Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pespespes

3.6.2016 16:52
pespespes

XXX.XXX.75.25

Jak pomoci 5 letému nesocializovanému psovi? Od štěněte nebyl seznamován s žádnými psy ani nijak vychován nebo cvičen. Nyní jsem si ho vzala, je chytrý naučil se pár povelů za pamlsky, problém je ale s jinými psy. Bojí se jich a je zlý, vrčí. Ze strachu i kouše. Bojí se i štěňat. Malé štěňě si s ním chtělo hrát, začal vrčet a štěkat, štěně si myslelo, že jde o hru ale on to chápal jako útok... Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2016 17:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

pespespes napsal(a):
Jak pomoci 5 letému nesocializovanému psovi? Od štěněte nebyl seznamován s žádnými psy ani nijak vychován nebo cvičen. Nyní jsem si ho vzala, je chytrý naučil se pár povelů za pamlsky, problém je ale s jinými psy. Bojí se jich a je zlý, vrčí. Ze strachu i kouše. Bojí se i štěňat. Malé štěňě si s ním chtělo hrát, začal vrčet a štěkat, štěně si myslelo, že jde o hru ale on to chápal jako útok... Děkuji za rady.

Zkušenost nemám, ale začala bych socializací a výchovou jako u štěněte...samozřejmě "socializaci" v pravém slova smyslu už pejsek prošvihnul, přesto seznamovaní s různými věcmi a prostředími...
Jako psa pro seznamování bych zkusila najít trochu "flegmouše" a nejdřív třeba chodit jen vedle něj na procházky a až následně dovolit nějaké to volné pobíhání...myslím, že to chce hodně trpělivosti..

Já se musím přiznat, pokud by to nešlo, že bych psa do kontaktu s jinými psy "nenutila"...o to víc bych zintenzivnila čas který bych s ním trávila já...pokud by to byl pes s chutí do práce, tak bych našla nějakou činnost, co by ho bavila...ne každý pes potřebuje ke štěstí volně pobíhat s jinými psy...měla jsem chrta, kterej všechny psy na světě miloval a měla jsem NO, která o ně neměla zájem...oba psi od malička socializovaní se psy...

Ale jak říkám...jen jednou v životě jsem si vzala psa, co byl defakto dva roky zavřenej v kotci, ale ten měl ke psům velmi kladný vztah...no jako nadšený štěndo, když vidí pesana, s tímto jsem problém neměla...se vším ostatním ano a vychovávala jsem stejně jako kdybych si domů přinesla štěndo...

3.6.2016 19:39
lev

XXX.XXX.253.186

Chce to čas. Jak dlouho ho máte ? Jsou psi, co o kontakt s jinými nikdy nestojí. Dospělý pes si zvyká cca dva měsíce, pak s ním lze teprve něco solidního dělat. Dejte mu čas a začněte jako se štěnětem, přidávejte prostředí, situace...uvidíte, třeba se to za pár měsíců všecko zlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík