Prosím o radu, chůze u nohy

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dominika Mazalová

29.5.2016 16:24
Dominika Mazalová

XXX.XXX.13.11

Dobrý den,
prosím o radu. Máme doma čtyř měsíčního dobrmana a nevíme jak ho naučit chodit u nohy když je na vodítku. Zkoušeli jsem ho to učit s pamlskem a to nezabralo. Zkoušeli jsme to i zatáhnout ho zpátky ani to nezabralo. Prosím vás napište mi jak ho to naučit.
Předem děkuji.
Dominika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2016 19:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dominika Mazalová napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Máme doma čtyř měsíčního dobrmana a nevíme jak ho naučit chodit u nohy když je na vodítku. Zkoušeli jsem ho to učit s pamlskem a to nezabralo. Zkoušeli jsme to i zatáhnout ho zpátky ani to nezabralo. Prosím vás napište mi jak ho to naučit.
Předem děkuji.
Dominika.

Nevím jestli se dá u takhle malého štěněte mluvit o "výcviku chůze u nohy", určitě učit netahat na vodítku, mě se nejvíc osvědčilo, pokud štěně táhne tak se zastavit...je to hooodně o trpělivosti, nepočítejte s tím, pokud je štěndo akčnější, tak že třeba po dvou zastaveních přestane tahat...pak bych teprve začla s "korekcí" a učila bych chůzi u nohy...u mojí NO to trvalo hodně dlouho a musela jsem často korigovat..ve své podstatě spolehlivě začala chodit u nohy cca v roce, kdy už nepotřebovala "opravovat" já učila tak, že jsem fenu posadila u nohy a s povelem "k noze, jdeme" jsme vyrazily, většinou se začla předbíhat, použila jsem "mírnou korekci vodítkem a zopakovala povel...pokud to šlo blbě, tak jsme se znovu posadily a znovu vyrazily...naopak současná fena chodila už ve čtyřech měsících u nohy bez vodítka...je to hodně individuální a z mé zkušenosti na každého psa platí něco jiného...prosím jen moje osobní zkušenost s několika psy, nejsem profi cvičitel a psy si vychovávám sama a ne na cvičáku...a s učením jsem zkraje začínala až po nějakém vylítání, procházce, hře, aby už byla nějaká ta energie spotřebovaná, těžko to budete učit štěndo se kterým jste zrovna vyšli z baráku a jeho zajímá kde co, jen ne nějaký váš výcvik

Přidejte reakci

Přidat smajlík