rhpoddt
XXX.XXX.163.26
Zdravím řešili jsme tu praskli křížoví vaz, jeli jsme k panoj Musiloj do Brandýsa vše potvrdil a vysvětlil moc příjemný pan, problém je že může operovat až 1 srpna má dovolenou, úraz se stal 27. Května co tet počkat? Nebo najít někoho jinyho? Jdem do metody tta a četl jsem ze on je machr takže budem asi čekat jaky mate názor diky moc.
rhpoddt
XXX.XXX.163.26
Fakt dik :-D.
rhpoddt
napsal(a):
Zdravím řešili jsme tu praskli křížoví vaz, jeli jsme k panoj Musiloj do Brandýsa vše potvrdil a vysvětlil moc příjemný pan, problém je že může operovat až 1 srpna má dovolenou, úraz se stal 27. Května co tet počkat? Nebo najít někoho jinyho? Jdem do metody tta a četl jsem ze on je machr takže budem asi čekat jaky mate názor diky moc.
Nečekala bych, hledala bych jiného veta a to hned. Natržený vaz není "ulomený zub".
No teoreticky počkat můžete, ALE pes by musel mít minimum pohybu, ale počítejete s tím že mu atrofuje svalstvo na té postižené noze, a zároveň bude zatím přetěžovat tu zdravou nohu, tak že se může stát že si urve vaz i na té druhé noze, nemusí to být hned ale časem se to může stát.Proto bych zvažovala pojištění psa, aby jste v případě pokud by nevydržela ta druhá noha byli finančně krytí. Jinak bych doporučila podávat nějakou kloubní výživu a vit.C s postupným uvolňováním.
Uživatel s deaktivovaným účtem
S rupturou kolenního křížového vazu, do 1.8. nečekejte. Ten úraz je dost starý, měl jste to řešit hned. Psovi dejte absolutní klidový režim, žádné lítání, skákání, jen vyvenčit na vodítku a dost. A má vůbec přesně diagnostikováno, že má prasklý vaz? Není to jen tak, to zjistit. Nejpřesnější dg. je MR. Obvolejte veteriny, asi být váma, bych zvolila nějakou kliniku v Praze a řešte to hned. Pokud je to kolenní kříž. vaz, není to zrovna nejjednodušší operace a nedělá to, jen tak někdo.
rhpoddt
XXX.XXX.163.26
Tak tet tedy nevím co, no my jsme nanic nečekali, volal jsem hned 5 dni po úraze, objednali nás na středu prohlédli, a objednal nás až na srpen protože má dovolenou, tak nevím tedy dik za každý názor, je to u Prahy a je to dobry ortoped cena 18 tis.