Argyla
XXX.XXX.152.84
Ahoj nedavno jsem narazila na inzerat ze se nekdo chtel zbavit fenky nevedeli vubec co je to za plemeno a hrozilo ji uspání tak jsem nevahala a vzala si ji. S pritelem jsme ji tipovali na krizence dobrmana a rotvajlera ale pak jsme narazili na rasu bauceron a podle fotek jinych stenat je ta nase urcite bauceron ale pokud je tu nejaky odbornik na toto plemeno rada bych se dozvedela jestli jsme usoudili spravne nebo ne ted je ji mazi 4 az 5 mesicu.
Argyla
XXX.XXX.152.84
Snad se to posle ja vkladala fotky i do prispevku ale asi se se nenahraly.
Argyla
XXX.XXX.152.84
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejsem odborník, jen přikládám fotky beaceronů s PP mojí sestřenky, štěně na fotce je staré cca 5,5 měsíce.
Argyla
XXX.XXX.152.84
Packy ma zbarvene uplne stejne jako bauceroni jak tam maji na prstech ty cerne šmouhy a na dobr a no neba srst ani jako jedno a ani cumacek nad tim jsme prave taky premysleli ale zavrhly jsme to...
Argyla
napsal(a):
Packy ma zbarvene uplne stejne jako bauceroni jak tam maji na prstech ty cerne šmouhy a na dobr a no neba srst ani jako jedno a ani cumacek nad tim jsme prave taky premysleli ale zavrhly jsme to...
Pokud nemá PP, tak ze štěnda může vyrůst cokoliv...asi to bude moc hezká fenečka...ale musíte počítat s tím, že z ní vyroste i třeba kříženeček a klidně může být hodně do beacerona (otázkou bude spíš povaha)...pokud vám padla do oka, tak s chutí do toho, pokud chcete mít jistotu, že máte beacerona, tak kupte štěndo s PP.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Argyla
napsal(a):
Vaše fenka na 100% není beauceron - s tím má společnou pouze barvu
Argyla
XXX.XXX.152.84
Povahou mi prave na baucerona sedí co jsem si cetla ruzne popisy plemena ale asi to bude nejak krizenec ale myalim ze ten bauceron v ni je :).
Argyla
napsal(a):
Povahou mi prave na baucerona sedí co jsem si cetla ruzne popisy plemena ale asi to bude nejak krizenec ale myalim ze ten bauceron v ni je :).
Jezis, zapomente na to co pisi v chytrych knihách a divejte se na ni jako na original jedince. Na cokoliv s bauceronem zapomente a nesnazte se ji nikam "zapasovat". Prave ze cumacek ma NO a zbarveni neni vubec podstatne.
Argyla
XXX.XXX.152.84
Jenom jsem se zeptala a rekla sve nazory pane boze me je jedno jestli je cistokrevna nebo krizenec jenom jsem chtela vedet aspon s cim je krizenya abych vedela jak ji vychovavat takze van dekuji za odpovedi a ahoj...
Argyla
napsal(a):
Jenom jsem se zeptala a rekla sve nazory pane boze me je jedno jestli je cistokrevna nebo krizenec jenom jsem chtela vedet aspon s cim je krizenya abych vedela jak ji vychovavat takze van dekuji za odpovedi a ahoj...
Ono každý pes může být úplně jiný i v rámci jednoho plemene, na jednoho platí to na jednoho ono, jeden je akčnější, jeden klidnější...pokud si jí budete brát, tak se řiďte selským rozumem a temperamentem a povahou téhle konkrétní fenečky, výchova je v základech u všech psů stejná...navázat vztah a učit hrou a pak sami uvidíte, jestli bude fenečka ochotnej pracant nebo třeba samostatná jednotka, která o nějaký prostocviky nestojí...to vám teď nikdo neřekne...
Argyla
napsal(a):
Ale to prece pro vychovu vubec neni dulezite! Vsichni psi se vychovavaji stejne. Eventualne by zdedene vlohy meli vliv na pripadne sportovni aktivity, ale i tady rozhoduje povaha jedince a fyzicke predpoklady.
Argyla
XXX.XXX.152.84
Hele me je jedno jestli je to krizenec nebo neni cely zivot jsem vyrustala s krizenci takze to mi fakt nevadi ale ja osobne jsem sama psa nikdy nevychovavala takze nevim ze plemeno nehraje roli takze se omlouvam ze jsem si dovolila se zeptat -_-.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
Mě zas nadzvedává, když si člověk koupí vořecha (cosi bez PP) a pak chce vědět, co ej to za plemeno, popřípadě se ptá na povahu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě zas nadzvedává, když si člověk koupí vořecha (cosi bez PP) a pak chce vědět, co ej to za plemeno, popřípadě se ptá na povahu...
Tak předně. Nic nekoupila, ale dle popisu zachránila.
Člověk je tvor zvídavý, přesně jako opice a další fauna. Má jednu výhodu, umí, zdá se, komunikovat. I když, jak který jedinec. A jelikož chce vědět a poznávat, tak se ptá. A nemusí mít zrovna PéPé nádheru, aby se nezeptal, co by to asi mohlo být za kříž a pokud je to viditelné a posatelné, tak co by ho tak asi mohlo v budoucnu čekat za překvapení v podobě chování.
Nicméně Vaši "nevrlou" poznámku jsem pochopil a pochopí ji i jiní, ale narozdíl od Vás si to nemyslím, ač z logiky věci, máte pravdu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
Aliens_II
napsal(a):
Tak předně. Nic nekoupila, ale dle popisu zachránila.
Člověk je tvor zvídavý, přesně jako opice a další fauna. Má jednu výhodu, umí, zdá se, komunikovat. I když, jak který jedinec. A jelikož chce vědět a poznávat, tak se ptá. A nemusí mít zrovna PéPé nádheru, aby se nezeptal, co by to asi mohlo být za kříž a pokud je to viditelné a posatelné, tak co by ho tak asi mohlo v budoucnu čekat za překvapení v podobě chování.
Nicméně Vaši "nevrlou" poznámku jsem pochopil a pochopí ji i jiní, ale narozdíl od Vás si to nemyslím, ač z logiky věci, máte pravdu.
Pokud něco zachráním, tak by mě mělo zajímat, jestli je u mě pes spokojen, a jestli se podobá či nepodobá tomu a tomu plemeni je úplně buřt, rovněž tak povahou...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud něco zachráním, tak by mě mělo zajímat, jestli je u mě pes spokojen, a jestli se podobá či nepodobá tomu a tomu plemeni je úplně buřt, rovněž tak povahou...
No ale bude Vám to přece vrtat, co že se to vlastně "nepovedlo" a kdo a koho obskočil.
To lidé řeší hodně. Znám jich spoustu.
" Tý mámo, vidělas to? Dva bílí a v kočárku mají černouška. No jó táto, jak je todle ale možný? No asi ho adoptovali. Ale táto a kde by tady u nás v Horní Lhotě sehnali černouška? No to je fakt mámo. Tak to se asi ta jeho někde zaběhla s nějakým černým samcem. No fuj táto, že tě vůbec mohlo napadnout něco tak divného. To je ale nechutný, oni to dělali asi nějak obráceně. Co z něho vyroste nakonec mámo? Já ti nevím táto, ale nic pěkného to asi nebude".
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
Aliens_II
napsal(a):
No ale bude Vám to přece vrtat, co že se to vlastně "nepovedlo" a kdo a koho obskočil.
To lidé řeší hodně. Znám jich spoustu.
" Tý mámo, vidělas to? Dva bílí a v kočárku mají černouška. No jó táto, jak je todle ale možný? No asi ho adoptovali. Ale táto a kde by tady u nás v Horní Lhotě sehnali černouška? No to je fakt mámo. Tak to se asi ta jeho někde zaběhla s nějakým černým samcem. No fuj táto, že tě vůbec mohlo napadnout něco tak divného. To je ale nechutný, oni to dělali asi nějak obráceně. Co z něho vyroste nakonec mámo? Já ti nevím táto, ale nic pěkného to asi nebude".
Ne, nezajímá mě, kdo si kam dosadil černou kukačku...
Zajímalo by mě, co má pes v sobě - a podle toho se zařídila
Nedělala bych to opačně...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, nezajímá mě, kdo si kam dosadil černou kukačku...
Zajímalo by mě, co má pes v sobě - a podle toho se zařídila
Nedělala bych to opačně...
Ale dyť jó. Pravda.
Přesně to jsem hledal a hledám v té svojí. A měl jsem fakt vítr, co bude zač, neb byla dospělá. Naštěstí se potvrdilo očekávání, že to bude chrtí hlava a taky že jó. Což jsem rád.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V tom nemáte tak úplně pravdu a chápu zadavatelku. Ono je dost rozdíl, jestli je pes kříženec dvou seveřanů, dvou primitivních plemen nebo dvou pracáků. Nemyslím si, že by zadavatelce šlo o to mít čistokrevného beaucerona. Jen se snaží zjistit, co od psa může čekat a jestli si ho nechá nebo ne, na to jeho původ nebude mít žádný vliv.
A 90% populace stejně neví jak beauceron vypadá, takže svého psa za něj klidně může vydávat ( když ji to bude bavit ).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
napsal(a):
V tom nemáte tak úplně pravdu a chápu zadavatelku. Ono je dost rozdíl, jestli je pes kříženec dvou seveřanů, dvou primitivních plemen nebo dvou pracáků. Nemyslím si, že by zadavatelce šlo o to mít čistokrevného beaucerona. Jen se snaží zjistit, co od psa může čekat a jestli si ho nechá nebo ne, na to jeho původ nebude mít žádný vliv.
A 90% populace stejně neví jak beauceron vypadá, takže svého psa za něj klidně může vydávat ( když ji to bude bavit ).
Jen se snaží zjistit, co od psa může čekat...
Od vořecha se dá očekávat neočekávatelné... jelikož nikdo neví, co v něm je...
Třeba je to mix NO x rtw, třeba je to mix dobrouš X rtw, třeba je to kříženec rtw, atd... a z bosíka nemá ani prd...
To už pak jsou úvahy o tom "jak se bude chovat" úplně zcestné...
A rozdíl ve vořeších nevidim... každej vořech, byť kříženec seveřanů, primitivců či pracáků může být příkladně povahou labil...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
Ku příkladu (znám rodiče) tento vořech...
Čeho je to kříženec? A z jaký povahy by měl člověk vycházet?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
Nene...
Tak a teď třeba majitel by se mohl domnívat, že má ridgebacka a vychází z povahy ridgebacka, nebo pointera... což je naprosto zcestné, protože tento vořech v sobě ani jedno z plemen nemá...
Protože prostě u vořecha není možné určit z kterých plemen pochází a tedy logicky nelze určit ani jeho povahu!
Proto jsou tyhle dotazy - co je to za plemeno a nebo jakou má mít povahu úplně mimo...
Chápeme?
Proto majitelé vořechů musí očekávat neočekávané a smířit se s tím, že maj vořecha, co se možná vzdáleně podobá nějakému plemeni, které je čistým typem, z čehož se prostě vycházet nedá...
To, že vořech se podobá nějakému plemeni, nikterak neznamená, že s tím plemenem má něco společného...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen se snaží zjistit, co od psa může čekat...
Od vořecha se dá očekávat neočekávatelné... jelikož nikdo neví, co v něm je...
Třeba je to mix NO x rtw, třeba je to mix dobrouš X rtw, třeba je to kříženec rtw, atd... a z bosíka nemá ani prd...
To už pak jsou úvahy o tom "jak se bude chovat" úplně zcestné...
A rozdíl ve vořeších nevidim... každej vořech, byť kříženec seveřanů, primitivců či pracáků může být příkladně povahou labil...
Nechci se mýlit, ale vypadá to, že tady má někdo problém s kříženci... a nebo se jen neumí vyjádřit trošku vstřícnějším způsobem Labil může být klidně i pes s pp. Já sama mám dva křížence (u obou teda rodiče znám) a jsou to naprosto úžasní hafíci. Je to jako se vším, je hloupost paušalizovat
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
lucias
napsal(a):
Nechci se mýlit, ale vypadá to, že tady má někdo problém s kříženci... a nebo se jen neumí vyjádřit trošku vstřícnějším způsobem Labil může být klidně i pes s pp. Já sama mám dva křížence (u obou teda rodiče znám) a jsou to naprosto úžasní hafíci. Je to jako se vším, je hloupost paušalizovat
To se mýlíš...
Já proti vořechům nic nemám...
Holt dělím psy pouze na 2 tábory - na čistokrevné (s PP) a nebo vořechy (prostě nedělim vořechy na bez PP a křížence - pro mě je to jedno a totéž)...
lucias
napsal(a):
Možná s Wulfinou ve všem nemohu souhlasit, ale já osobně jí musím dát v něčem za pravdu, sama mám křížence, dokonce dvou chovných jedinců(nechtěné nakrytí), takže nemusím hádat, co jsou zač, pes se lehce blíží povahou berňákovi (matka), fena, má téměř pasteveckou povahu, kde jí vzala netuším...samozřejmě ani pes s PP nemusí mít typickou povahu pro dané plemeno, ale u křížence-voříška (jak to kdo chcete nazývat) je pravděpodobnost typické povahy pro některé z plemen, co má v krvi ještě menší (si myslím já)...to dopředu prostě neodhadnete...
Jinak svoje "vořechy" miluju...a díky feňuli a její povaze, která nám max vyhovuje, je výběr dalšího psa víceméně jasný, bude to pastevec...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ku příkladu (znám rodiče) tento vořech...
Čeho je to kříženec? A z jaký povahy by měl člověk vycházet?
Moja známa má podobného psa a je to kríženec boxera a nejakého poľovníckeho psa.
napsal(a):
Moja známa má podobného psa a je to kríženec boxera a nejakého poľovníckeho psa.
Prikladám aj fotky.
Toto je náš ''Bauceron'' ...Kříženka 75% RTW a 25% labrador...úžasné zvířátko.
Spousta lidí pátrá po tom, čeho by jejich pes mohl být kříženec z mnoha důvodů.
Pár jich uvedu - možná jsou malicherné, ale je to tak.
1) Povídám kamarádce, že jsem si pořídila psa a ona se zeptá: A co sis pořídila? Odpovím wořecha. Ona řekne hm a zeptá se dál: A jakého? Co s čím? Jak jí ho popíšete? Já bych řekla něco jako dobrman a pokud je kamarádka trošku v obraze, dovede si ho představit
2) Jdu koupit pelech. Jak velký? Nevím. Jakého máte psa? Nevím, je to wořech. Jaký wořech? Je to kříženec něčeho konkrétního? Není jednodušší říct, mám křížence dobrmana?
A to je nejenom u pelechu, ale obojku, oblečku, hračky - kohoutková výška nebo váha taky moc neřekne. Ale kříženec dobrmana - toho si dovede představit kde kdo.
3) Mnoho lidí propadne svému plemenu - nosí trička s plemenem svého psa, má polštářky s obrázkem "svého psa", kupuje si sošky, přívěsky na klíče na krk, naušnice...mnoho "zbytečných" věcí jenom proto, že je na tom plemeno jejich psa. No a co ti, co mají křížence? Nechtějí být ochuzeni, tak si hledají, co se v jejich psovi namíchalo. A takovou nezbytnost si pak se svým skoroplemenem koupí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.138.156
Fiona.Praha
napsal(a):
Spousta lidí pátrá po tom, čeho by jejich pes mohl být kříženec z mnoha důvodů.
Pár jich uvedu - možná jsou malicherné, ale je to tak.
1) Povídám kamarádce, že jsem si pořídila psa a ona se zeptá: A co sis pořídila? Odpovím wořecha. Ona řekne hm a zeptá se dál: A jakého? Co s čím? Jak jí ho popíšete? Já bych řekla něco jako dobrman a pokud je kamarádka trošku v obraze, dovede si ho představit
2) Jdu koupit pelech. Jak velký? Nevím. Jakého máte psa? Nevím, je to wořech. Jaký wořech? Je to kříženec něčeho konkrétního? Není jednodušší říct, mám křížence dobrmana?
A to je nejenom u pelechu, ale obojku, oblečku, hračky - kohoutková výška nebo váha taky moc neřekne. Ale kříženec dobrmana - toho si dovede představit kde kdo.
3) Mnoho lidí propadne svému plemenu - nosí trička s plemenem svého psa, má polštářky s obrázkem "svého psa", kupuje si sošky, přívěsky na klíče na krk, naušnice...mnoho "zbytečných" věcí jenom proto, že je na tom plemeno jejich psa. No a co ti, co mají křížence? Nechtějí být ochuzeni, tak si hledají, co se v jejich psovi namíchalo. A takovou nezbytnost si pak se svým skoroplemenem koupí.
No, to sou extra malichernosti... spíš blbosti...
1) Odpověď, nevím, prostě vořech... Proč se piplat v nesmyslech, když prostě nelze určit z čeho je ten pes vzniknul...
2) Jdu koupit pelech, tak jak u vořecha, tak u PP psa se ptám na velikost... Tedy jak měřim PP psa, tak změřim vořecha a vyberu pelech... A fakt k tomu měření nepotebuju vědět, čeho je to mix - důležité jsou cm, né plemeno... Nic složitého...
Obleček, obojek? Musíš znát míry! (jak u vořecha, tak PP psa) - není žádnej uni obleček na PP psa a uni obleček na vořecha, ty, jako majitel si musíš psa změřit! Opět k tomu plemeno nepotřebuješ, ale cm ano...
(příklad, měla jsme 2 berňáky, oba PP, jeden měl krk 55cm, druhý 60cm - k čemu mi je, že znám plemeno, když míry má každý jiné?)
Jako z mojí praxe...
- Chci obleček na křížence dobrmana!
"Máte ho změřeného?"
- No, asi 32 kg a asi takhle velkej (rozmáchnutí rukou asi 1 metr).
- "já potřebuju cm - od kohoutku k ocasu"
- Aha, tak já ho změřim...
K obojku, oblečku, pelechu potřebuju míru psa, je mi úplně buřt jaký je to plemeno nebo vořech...
3) V dnešní době opravdu není problém si podle fotky psa nechat udělat mikinu, polštář, peněženku, kabelku, batoh, tedy majitelé vořechů si je klidně mohou nechat vyrobit a nic si kompenzovat nemusí... Tedy nemusí nikde kupovat "něcojakomojeplemeno" ale nechaj si udělat originál...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, to sou extra malichernosti... spíš blbosti...
1) Odpověď, nevím, prostě vořech... Proč se piplat v nesmyslech, když prostě nelze určit z čeho je ten pes vzniknul...
2) Jdu koupit pelech, tak jak u vořecha, tak u PP psa se ptám na velikost... Tedy jak měřim PP psa, tak změřim vořecha a vyberu pelech... A fakt k tomu měření nepotebuju vědět, čeho je to mix - důležité jsou cm, né plemeno... Nic složitého...
Obleček, obojek? Musíš znát míry! (jak u vořecha, tak PP psa) - není žádnej uni obleček na PP psa a uni obleček na vořecha, ty, jako majitel si musíš psa změřit! Opět k tomu plemeno nepotřebuješ, ale cm ano...
(příklad, měla jsme 2 berňáky, oba PP, jeden měl krk 55cm, druhý 60cm - k čemu mi je, že znám plemeno, když míry má každý jiné?)
Jako z mojí praxe...
- Chci obleček na křížence dobrmana!
"Máte ho změřeného?"
- No, asi 32 kg a asi takhle velkej (rozmáchnutí rukou asi 1 metr).
- "já potřebuju cm - od kohoutku k ocasu"
- Aha, tak já ho změřim...
K obojku, oblečku, pelechu potřebuju míru psa, je mi úplně buřt jaký je to plemeno nebo vořech...
3) V dnešní době opravdu není problém si podle fotky psa nechat udělat mikinu, polštář, peněženku, kabelku, batoh, tedy majitelé vořechů si je klidně mohou nechat vyrobit a nic si kompenzovat nemusí... Tedy nemusí nikde kupovat "něcojakomojeplemeno" ale nechaj si udělat originál...
Je vidět, že jste vyloženě umanutá.
Nic to nezmění na tom, že si to já i tisíce dalších lidí budou říkat po svém - nebudou říkat, že mají wořecha, ale že mají křížence např. dobrmana nebo dobrmana bez PP.
1) Nebudu kamarádce vykládat, že mám prostě wořecha a fertich,
2) Dál budu kupovat podle toho, že mám křížence něčeho známého, na rozdíl od Vás to ve většině krámů chápou. Jste někde ve zverimexu, tak byste mohla aspoň uznat, že je rozdíl např. mezi chrtem a boxerem - když mají stejnou "velikost", tj. délku.
3) Nevidím důvod okouknout věc a pak si ji nechat udělat třeba za dvoj až trojnásobek.
Očividně jste nepochopila, co jsem těma podle Vás blbostma chtěla říct. Ostatní snad pochopili.
Mám fenku wořecha wořechoviče z útulku, podle povahy a vzhledu tušíme minimálně 2 plemena, která v ní jsou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.138.156
Fiona.Praha
napsal(a):
Je vidět, že jste vyloženě umanutá.
Nic to nezmění na tom, že si to já i tisíce dalších lidí budou říkat po svém - nebudou říkat, že mají wořecha, ale že mají křížence např. dobrmana nebo dobrmana bez PP.
1) Nebudu kamarádce vykládat, že mám prostě wořecha a fertich,
2) Dál budu kupovat podle toho, že mám křížence něčeho známého, na rozdíl od Vás to ve většině krámů chápou. Jste někde ve zverimexu, tak byste mohla aspoň uznat, že je rozdíl např. mezi chrtem a boxerem - když mají stejnou "velikost", tj. délku.
3) Nevidím důvod okouknout věc a pak si ji nechat udělat třeba za dvoj až trojnásobek.
Očividně jste nepochopila, co jsem těma podle Vás blbostma chtěla říct. Ostatní snad pochopili.
Mám fenku wořecha wořechoviče z útulku, podle povahy a vzhledu tušíme minimálně 2 plemena, která v ní jsou.
Nejsem umanutá... Jsem realista...
A pro mě za mě si říkej co chceš - je svoboda slova
Samozřejmě, že je rozdíl mezi chrtem a boxerem... proto KAŽDÝ má jiný rozměr a podle ROZMĚRŮ vybírám pelech...
Pelech nevybírám podle plemene, nýbrž podle cm...
Myslim, že mluvíš o voze a já o koze...
Celou dobu mi jde o to, že prostě nelze vořechovi přisuzovat vzhled či povahu nějakého plemene, když u vořecha prostě není možné poznat z kterých plemen vlastně vznikl...
A domnívat se, že vořech vypadá jako ono plemeno je úplně mimo...
Pes zadavatelky může být klidně kříženec čehokoliv. černá barva s pálením je u vořechů celkem běžná, jednoho menšího sem taky mívala, čistokrevný vořech to byl. V tom psu na obrázku může být trošku dobrmana, rotvajlera, klidně i německého ovčáka ale viděla sem třeba i kříženku labradora která vypadala hodně podobně. Beauceron to rozhodně není, může tam být cokoliv, a nebo jsou rodiče prostě dva vořeši.
Argyla
XXX.XXX.152.84
To ja nechci vydavat ji za beaucerona jestli neni ciz asi neni ale prisla mi tomuhle plemenu nejpodobnejsi tak sem si rikala hestli nemuze byt krizena s tim jelikoz o tomhle plemeni jsem doted vedela houbi ani sem nevedela ze takove plemeno je chtela sem poradit od lidi co to plemeno znaji.. moje znama co se hodne zajima o nezname pkemena videla jen fitku ty moji a rikala ze by mohla byt beaucerou tak sem si chtela byt jen justa lidi se ne ptaji co to mate za psa a ja jim rekbu ze nevim... proto sem to chtela zjistit a vase kousave poznamky si prosim nechte pro sebe
Bez kousání jenom takové praktické podotknutí. Odložený pes bývá většinou kříženec těch nejběžnějších plemen. To beauceron rozhodně není ( i když se jich objevuje nepoměrně víc než před pár lety ). Předky bych hledala spíš v dobrmanovi, rtw, labradorovi, NO...
I když máte pravdu v tom, že zatím je beauceronovi hodně podobný. Nejvíc se takovým křížencům říká univerzální černý pes (UČP)
. Přeju vám hodně radosti se štěniskem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsem umanutá... Jsem realista...
A pro mě za mě si říkej co chceš - je svoboda slova
Samozřejmě, že je rozdíl mezi chrtem a boxerem... proto KAŽDÝ má jiný rozměr a podle ROZMĚRŮ vybírám pelech...
Pelech nevybírám podle plemene, nýbrž podle cm...
Myslim, že mluvíš o voze a já o koze...
Celou dobu mi jde o to, že prostě nelze vořechovi přisuzovat vzhled či povahu nějakého plemene, když u vořecha prostě není možné poznat z kterých plemen vlastně vznikl...
A domnívat se, že vořech vypadá jako ono plemeno je úplně mimo...
Zase jste nepochopila a melete si svou.
Pokud je chrt a boxer stejně "dlouhý", tj. mají stejnou velikost, nemůžou nosit jednu věc.
Každý má třeba jinak mohutný hrudník.
Sámo se to netýká pelechu.
Ale určitě jsem úplně mimo, protože ten jediný boxer a jediný chrt bydlí někde u Vás, vídáte je obden a jsou jinak dlouzí, ale hrudník mají totožný.
Kdo nechce, nechápe a proto nemá cenu o tom dál diskutovat.
Argyla
napsal(a):
To ja nechci vydavat ji za beaucerona jestli neni ciz asi neni ale prisla mi tomuhle plemenu nejpodobnejsi tak sem si rikala hestli nemuze byt krizena s tim jelikoz o tomhle plemeni jsem doted vedela houbi ani sem nevedela ze takove plemeno je chtela sem poradit od lidi co to plemeno znaji.. moje znama co se hodne zajima o nezname pkemena videla jen fitku ty moji a rikala ze by mohla byt beaucerou tak sem si chtela byt jen justa lidi se ne ptaji co to mate za psa a ja jim rekbu ze nevim... proto sem to chtela zjistit a vase kousave poznamky si prosim nechte pro sebe
Já Vás chápu a rozumím, ale beaucerona nepoznám.
napsal(a):
Bez kousání jenom takové praktické podotknutí. Odložený pes bývá většinou kříženec těch nejběžnějších plemen. To beauceron rozhodně není ( i když se jich objevuje nepoměrně víc než před pár lety ). Předky bych hledala spíš v dobrmanovi, rtw, labradorovi, NO...
I když máte pravdu v tom, že zatím je beauceronovi hodně podobný. Nejvíc se takovým křížencům říká univerzální černý pes (UČP)
. Přeju vám hodně radosti se štěniskem.
Přesně tak, beauceroni zatím nepobíhají běžně po ulicích, takže je malá pravděpodobnost že by se jejich kříženci naplńovali útulky. Známá má prý křížence basenžiho :-D taky si moc nechce dát vysvětlit že její pes je hladký ušatý podvraták, a že se basenži u popelnic tak běžně nenachází.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.138.156
Fiona.Praha
napsal(a):
Zase jste nepochopila a melete si svou.
Pokud je chrt a boxer stejně "dlouhý", tj. mají stejnou velikost, nemůžou nosit jednu věc.
Každý má třeba jinak mohutný hrudník.
Sámo se to netýká pelechu.
Ale určitě jsem úplně mimo, protože ten jediný boxer a jediný chrt bydlí někde u Vás, vídáte je obden a jsou jinak dlouzí, ale hrudník mají totožný.
Kdo nechce, nechápe a proto nemá cenu o tom dál diskutovat.
Ale dyť jo!
To, co píšeš:
"Pokud je chrt a boxer stejně "dlouhý", tj. mají stejnou velikost, nemůžou nosit jednu věc.
Každý má třeba jinak mohutný hrudník."
je prakticky totéž, co píši já...
"měla jsme 2 berňáky, oba PP, jeden měl krk 55cm, druhý 60cm - k čemu mi je, že znám plemeno, když míry má každý jiné?"
Ach, to psané slovo, co?