Katka..
XXX.XXX.216.7
Dobrý den. Můj pes (47kg) bohužel má od malička tendence velmi bouřlivě vítat lidi o kterých ví že se mnou mají něco společného (tetu, babičku, sousedy, kamarády, učitelky,...). Podařilo se mi ho od naučit na lidi skákat ale tím se problém bohužel problém nevyřešil. Ví že skákat nesmí ale místo toho se lidem v obrovské rychlosti motá pod nohama, poskakuje, točí se kolem nich do kolečka,... a tím je schopný podrazit návštěvě nohy. Úplně mu zakázat přivítat se z návštěvou nejde, je z toho tak nadšený že by v ten moment nebyl schopný poslechnout mně a kdybych mu to fyzicky zamezila tak by se asi zbláznil. Máte nějaký nápad jak to vyřešit a případně jak to zrealizovat ? Všem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Obecná odpověď bude : nauč psa, co má v takové situaci dělat (odnaučit něco nestačí).
Při výuce postupuj klasicky - nejdřív naučíš chování psa na povel v klidném prostředí bez rušivých vlivů, a až to bude zvládat, tak rušivé vlivy přidáváš (nemá smysl po psu chtít např. splnit v takové situaci povel "místo", když to neumí a netuší, kde to místo jako je). Poučíš své blízké, jak se chovat - např. budeš chtít, aby pes prostě seděl, tak pokud pes odlepí zadek od země, tak se dotyčná návštěva okamžitě zastaví, či přímo odejde. Odměnou za splněný povel bude to, že k němu dotyčný přijde a pomazlí se s ním (střízlivě, v klidu, netřeba zvyšovat psovy emoce)...třeba.
Katka..
napsal(a):
Dobrý den. Můj pes (47kg) bohužel má od malička tendence velmi bouřlivě vítat lidi o kterých ví že se mnou mají něco společného (tetu, babičku, sousedy, kamarády, učitelky,...). Podařilo se mi ho od naučit na lidi skákat ale tím se problém bohužel problém nevyřešil. Ví že skákat nesmí ale místo toho se lidem v obrovské rychlosti motá pod nohama, poskakuje, točí se kolem nich do kolečka,... a tím je schopný podrazit návštěvě nohy. Úplně mu zakázat přivítat se z návštěvou nejde, je z toho tak nadšený že by v ten moment nebyl schopný poslechnout mně a kdybych mu to fyzicky zamezila tak by se asi zbláznil. Máte nějaký nápad jak to vyřešit a případně jak to zrealizovat ? Všem děkuji za odpovědi.
Naučte psa vítací rituál - dejte mu třeba do huby starou rukavici a s tou návštěvě příjde pochlubit, je vyzkušené, že s něčím v hubě nebude lítat tak rychle a tak blízko u návštěvy. Uberte obecně na vítacích emocích a projevech vy i návštěva - řekněte jim předem, ať na psa neječí a nešíšlají a s prominutím a´t to nedají ani na vás a bude pohoda za několik opakování.
Katka..
XXX.XXX.216.7
scylla
napsal(a):
Naučte psa vítací rituál - dejte mu třeba do huby starou rukavici a s tou návštěvě příjde pochlubit, je vyzkušené, že s něčím v hubě nebude lítat tak rychle a tak blízko u návštěvy. Uberte obecně na vítacích emocích a projevech vy i návštěva - řekněte jim předem, ať na psa neječí a nešíšlají a s prominutím a´t to nedají ani na vás a bude pohoda za několik opakování.
Dobrý nápad vyzkouším. Akorát se bojím že pes tu věc pustí aby byl rychlejší... Ale děkuju za nápad, třeba to bude funtovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
U nás pomáhalo, když si návštěva psa nevšímala a až po nějaké době, když už se všichni usadili a emoce opadli, tak začali se psem komunikovat...
Jinak s tím "předmětem v tlamě" je to myslím taky dobrej nápad, mě má můj pes tendenci vítat štěkotem (protože skákat a apod. nesmí, psi jsou k tomu vedeni odmala)...a protože pes to úplně nedává, tak mu řeknu "kde máš kostičku?" - u nás se na dvoře pořád válí zbytky hovězích kostí...nebo se sebere a jde si sám nějakou vzít a s kostí v tlamě se špatně štěká a navíc se pes drží ve větší vzdálenosti, takže fungovat by to mohlo...