Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2016 08:52
Skatdyna

XXX.XXX.60.140

Dobrý den,
prosím o radu. Mám 10týdenní štěně německého boxera. Dva týdny co jí mám, baští granule Marp holistic - losos. Ohromně jí chutnají, baští s velkou chutí. Je hravá, vitální, odčervená. Nicméně mi prostě přijde hubená. Za ty dva týdny co granule baští, mi přijde že zhubla. Koukají jí žebírka i kyčelní kosti. Je tedy pravda že o 3cm vyrostla do výšky a je teď samá ruka samá noha, mám ale starost, zda má všechno co potřebuje. Venku sveřepě baští hlínu a trávu a dnes zkoušela olizovat zeď...Myslela jsem, že u tak kvalitního krmiva jako je Marp nemusím nic hlídat...Je pravda, že jí oměřuji přesně doporučenou dávku, můžu jí navýšit? Případně jak moc? Nemáte někdo s tímto také zkušenost? Díky moc za vaše názory...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2016 09:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Je pravda, že jí oměřuji přesně doporučenou dávku, můžu jí navýšit? "
Skatdyna, ta dávka je jenom doporučená! Musíš se řídit potřebami svého štěněte, jeho kondicí a pokud je to málo, tak přidej!

"Venku sveřepě baští hlínu a trávu a dnes zkoušela olizovat zeď...Myslela jsem, že u tak kvalitního krmiva jako je Marp nemusím nic hlídat.."
nebudu polemizovat nad kvalitou tohoto krmiva a jeho vhodností pro štěně boxera, ale : potřeby živin v růstu jsou individuální a je jim jedno, o jak kvalitní krmivo se jedná. Pokud se chová, tak jak píšeš, tak to signalizuje nedostatky v krmení. Jednak ve složení a v tomto případě patrně i o nedostatečné množství krmiva.

Určitě hlídej, jestli se u ní neobjeví známky růstových problémů - prošlapy, vybočené končetiny...

Neregistrovaný uživatel

25.6.2016 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Skatdyna napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Mám 10týdenní štěně německého boxera. Dva týdny co jí mám, baští granule Marp holistic - losos. Ohromně jí chutnají, baští s velkou chutí. Je hravá, vitální, odčervená. Nicméně mi prostě přijde hubená. Za ty dva týdny co granule baští, mi přijde že zhubla. Koukají jí žebírka i kyčelní kosti. Je tedy pravda že o 3cm vyrostla do výšky a je teď samá ruka samá noha, mám ale starost, zda má všechno co potřebuje. Venku sveřepě baští hlínu a trávu a dnes zkoušela olizovat zeď...Myslela jsem, že u tak kvalitního krmiva jako je Marp nemusím nic hlídat...Je pravda, že jí oměřuji přesně doporučenou dávku, můžu jí navýšit? Případně jak moc? Nemáte někdo s tímto také zkušenost? Díky moc za vaše názory...

Je dobře odčervená?

25.6.2016 11:36
LájošM

XXX.XXX.14.251

Určitě zkuste dávku navýšit, i když hubenost štěněte nemusí nic znamenat. Ale žraní hlíny a zdi už zas tak normální není, pokud se nejedná jen o zlozvyk.

Já bych zkusil přidávat dávku masa. Klidně místo jedné dávky granulí nebo ještě navíc.

25.6.2016 14:45
Skatdyna

XXX.XXX.60.140

Odčervovaná je pravidelně, naposledy před týdnem...Já jí každý den do jedné dávky přimíchávám maso nebo trochu tvarohu, zbožňuje to...
hmn_ - můžu se zeptat, jaké krmení by podle Tvého názoru bylo pro štěně boxera? Nebo co bys v mém případě dělal/a? Vybírala jsem vážně pečlivě a samozřejmě nemám problém krmení změnit...

25.6.2016 15:03
scylla

XXX.XXX.150.32

Skatdyna napsal(a):
Odčervovaná je pravidelně, naposledy před týdnem...Já jí každý den do jedné dávky přimíchávám maso nebo trochu tvarohu, zbožňuje to...
hmn_ - můžu se zeptat, jaké krmení by podle Tvého názoru bylo pro štěně boxera? Nebo co bys v mém případě dělal/a? Vybírala jsem vážně pečlivě a samozřejmě nemám problém krmení změnit...

Podle mého názoru by mělo štěně 5* denně dostávat maso, měkčí syrové kosti, zeleninu, rýži, vařené brambory, tvaroh, jogurt, ryby, žloutky a tak dále. Určitě bych nekrmila štěně granulemi. Pokud trváte na granulích, tak First Mate, Regal, Fromm Family.

25.6.2016 15:04
Terven

XXX.XXX.110.147

Jestli se nepletu, tak doporučená dávka u Marp Holistic je hrubě orientační a má veliké rozpětí - je třeba uzpůsobit potřebám štěněte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík