Hltounmlsoun
XXX.XXX.97.116
Cauky pejskaři, potřebuju se zeptat, co děláte když váš pejsek/štěně hltá? Můj granulky vždy zhltne, a bojím se aby mu nebylo zle. Děkuji za rady.
Kupte mu protihltací misku. Má na dně různé výstupky, aby pes nemohl spolykat mnoho granulí najednou. Vypadá to např. takhle: http://goo.gl/hn7oWm.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já snad ani nemám radu, ale postřeh...měla jsem-mám také chronické hltače...granulky hltali, ale třeba krupičnou kašičku hezky papali...nebo masíčko...neříkám, že pomalu, ale nehltali.
napsal(a):
Já snad ani nemám radu, ale postřeh...měla jsem-mám také chronické hltače...granulky hltali, ale třeba krupičnou kašičku hezky papali...nebo masíčko...neříkám, že pomalu, ale nehltali.
To jim granule chutnají víc, než krupice nebo maso?
Že je chtějí honem zbaštit?
sisi58
napsal(a):
To jim granule chutnají víc, než krupice nebo maso?
Že je chtějí honem zbaštit?
Ne to určitě ne, spíš mi to přijde jako že jim to "měkčí papáníčko" víc zaplňuje pusinky (je to víc objemu), tak se to prostě nedá zhltnout tak jako třeba malinký granulky...a ještě navíc granule jsou "koncentrát" takže toho v dávce není takové množství jako když dostanou "normální jídlo"...
Já to mám tak, že je pro mě vyznamenání, když všežravej, pažravec jako jsou moji bernardýní kříženci nějaké jídlo odmítnou...pak je to pro mě znamení, že jsou dobře krmení a že si tudíž už vybírají...
sisi58
napsal(a):
Aha.
Tak já mám útulkáře, se špatným zažíváním, takže neexpeimentuji a dávám stejné, co mu zachutnalo.
To běhání po vetech, ze začátku, už si nechci zopakovat.
Já krmila granulema přibližně pět let...do té doby než pes začal zvracet, prakticky po nějaké době po každým jídle vydávil hromádku natrávených granulí...tak jsem nasadila dietu, hovězí maso, mrkev, rýi a hned to bylo dobrý, tak už jsem se ke granulím nevracela (cca 20kg granulí, co mi zbylo jsem rozdala) a zůstala u vařený stravy...
Pomalu přecházím z útulkových granulí (co kdo dá) na granule kvalitnější.
Nikdy by mě nenapadlo, že pokud dám psovi granule kvalitnější, že si raději vezme ty sójové ze supermaketu.
Tak jsem ho začala šidil a ty lepší polévám vývarem.Ten on rád a dělá mu dobře na žaludek.
Tak dávám po čase o třídu lepší granule a opět polévám.
Pes baští a zažívání nehapruje, ťuk, ťuk.
sisi58
napsal(a):
Pomalu přecházím z útulkových granulí (co kdo dá) na granule kvalitnější.
Nikdy by mě nenapadlo, že pokud dám psovi granule kvalitnější, že si raději vezme ty sójové ze supermaketu.
Tak jsem ho začala šidil a ty lepší polévám vývarem.Ten on rád a dělá mu dobře na žaludek.
Tak dávám po čase o třídu lepší granule a opět polévám.
Pes baští a zažívání nehapruje, ťuk, ťuk.
Oni jsou ty marketovky holt asi líp nachucený chemií.