Kdy se štěně přestane bát?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

strašpytel

22.6.2016 08:34
strašpytel

XXX.XXX.104.172

Ahojky, prosím poraďte, nedávno jsem si pořídila štěně, má 8 měsíců, kříženec. Je ze všeho strašně vyjukaný, venku se bojí psů a lidí, jen doma má svou jistotu. Chce to čas, nebo mu mohu nějak pomoci, aby se přestal bát?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2016 09:34

strašpytel napsal(a):
Ahojky, prosím poraďte, nedávno jsem si pořídila štěně, má 8 měsíců, kříženec. Je ze všeho strašně vyjukaný, venku se bojí psů a lidí, jen doma má svou jistotu. Chce to čas, nebo mu mohu nějak pomoci, aby se přestal bát?

Chce to čas...dle mého mu pomoci můžete tím, že ho ve strachu nebudete podporovat (třeba utěšováním nebo "pomazlením") je lepší dělat, že se nic neděje, aby pejsek viděl, že páníček je v klidu...můj pes byl taky bázlivější, byť jsem rozmazlovací panička, tak jsem nikdy nekonejšila, buď jsem povelovala "KLID, JDEME!" nebo pokud jsme šli třeba po chodníku, kde stál konteiner, který tam běžně nebývá, pes se zaseknul, nechtěl projít...tak jsem došla ke kontaineru...poplácala ho a psovi řekla: "PODÍVEJ, NIC TO NEDĚLÁ!"...pesan se pak většinou opatrně přiblížil očuchal, zjistil, že to fakt nic nedělá...přestal se "bát" pak teprve jsem "chválila", ale ne přehnaně "šikovný kluk, jdeme"...je to hodně o trpělivosti a vztahu se psem, aby věřil, že s vámi se mu nic nestane...neznámých věcí se pesové můžou bát, ale časem, zkušenostmi zjistí, že nemají čeho, řekla bych, že u pejska je zanedbaná socializace, takže musíte začít od začátku, jako se štěndem...můj "bázlivý" pes je dnes dospělý sebevědomý kluk...ale trvalo to a to jsem ho měla od štěnda a žádné špatné zkušenosti neměl...

hauskrech

22.6.2016 09:55
hauskrech

XXX.XXX.242.172

Fsdfs dfys f ysd sd f dsf.

22.6.2016 11:33
LájošM

XXX.XXX.14.251

Hodně s ním cvičte. Klasické základní povely, ať se naučí soustředit na vás. A choďte s ním všude, i tam, kde se bojí. Jak píše sardullah, nepodporujte ho ve strachu, jakmile projeví strach, nevšímejte si toho nebo dejte povel, který zná - sedni, lehni apod.
Kamarádky pes se bál dětí, denně s ním chodila cvičit k místní škole v době končícího vyučování, psa to otupilo a problém se vyřešil. Stejně tak se povedl překonat strach z jízdy autobusem MHD - co ta najela kilometrů z konečné na konečnou... smajlík

kateg

22.6.2016 12:34
kateg

XXX.XXX.74.57

Josu4t.

22.6.2016 16:22

U nás se strach venku (z přírody do centra Prahy) paradoxně zlomil po týdnu návštěvou veteriny - vstupní prohlídka a očkování. Domů se vracel už jako ostřílený měšťák, od té doby se nebál aut, hluku, ničeho...

Přidejte reakci

Přidat smajlík