Dobrý den,
prosím o radu. Mám 10týdenní štěně německého boxera. Dva týdny co jí mám, baští granule Marp holistic - losos. Ohromně jí chutnají, baští s velkou chutí. Je hravá, vitální, odčervená. Nicméně mi prostě přijde hubená. Za ty dva týdny co granule baští, mi přijde že zhubla. Koukají jí žebírka i kyčelní kosti. Je tedy pravda že o 3cm vyrostla do výšky a je teď samá ruka samá noha, mám ale starost, zda má všechno co potřebuje. Venku sveřepě baští hlínu a trávu a dnes zkoušela olizovat zeď...Myslela jsem, že u tak kvalitního krmiva jako je Marp nemusím nic hlídat...Je pravda, že jí oměřuji přesně doporučenou dávku, můžu jí navýšit? Případně jak moc? Nemáte někdo s tímto také zkušenost? Díky moc za vaše názory...
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Je pravda, že jí oměřuji přesně doporučenou dávku, můžu jí navýšit? "
Skatdyna, ta dávka je jenom doporučená! Musíš se řídit potřebami svého štěněte, jeho kondicí a pokud je to málo, tak přidej!
"Venku sveřepě baští hlínu a trávu a dnes zkoušela olizovat zeď...Myslela jsem, že u tak kvalitního krmiva jako je Marp nemusím nic hlídat.."
nebudu polemizovat nad kvalitou tohoto krmiva a jeho vhodností pro štěně boxera, ale : potřeby živin v růstu jsou individuální a je jim jedno, o jak kvalitní krmivo se jedná. Pokud se chová, tak jak píšeš, tak to signalizuje nedostatky v krmení. Jednak ve složení a v tomto případě patrně i o nedostatečné množství krmiva.
Určitě hlídej, jestli se u ní neobjeví známky růstových problémů - prošlapy, vybočené končetiny...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Skatdyna
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Mám 10týdenní štěně německého boxera. Dva týdny co jí mám, baští granule Marp holistic - losos. Ohromně jí chutnají, baští s velkou chutí. Je hravá, vitální, odčervená. Nicméně mi prostě přijde hubená. Za ty dva týdny co granule baští, mi přijde že zhubla. Koukají jí žebírka i kyčelní kosti. Je tedy pravda že o 3cm vyrostla do výšky a je teď samá ruka samá noha, mám ale starost, zda má všechno co potřebuje. Venku sveřepě baští hlínu a trávu a dnes zkoušela olizovat zeď...Myslela jsem, že u tak kvalitního krmiva jako je Marp nemusím nic hlídat...Je pravda, že jí oměřuji přesně doporučenou dávku, můžu jí navýšit? Případně jak moc? Nemáte někdo s tímto také zkušenost? Díky moc za vaše názory...
Je dobře odčervená?
Odčervovaná je pravidelně, naposledy před týdnem...Já jí každý den do jedné dávky přimíchávám maso nebo trochu tvarohu, zbožňuje to...
hmn_ - můžu se zeptat, jaké krmení by podle Tvého názoru bylo pro štěně boxera? Nebo co bys v mém případě dělal/a? Vybírala jsem vážně pečlivě a samozřejmě nemám problém krmení změnit...
Skatdyna
napsal(a):
Odčervovaná je pravidelně, naposledy před týdnem...Já jí každý den do jedné dávky přimíchávám maso nebo trochu tvarohu, zbožňuje to...
hmn_ - můžu se zeptat, jaké krmení by podle Tvého názoru bylo pro štěně boxera? Nebo co bys v mém případě dělal/a? Vybírala jsem vážně pečlivě a samozřejmě nemám problém krmení změnit...
Podle mého názoru by mělo štěně 5* denně dostávat maso, měkčí syrové kosti, zeleninu, rýži, vařené brambory, tvaroh, jogurt, ryby, žloutky a tak dále. Určitě bych nekrmila štěně granulemi. Pokud trváte na granulích, tak First Mate, Regal, Fromm Family.