti a zadní na drcení kostí. Rád by mršiny nebo srnku, začít od vnitřností, pokud možno za tepla a kost jako dezert. V obýváku nepraktické, to ano, ale kuřecí křídlo mu klidně dejte.2-3x žvýkne a je po křídle.

15.7.2016 20:24
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Syrové, pro jistotu. Celou rybu, kus krávy a tak. Co se varem ztrácí víme. A je to pes. Zuby má špičaté, tuším, na trhání kořisti a zadní na drcení kostí. Rád by mršiny nebo srnku, začít od vnitřností, pokud možno za tepla a kost jako dezert. V obýváku nepraktické, to ano, ale kuřecí křídlo mu klidně dejte.2-3x žvýkne a je po křídle.

Ono asi jde ledacos, ale pokud byl doteď na granulích, nezačínala bych vnitřnostma a kostma. Nejdřív svalovinu, napoprvé pro klid duše nechat zatáhnout v mikrovlnce, pak už syrovou, vitřnosti pomalu a kosti opatrně - štěňata mají tendenci polykat vcelku, rotvík není žádný mrňous, toho by mohlo napadnout spolknout křidélko bez kousání...takže pomlít, nasekat, případně přidržet, prostě ohlídat.
Jinak souhlas.

15.7.2016 20:52

Bylo myšleno tak, zkrátka, nevařme, jsou to psi ;-) Ne že štěňátko 7 týdenní misku vnitřností, ale zas z toho nedělat drama, předkousávat a vařit 3 a půl minuty...jinak ano, pravdu máte.

By mě zajímalo, jestli vlčice říká dětem ať do sebe nervou tolik jater. "Bude vám blbě. Ježišš tak aspoň to zajez borůvkami a tu kost dojíš ti říkám."
Nebo žerou dokud je co a od každého trochu. Oni vlastně barfují.

198573623849630 slov co jsem to vlastně...jo, nic nepřehánět, to je celá věda smajlík

15.7.2016 20:58
Mark_e_ta

XXX.XXX.75.33

Je to 7 týdenní štěňátko, v neděli si pro něj teprve jedeme, tak s tou srnkou a krávou ještě počkáme
Nejdříve musíme přejít na nové granulky, protože paní chovatela dává Vivavita a ty se mi nelíbí, pak mleté masíčko.

15.7.2016 21:02
Terven

XXX.XXX.110.147

Mark_e_ta napsal(a):
Je to 7 týdenní štěňátko, v neděli si pro něj teprve jedeme, tak s tou srnkou a krávou ještě počkáme
Nejdříve musíme přejít na nové granulky, protože paní chovatela dává Vivavita a ty se mi nelíbí, pak mleté masíčko.

OK, ono na to syrové maso lze přejít prakticky hned, čím dřív, tím líp. Pár dnů nechat granule od chovatelky a pak pomalu zkusit.
Některá štěňata v pohodě baští srnku i krávu už u chovatele

15.7.2016 21:03

Tak co se tu ptáte

Jsou nějací divní ti chovatelé, cpát už štěňátka pomletými bazény.

15.7.2016 21:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bylo myšleno tak, zkrátka, nevařme, jsou to psi ;-) Ne že štěňátko 7 týdenní misku vnitřností, ale zas z toho nedělat drama, předkousávat a vařit 3 a půl minuty...jinak ano, pravdu máte.

By mě zajímalo, jestli vlčice říká dětem ať do sebe nervou tolik jater. "Bude vám blbě. Ježišš tak aspoň to zajez borůvkami a tu kost dojíš ti říkám."
Nebo žerou dokud je co a od každého trochu. Oni vlastně barfují.

198573623849630 slov co jsem to vlastně...jo, nic nepřehánět, to je celá věda smajlík

A jo, taky máte pravdu, ne že ne...
Já jen to poukazování na divokou přírodu mám ráda jen vocaď pocaď...v přírodě prostě sem tam nějaké to mládě chcípne, přežijou jenom ta silná a odolná...jde-li o mého mazlíčka, byla bych radši, kdyby přežil i jako slabý nešikovný chcípáček

15.7.2016 21:30

Si tu jen tak povídám takové ty známé verze pravd a přitom můj pes má králíčka naporcovaného a salátek natrhaný na mini kousíčky, vajíčka domácí mezi tím, jen ať tomu drobečkovi nezaskočí. Vážně.

Já teda doufám, že nějaký ten kousek rozumu "celá kráva X přidržet křídlo" má každý. Snad.

Příště uvidíte: jak vytáhnout kost z krku dusícího se psa

Hezký večer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík