Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

L

1.7.2016 12:35
L

XXX.XXX.123.86

Prosím o radu- máme doma roční fenku. Jsme s ní v podstatě celý den, chodí si na zahradu a domů, musíme jí sice otvírat, ale většinou chce být s námi. Venčí se na zahradě, mimo zahradu chodíme 1x denně, to většinou lítá jako střelená. Problém je, že když je s námi doma a chce se jí, neřekne si. Klidně se vyčurá (vyjímečně vykaká) doma. Stáva se to tak 1x za měsíc dva. Nenecháváme ji dlouho doma bez možnosti vyběhnout na zahradu, udělá to klidně hodinu po venčení. Co s ní? Děkuji za rady.

1.7.2016 13:14
inusanka

XXX.XXX.98.58

Otázka je, jak dlouho to dělá a jak na to reagujete vy. Jestli tím zrovna něco nechce vyjádřit, jestli sama vydrží a udělá to klidně před vámi...V roce ba pro ni neměl být problém si říci.

L

4.7.2016 13:56
L

XXX.XXX.158.148

Stane se to sem tam. Jdu po bytě a najdu louži. Nic ji neříkám/ nedělám, jen to uklidím.

4.7.2016 14:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Já mám barák otevřený stále, chodí si jak je napadne.

4.7.2016 14:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

L napsal(a):
Stane se to sem tam. Jdu po bytě a najdu louži. Nic ji neříkám/ nedělám, jen to uklidím.

Nebude problém v tom, že ona neví, že se Vám to nelíbí?

4.7.2016 15:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

No, nic jí říkat nebudu .

4.7.2016 15:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Jak jste jí učili hygieně? pokud může ven vlastně kdykoliv tak si asi i uleví jak se jí zachce. Navíc venčit by se měla mimo zahradu.

4.7.2016 15:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

L napsal(a):

Copak nechápete, že kde to udělala jednou, může kdykoliv zase ?
Neměli jste jí to umožnit ani jednou.
Včera mohla, dnes né ?
No to je logika.

4.7.2016 15:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

rapotacka11 napsal(a):
Včera mohla, dnes né ?
No to je logika.

Nevydržela jste nereagovat?

4.7.2016 15:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Jsem slaboch, nedokázala...

Tak ráda si čtu o zvířatech, zdejší příběhy na všech fórech,
ale dnes nějak...
Na ovcích nabízejí psa...
Králíci chcípají...
Drony do toho...

4.7.2016 18:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Jsem slaboch, nedokázala...

Tak ráda si čtu o zvířatech, zdejší příběhy na všech fórech,
ale dnes nějak...
Na ovcích nabízejí psa...
Králíci chcípají...
Drony do toho...

Co je s drony?
Jinak já chodím na "KOčky", "Psy" a na ostatní jen výjimečně. Dřív mě bavily "Terarijní zvířata", ale tam se to hádalo také fest...

4.7.2016 18:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Drony - zase ta špinavá politika.
Na náladě to nepřidá...

4.7.2016 18:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ne vládu přišla žádost o umožnění přeletu obřích dronů přes ČR.
https://www.novinky.cz/domaci/408349-americane-chteji-po-cesku-souhlas-s-prelety-obrich-spionaznich-dronu.html.

4.7.2016 18:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
https://www.novinky.cz/domaci/408349-americane-chteji-po-cesku-souhlas-s-prelety-obrich-spionaznich-dronu.html.

"Sisi", když jste tady, četla jste ten můj příběh s mým kocourem? Ještě pořád se Vám nelíbí forma mého psaní příspěvků?

4.7.2016 18:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Drony - zase ta špinavá politika.
Na náladě to nepřidá...

Aha, já politiku sleduji hodně, ale toto mi uniklo...

4.7.2016 18:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
Včera mohla, dnes né ?
No to je logika.

Jak byste to udělala, abyste jí neumožníla, se počůrat.
To by mě zajímalo.
Nedělá to furt, ale nepravidelně semo tamo. To jako byste jí chodila za zadkem a hlídkovala?

Nemyslím, že ji majitelé pochválili, jak se hezky vyprázdnila.
Plácání zavrhujete, ať už rukou nebo novinami, nosy se pejskům do loužiček nenamáčejí, s tím velmi souhlasím, takže CO ?
Jsem jedno ucho na tu radu.

4.7.2016 18:30
Aliens_II

XXX.XXX.3.81

sisi58 napsal(a):

Ono to nebude až tak žhavé. Osobně bych zakázal, ale. Vemte si, že ve výšce cca 60 km a více létají satelity a družice a co, řeší to někdo? Dokonce se tím kontrolují posekané louky, rak aby dostal, či nedostal zemědělec dotace. Takže co? Velký bratr vidí vše.

4.7.2016 18:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Aliens_II napsal(a):
Ono to nebude až tak žhavé. Osobně bych zakázal, ale. Vemte si, že ve výšce cca 60 km a více létají satelity a družice a co, řeší to někdo? Dokonce se tím kontrolují posekané louky, rak aby dostal, či nedostal zemědělec dotace. Takže co? Velký bratr vidí vše.

Hmmm, Velký bratr - to máte také kamery všude! Jasně, mnohdy to pomůže. Ale takové celkem plošné snímání nás všech - já s tím nesouhlasím. Co když si budu potřebovat urgentně někde v parku ulevit smajlík a už mě budou mít Měšťáci na obrazovce?

4.7.2016 18:34
Aliens_II

XXX.XXX.3.81

fikovnice napsal(a):
Hmmm, Velký bratr - to máte také kamery všude! Jasně, mnohdy to pomůže. Ale takové celkem plošné snímání nás všech - já s tím nesouhlasím. Co když si budu potřebovat urgentně někde v parku ulevit smajlík a už mě budou mít Měšťáci na obrazovce?

Měštáci se akorát zasmějí, jak že Vám ta prdelka hezky svítí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2016 18:56

fikovnice napsal(a):

4.7.2016 19:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
To by mě zajímalo.
Nedělá to furt, ale nepravidelně semo tamo. To jako byste jí chodila za zadkem a hlídkovala?

Plácání zavrhujete, ať už rukou nebo novinami, nosy se pejskům do loužiček nenamáčejí, s tím velmi souhlasím, takže CO ?

Nejsem rapotačka, ale odpovím.
Zadavatelka se tváří, že to nekomentuje a jde to uklidit, takže fenka neví, že se to zadavatelce nelíbí.
Co třeba po objevu říct jen obyčejné: ty, jsi ale čuně? A tu louži naštvaně utřít? A pak s čunětem chvíli "nemluvit"?

4.7.2016 19:09
Dasvo

XXX.XXX.83.28

U štěňat se doporučuje hudrovat a nadávat té louži. Brblat, když to uklízíte. prostědát psovi jednoznačně najevo, že jste na tu louži strašlivě naštvaná a znechucená. Když nebudete "mluvit" s fenkou, nepochopí důvod. když vynadáte loužičce, mohla by porozumět.

4.7.2016 19:23
balisek

XXX.XXX.131.211

Nikdy jsem psa za louži v bytě neuhodila. Pokud jsem ho však přistihla přímo při činu, dostal vyhubováno. Když majitel nadílku pouze beze slova uklidí, pes opravdu nemá šanci pochopit, že se Vám to nelíbí. Trestání je špatně, ale tvářit se, že se vůbec nic neděje, také není dobrý postup.

4.7.2016 19:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
Nejsem rapotačka, ale odpovím.
Zadavatelka se tváří, že to nekomentuje a jde to uklidit, takže fenka neví, že se to zadavatelce nelíbí.
Co třeba po objevu říct jen obyčejné: ty, jsi ale čuně? A tu louži naštvaně utřít? A pak s čunětem chvíli "nemluvit"?

To by šlo, pokud pejska načapáte. Ale jinak?
Myslíte, že si pejsek spojí svou loužičku s hudrováním majitele?
To se ptám, neironizuji.
U koní platí pravidlo 3 vteřin, pokud nezasáhnete do 3 vteřin, můžete se na nějaké akce vyprdnout.
Kůň už je myšlenkou jinde.
Jak je to u psů? Měli by být na pocity pánečka vnímavější, ale i tak.
Nebo by stačilo, fenku pokárat jednou? A co kdy čurkne zas, a nebude přichycena a spucována?
Pak v tom bude mít guláš úplně.

4.7.2016 19:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Aliens_II napsal(a):

Akorát, že nedaj pokoj, provokujou, provokujou až...

4.7.2016 19:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

...až? Až uchšadne!

"Limonádový Joe" pan Kopecký

4.7.2016 19:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
To se ptám, neironizuji.
U koní platí pravidlo 3 vteřin, pokud nezasáhnete do 3 vteřin, můžete se na nějaké akce vyprdnout.
Nebo by stačilo, fenku pokárat jednou? A co kdy čurkne zas, a nebude přichycena a spucována?

Kdyby měla zvířata tak krátkodobou paměť, jak se tvrdí, nikdy nic by se nenaučila, ani nepoučila.
Kdyby musel být pes přichycen při činu, nic by se nenaučil. Lidi by nemohli spustit oči ze štěněte nikdy. Nechodili by do práce, do školy, nespali a byli by jen se psem s upřeným pohledem na něj.
Málokdy jsem nějaké štěně nachytala při činu, ale vždy vědělo proč nadávám a co se mi nelíbí. Místo hraní, jsem naštvaně uklidila louži nebo bobek a "nemluvila" s ním. Všechna štěňata jsem přivedla k čistotnosti.

4.7.2016 19:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

sisi58 napsal(a):
To by mě zajímalo.

U nás stačila d ů s l e d n o s t.
Ono se vyplatí, chodit za zadkem a hlídkovat...a přistihnout.
Jen důslednost !
Přivedla jsem si psa, za týden začal značkovat, asi jak byl zvyklý.
Nevím. Stačil 1 den. Důslednosti !
Nemohla li jsem ho sledovat, musel ven.
Byl jak posedlý, udělal by to
ve zlomku vteřiny.
Já tedy při jeho sebemenší snaze, ječela jak siréna.
Opravdu, jsme se vzájemně zlobili jen 1 den.
Pochopil, dál nezkoušel .
Nikdy jsme neměli problém ani se štěňaty. Prostě vždy
ho někdo popadl a letěl.V bytě nám zvířata nedělala.¨
Zírám , když se lidi vzájemně uklidňují, to bude dobrý,
je mu teprve 5, (7) měsíců...
A Vy jste to měla jak ?

4.7.2016 19:41
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Kdyby měla zvířata tak krátkodobou paměť, jak se tvrdí, nikdy nic by se nenaučila, ani nepoučila.
Kdyby musel být pes přichycen při činu, nic by se nenaučil. Lidi by nemohli spustit oči ze štěněte nikdy. Nechodili by do práce, do školy, nespali a byli by jen se psem s upřeným pohledem na něj.
Málokdy jsem nějaké štěně nachytala při činu, ale vždy vědělo proč nadávám a co se mi nelíbí. Místo hraní, jsem naštvaně uklidila louži nebo bobek a "nemluvila" s ním. Všechna štěňata jsem přivedla k čistotnosti.

Souhlasím, a když jej při tom nachytáte tak ten jeho výraz mluví za vše. A pokud se mi to stalo, tak většinou moje chyba, nesledoval jsem jeho signály.

4.7.2016 19:51

Fiona.Praha napsal(a):

No vidíte, já jsem nikdy psům nehubovala ani jsem naštvaně neuklízela a také jsem všechny psy přivedla k čistotnosti...mě se vždy vyplatilo venčit, venčit a zase venčit, za vykonání potřeby venku pochvala (samozřejmě ze začátku, ne že bych psa celoživotně chválila za to, že se vyčůral venku)...a žádný přehnaný drámo stačilo "hodnej kluk-holka"...taky jsem pesany vždycky učila čůrat na povel...my máme "čůranda"...to je pro mě praktické dodnes, když spěchám, tak pes ví, že nemá okounět, hodinu čenichat, ale že se má rovnou vyčůrat...

Nechci tím říct, že vaše metoda je špatná, to opravdu nejsem schopná posoudit, chci tím říct, že funguje i něco jiného...

4.7.2016 19:55

sisi58 napsal(a):
To se ptám, neironizuji.

No s těma koňma je to přesný...asi bych řekla, že kůň i pes žijou v přítomnosti, co bylo to bylo, samozřejmě jsou ale schopní pochopit, že se něco má nebo nemá dělat...ale musí jim to člověk říct v ten správný okamžik...jinak se obávám, že nemusí vědět o co jde a reagují spíše na náladu majitele, než na to co je jim "vyčítáno"...

4.7.2016 19:57
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No s těma koňma je to přesný...asi bych řekla, že kůň i pes žijou v přítomnosti, co bylo to bylo, samozřejmě jsou ale schopní pochopit, že se něco má nebo nemá dělat...ale musí jim to člověk říct v ten správný okamžik...jinak se obávám, že nemusí vědět o co jde a reagují spíše na náladu majitele, než na to co je jim "vyčítáno"...

Ale pozor. Moc dobře si pamatují, že to a to bylo a nebo nebylo příjemné.
Ostatně to by se také nikdy nic nenaučili, nemít paměť.

4.7.2016 20:05

Aliens_II napsal(a):

No to souhlas, jen si prostě myslím, ono dospělý, vychovaný pes ví přesně, co smí a co nesmí, když přijdu domů a pes je zalezlej pod stolem a nevítá mě, tak je jasný, že provedl něco co neměl (a není to ze strachu...na psy neřvu ani je fyzicky netrestám)...mimo mojí feňule, která mě vždy s úsměvem přivítá a když jí řeknu "Šaríno, ty jsi se hrabala v koši?" tak odpoví "já ne, to Jack", ale na noze má přilepený obal od nanuku...
Ale když se pes něco učí, tak myslím, že je důležité vysvětlit mu to, když je "v akci" nebo těsně po, jinak je to zákon akce a reakce...já jsem naštvaná, hudruju, nemluvím, pes není blbej, ví, že je něco špatně, tak se podle toho chová...

4.7.2016 20:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
U nás stačila d ů s l e d n o s t.
Ono se vyplatí, chodit za zadkem a hlídkovat...a přistihnout.
Jen důslednost !
Přivedla jsem si psa, za týden začal značkovat, asi jak byl zvyklý.
Nevím. Stačil 1 den. Důslednosti !
Nemohla li jsem ho sledovat, musel ven.
Byl jak posedlý, udělal by to
ve zlomku vteřiny.
Já tedy při jeho sebemenší snaze, ječela jak siréna.
Opravdu, jsme se vzájemně zlobili jen 1 den.
Pochopil, dál nezkoušel .
Nikdy jsme neměli problém ani se štěňaty. Prostě vždy
ho někdo popadl a letěl.V bytě nám zvířata nedělala.¨
Zírám , když se lidi vzájemně uklidňují, to bude dobrý,
je mu teprve 5, (7) měsíců...
A Vy jste to měla jak ?

Štěně jezevčíka bylo chytré, učilo se rychle.
Měla jsem v tu dobu mimčo, tak jsem byla doma. A bydleli jsme v přízemí, naproti vchodu.
Pokud jsem zrovna nestihla po probuzení vyběhnout, byl naučený na noviny. Ale to netrvalo dlouho.

Druhého psa, fenku Choďáka jsem brala jako neprodanou v 7 měsících.
Byla s dospělými v kotci, takže mimo pelech chodila kdekoli, asi 3- 4 dny?
Díky bytu v přízemí a tomu, že jsem ji brala do práce, bylo vše jednodušší.

A třetí pes útuláček, byl přijat do rodiny jako dospělý. To nebyl problém žádný.
Problém nastal, pokud snědl něco, co mu nesedlo. No, koberec jsem vyhodila a podlaha se uklidila.
Po roce se to upravilo. Našli jsme správnou stravu a Jacíček vyměšuje předpisově

4.7.2016 20:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Aliens_II napsal(a):

Koně sice mají paměť, ale spíše "místo x událost".
Nevím, jak bych to přesně popsala.
Asi tak: Vedu koně kolem stodoly a za ní na nás vyrazí štěkající pes. Kůň se lekne.
Vedu koně druhý den a opět štěkající pes, kůň se lekne.
Když se to stane potřetí, při příštím průchodu kolem rohu se kůň už bude šprajcovat, tam jít, i když tam už žádný pes nebude.
Nebo, na vyjížďce se nedoporučuje stále ve stejném místě nacválávat. Kůň si místo x cval, pamatuje.
Jednoho dne cválat nebudete chtít, ovšem kůň vám "vezme ruku" a máte smůlu. Běžíte.

Tohle se dá využít, když učíte začátečníka. Třeba na povel "klusééém" vám koník nakluše i když jezdec neudělá nic správně, aby naklusal.

Myslím, že psi jsou inteligentnější, mají určitě schopnost řetězit události. Koně ne.

Máte nějaké příklady učení psa, k těm postřehům od koní?

4.7.2016 20:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No vidíte, já jsem nikdy psům nehubovala ani jsem naštvaně neuklízela a také jsem všechny psy přivedla k čistotnosti...mě se vždy vyplatilo venčit, venčit a zase venčit, za vykonání potřeby venku pochvala (samozřejmě ze začátku, ne že bych psa celoživotně chválila za to, že se vyčůral venku)...a žádný přehnaný drámo stačilo "hodnej kluk-holka"...taky jsem pesany vždycky učila čůrat na povel...my máme "čůranda"...to je pro mě praktické dodnes, když spěchám, tak pes ví, že nemá okounět, hodinu čenichat, ale že se má rovnou vyčůrat...

Nechci tím říct, že vaše metoda je špatná, to opravdu nejsem schopná posoudit, chci tím říct, že funguje i něco jiného...

Ježíš marjá a to si fakt myslíte, že já jsem nevenčila? Nenosila ven, nechválila a nejásala venku před barákem?
Ale musíme chodit do práce, musíme spát, občas někam jít a štěně tu bylo bez dozoru. Žádné štěně nebylo 24/7 pod dozorem.

4.7.2016 20:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsou i chytří koně, kteří dokáží vnímat i více věcí naráz, ale většina jen tu jednu a bohužel jsou i koníci, kteří neberou nic.
Strašná fuška, takového něco naučit, ale zase nic nevymýšlí.

L

4.7.2016 20:21
L

XXX.XXX.158.148

Děkuji všem za příspěvky k tématu. Fence sice nenadávám, ale té louži ano, to už se mi osvědčilo, když byla štěně. Myslím, že ví, že to neměla dělat. Jenže ta situace- jsme hodinu doma, mě fakt nenapadne, že potřebuje zase, ona dělá že nic a pak si počká, až ji nevidím a pustí to. Prostě ji chybí to spojení chce se mi- řeknu si. Bojím se, že když ji budu trestat byť jen zvýšeným hlasem, bude se doma trápit a stejně mi nedá najevo, že potřebuje ven. Připomínám, že se to stane tak jednou za měsíc, takže nějak systematicky se to cvičit nedá.

4.7.2016 20:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
Ježíš marjá a to si fakt myslíte, že já jsem nevenčila? Nenosila ven, nechválila a nejásala venku před barákem?
Ale musíme chodit do práce, musíme spát, občas někam jít a štěně tu bylo bez dozoru. Žádné štěně nebylo 24/7 pod dozorem.

Ale no tak
Většina lidí si vezme pár dní volna, dělají co mohou, aby štěndo zaučili a pak se buď střídají na směny nebo mají děti, co vyvenčí nebo babičku.
Občas je doma čeká pohroma, většinou ne a postupně se vše v dobré obrátí.
Pejsci jsou učenliví a snaží se páníčky potěšit.

4.7.2016 20:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

L napsal(a):
Děkuji všem za příspěvky k tématu. Fence sice nenadávám, ale té louži ano, to už se mi osvědčilo, když byla štěně. Myslím, že ví, že to neměla dělat. Jenže ta situace- jsme hodinu doma, mě fakt nenapadne, že potřebuje zase, ona dělá že nic a pak si počká, až ji nevidím a pustí to. Prostě ji chybí to spojení chce se mi- řeknu si. Bojím se, že když ji budu trestat byť jen zvýšeným hlasem, bude se doma trápit a stejně mi nedá najevo, že potřebuje ven. Připomínám, že se to stane tak jednou za měsíc, takže nějak systematicky se to cvičit nedá.

A fakt pustí velkou louži?
A vyvenčí se předtím i venku? Nezevluje jen po okolí?
Taky může mít zdravotní problém.

4.7.2016 20:42

Fiona.Praha napsal(a):

Ale no tak... já přece neříkám, že takhle je to špatně, jen jsem napsala, že u mě funguje metoda jiná...kdyby jste například psovi ráchala v loužičce čumák, tak bych kritizovala, ale takhle to bylo jen sdělení, že ne všichni to děláme stejně a i přesto se výsledek dostavil

4.7.2016 21:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ale no tak... já přece neříkám, že takhle je to špatně, jen jsem napsala, že u mě funguje metoda jiná...kdyby jste například psovi ráchala v loužičce čumák, tak bych kritizovala, ale takhle to bylo jen sdělení, že ne všichni to děláme stejně a i přesto se výsledek dostavil

Jak takhle? Jaká jiná metoda? Nechápu.

Takže znova:
Myslela jsem, že nemusím psát, že jsem byla se štěnětem pár dní doma, chodila jsem s ním každou chvíli ven a venku jásala nad loužičkou nebo bobkem. Že jsem ho nosila z bytu až před barák, bydlíme v paneláku, aby si nemyslelo, že když doma nemůže, tak na chodbě nebo ve výtahu může.
Když jsem ho chytila při činu, vynadala jsem štěněti. Ideální bylo zarazit mu už přípravu, drapnout ho a donést "plné štěně" ven na trávu a pak pochválit.
Když jsem byla v práci a přišla domů, našla louži, vyvenčila jsem štěně a vynadala louži, uklidila ji a se štěnětem chvíli "nemluvila".
Když jsem ráno vstala a našla louži nebo bobek, vyvenčila jsem a vynadala louži a uklidila ji.
když jsem nenašla doma při příchodu nic, pochválila jsem štěně, drapla ho do ruky a mazala ven na travičku a tam znova chválila.

Ale tohle mi fakt přijde jako slovíčkaření.

4.7.2016 21:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):

Takže znova:
Myslela jsem, že nemusím psát, že jsem byla se štěnětem pár dní doma, chodila jsem s ním každou chvíli ven a venku jásala nad loužičkou nebo bobkem. Že jsem ho nosila z bytu až před barák, bydlíme v paneláku, aby si nemyslelo, že když doma nemůže, tak na chodbě nebo ve výtahu může.
Když jsem ho chytila při činu, vynadala jsem štěněti. Ideální bylo zarazit mu už přípravu, drapnout ho a donést "plné štěně" ven na trávu a pak pochválit.
Když jsem byla v práci a přišla domů, našla louži, vyvenčila jsem štěně a vynadala louži, uklidila ji a se štěnětem chvíli "nemluvila".
Když jsem ráno vstala a našla louži nebo bobek, vyvenčila jsem a vynadala louži a uklidila ji.
když jsem nenašla doma při příchodu nic, pochválila jsem štěně, drapla ho do ruky a mazala ven na travičku a tam znova chválila.

Perfektní návod
Pokud tohle někdo nepochopí, není mu pomoci.
A zbývá mu jedině doporučit nějakou japonskou hračku, co všechno dělá "jako".

4.7.2016 21:34

Fiona.Praha napsal(a):

Takže znova:

No mám takový pocit, že jsme se nepochopily, že se na mě zbytečně čílíte...vlastně to děláme obě hodně podobně, s tím rozdílem, že já "nenadávám loužičkám" a ani štěněti, když ho chytnu při činu, jak už jsem psala, ani neříkám, že to děláte špatně...už nevím, jak to říct, aby to nevyznělo jako nějaká kritika...byla to jen reakce na to, že jste napsala, že jste takhle všechny pejsky naučila čistotnosti a já jen napsala, že jsem je to naučila "bez toho hubování loužičkám"...přeci všichni nevychováváme pesany stejně, jak přes kopírák a já beru diskuzi jako "další zkušenost lidí", abych si řekla např...to je dobrej nápad, to taky zkusím...nebo...tohle dělat nebudu...protože každý pes je jiný a nikdy nevím, zda mi něčí zkušenost nebude k něčemu dobrá...
Takže pokud jsem se vás něčím dotkla, tak se omlouvám, neměla jsem to v úmyslu

4.7.2016 21:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Perfektní návod

Nechápu, proč se štěně (zvlášť u čivavy nebo yorka) učí na plenu nebo noviny. A jak se pak zbaví té pleny nebo novin.
Známí u štěněte čivaváčka zkusili plenu. Výsledek byl komický, vyčůral se na koberec a mazal si dřepnout "za trest" na plenu. Vůbec nepochopil. Tak se párkrát zasmáli, plenu zrušili a učili ho normálně.

4.7.2016 21:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No mám takový pocit, že jsme se nepochopily, že se na mě zbytečně čílíte...vlastně to děláme obě hodně podobně, s tím rozdílem, že já "nenadávám loužičkám" a ani štěněti, když ho chytnu při činu, jak už jsem psala, ani neříkám, že to děláte špatně...už nevím, jak to říct, aby to nevyznělo jako nějaká kritika...byla to jen reakce na to, že jste napsala, že jste takhle všechny pejsky naučila čistotnosti a já jen napsala, že jsem je to naučila "bez toho hubování loužičkám"...přeci všichni nevychováváme pesany stejně, jak přes kopírák a já beru diskuzi jako "další zkušenost lidí", abych si řekla např...to je dobrej nápad, to taky zkusím...nebo...tohle dělat nebudu...protože každý pes je jiný a nikdy nevím, zda mi něčí zkušenost nebude k něčemu dobrá...
Takže pokud jsem se vás něčím dotkla, tak se omlouvám, neměla jsem to v úmyslu

Nedotkla, jen jsem měla potřebu to vyjasnit.

5.7.2016 00:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No to souhlas, jen si prostě myslím, ono dospělý, vychovaný pes ví přesně, co smí a co nesmí, když přijdu domů a pes je zalezlej pod stolem a nevítá mě, tak je jasný, že provedl něco co neměl (a není to ze strachu...na psy neřvu ani je fyzicky netrestám)...mimo mojí feňule, která mě vždy s úsměvem přivítá a když jí řeknu "Šaríno, ty jsi se hrabala v koši?" tak odpoví "já ne, to Jack", ale na noze má přilepený obal od nanuku...
Ale když se pes něco učí, tak myslím, že je důležité vysvětlit mu to, když je "v akci" nebo těsně po, jinak je to zákon akce a reakce...já jsem naštvaná, hudruju, nemluvím, pes není blbej, ví, že je něco špatně, tak se podle toho chová...

"...mimo mojí feňule, která mě vždy s úsměvem přivítá a když jí řeknu "Šaríno, ty jsi se hrabala v koši?" tak odpoví "já ne, to Jack", ale na noze má přilepený obal od nanuku..."

5.7.2016 01:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
...až? Až uchšadne!

"Limonádový Joe" pan Kopecký

"Sisi", vcelku mě mrzí, že už jste mi neodpověděla na můj dotaz, kde píšu dehonestujícně, apod. Když už jste si našla ten čas mi dvakrát napsat do SZ, mimo jiné vytýkat moji formu psaní příspěvků, dále to, že mohu lidi svými příspěvky nas.at či že píšu sekýrnicky (nebo jak jste to formulovala), a já se vás zde veřejně ptala, kde tak činím, tak už jste se neozvala. Škoda...

5.7.2016 01:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Perfektní návod

Plus jste "Sisi" psala, že se do Vás navážím...a to já si opravdu nemyslím a odmítám takové obvinění přijmout. Vadil mi ten Váš názor na pořízení ragdolla - to už jsem Vám psala. Ale jinak jsem se Vás snad nikterak nedotkla, nebo snad ano...?

5.7.2016 06:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Interní zpráva.

Katka..

6.7.2016 12:23
Katka..

XXX.XXX.216.7

sisi58 napsal(a):
To se ptám, neironizuji.

Ty 3 vteřiny platí u psů upne stejně jako u koní. A taky si nejsem jistá jestli to pochopí.

6.7.2016 13:49
hn..

XXX.XXX.245.246

Už jsem měla hodně psů, ale nějak si nevzpomínám, že by si některý "řekl" tak, abych to hned pochopila. Obvykle si každý osvojil nějaký signál, který na mě fungoval - jedna fenka chodila olíznout palec u nohy. Jiná se snaží dostat na klín, další štěká, pes se zadívá na dveře - a pokaždé to znamená, že chtějí ven. Takže fenka zadavatelky si možná říká, nebo si říkala, ale když zadavatelka nereagovala, tak přestala. Asi bych ji nějaký signál začala učit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík