Dobrý den,
snad nebudu působit jako blb..jsem majitel psa 8 let, predtim jsem mel 2 jezevciky vzdy psi, ne fenky a nesetkal jsem se s tim. zacalo to jiz na konci unora v okoli mnoho fen harajicich..sem tam prujem, forky s jezenim, zasnene pohledy do okna.Bydlim zde pres 5 let a nikdy toto pes nedelal..ano kolem 3 nove feny se nastehovaly. Jdou s nima jen pred dum ani nechodi nikam majitele cekaji ve dverich fenky pobihaji jen kolem vchodu..bezvadne..preslo to za 3 tydny, ale byla to sila...ale neknoural a sem tam byl jak opilej..zrejme laskou
venku ovsem zajem o fenky nema..no, ale nyni OPET..uz zas?! podobna situace, ovsem jsem myslel, ze uz jich tolik nehara jako v breznu, treba jedna ci dve..nevim nepotkal jsem je, abych se zeptal zda haraji..vidim je vzdy z balkonu..nechci bezet na vet, aby jsem nepůsobil jako z komara buh vi co nedelam...neni apaticky, ale skoro nespi jen napůl, jediny kdy ozije je kdyz jdem ven..tam moc neposloucha no vubec
jen cenicha a vetri..domu pak jit nechce..sem tam se naji, ale jeho oblibene zradlo uz ohrnuje nos.. pije, hraje si jen trochu, jeho jiskra v oku je pryc, ulicnickej vyraz taky..takovej smutnej..zasnenej..nevim jak to nazvat..neprejde to ani kdyz jedem na chatu..z pindourka ma od te doby castejsi "vytok" stale si ho olizuje, ale neni to nic hrozneho..dotaz zni..muze toto mit z harani fen?Takove az jako psychicke potize?Jak dlouho to muze trvat..no davam si jeste tyden ( pak mi hrabne ) a pak zrejme dojdu na vet, ale co budu rikat..ze dne na den se zmenil..protahuje se, nic ho neboli to by za mnou prisel to uz mam vyzkouseno, normalne cura, kadi pekne..ale uz jsem z neho taky "mimo" nikdy to nedelal a ted na "stara" kolena zacne?
můj predchozi pes treba knoural, ale to byl milovnik..toto je spis samotar ohledne psů...no zadne prasky mu rvat nechci zas takove psycho to neni jen mi to prijde zvlastni..jsem z toho taky smutnej..byl tak veselej a ze dne na den je to pryca trva to uz 11 dni..dekuju za vase zkusenosti predevsim majitele psů..
Uživatel s deaktivovaným účtem
"ovsem jsem myslel, ze uz jich tolik nehara jako v breznu"
no, u nás si teď aktuálně feny předávají hárací štafetu...
Psa zaměstnej, pořádně unav, znič...žádné čuchání a větření, hezky ostrý pochod na Lysou, Praděd, Sněžku či který krtinec máš poblíž...intenzivní výcvik či jaké zábavě se věnujete.
Můj pes je solidní hormon, ale je to k přežití. Jenže okolo práce sem tam chodí 3 husky holky. Lásky jeho života bez ohledu na hárání. Všimne si jich někde na druhém konci ulice, kam já ani nedohlídnu, nebo ucítí, že nedávno prošly, a to jsou scény jako nikdy. Tma, řev, vůbec nevnímá. Třeba ten váš taky objevil nějakou paní božskou.
napsal(a):
Můj pes je solidní hormon, ale je to k přežití. Jenže okolo práce sem tam chodí 3 husky holky. Lásky jeho života bez ohledu na hárání. Všimne si jich někde na druhém konci ulice, kam já ani nedohlídnu, nebo ucítí, že nedávno prošly, a to jsou scény jako nikdy. Tma, řev, vůbec nevnímá. Třeba ten váš taky objevil nějakou paní božskou.
Přesně tak. Měla jsem dva psí kluky a bydlíme na samotě. Začalo to čicháním venku, doma vysedáváním před garáží a čuměním do dálky. Nešli na jídlo, hry, ani nic je nezajímalo, všechno bylo ve smyslu: paničko neotravuj, musíme hlídkovat před garáží, aby jsme něco neprošvihnuli. Bohužel jedna sousedovic fenka ve chvíli, kdy začíná hárat, se prakticky nastěhuje k nám. To pak byli úplně hotoví tím, jak to měli několik hodin denně u nosu. Berňák z toho poslední dva roky pokaždé onemocněl, začal průjmovat, pak záněty močáku. Poslední hárání ho dorazilo, umřel. Ne přímo z toho, nebojte se, jen se mu rozjelo něco, co tam dřímalo a oslabením organismu se to rozjelo naplno...
No panecku fenky si predavaji stafetu v harani
( to je pro me peklo...jeste mesic a klepne me
ja ho beru nekam mimo na louky kde nechodi ostatni, ale on tam jde jak zmlacenej a zpet uz se tesi, protoze vi, ze zas pujdem kolem naseho domu kde je uciti...no ja jen doufam, ze to je z harani nic jineho me nenapada...kdyby nejedl nebo byl uplne apaticky to by me prislo uz hodne divne, ale takto..no snad se to uklidni. Jsem moc rad, ze dnes poradne zaprselo a ty "brecy" to splachlo
aspon trochu..situace se nemeni...zatim...diky za vase rady a zkusenosti
lesnížínka
napsal(a):
Přesně tak. Měla jsem dva psí kluky a bydlíme na samotě. Začalo to čicháním venku, doma vysedáváním před garáží a čuměním do dálky. Nešli na jídlo, hry, ani nic je nezajímalo, všechno bylo ve smyslu: paničko neotravuj, musíme hlídkovat před garáží, aby jsme něco neprošvihnuli. Bohužel jedna sousedovic fenka ve chvíli, kdy začíná hárat, se prakticky nastěhuje k nám. To pak byli úplně hotoví tím, jak to měli několik hodin denně u nosu. Berňák z toho poslední dva roky pokaždé onemocněl, začal průjmovat, pak záněty močáku. Poslední hárání ho dorazilo, umřel. Ne přímo z toho, nebojte se, jen se mu rozjelo něco, co tam dřímalo a oslabením organismu se to rozjelo naplno...
Paničko neotravuj, musíme hlídkovat před garáží, aby jsme něco neprošvihnuli.
PRESNE TAK SE TVARI...POCKEJ TED NEBUDU JIST ANI SI HRAT CO KDYBY ME BRECA VIDELA CO BY TOMU REKLA...DRZIM SMUTEK...
DG
XXX.XXX.173.14
Já možná budu zbytečně plašit, ale co takhle mu pro jistotu zkontrolovat prostatu? Můj pes se projevoval podobně, furt okolo nás "něco" háralo, několik měsíců za sebou a celou dobu se choval jak zamilovaný, taky jsem si říkala, že to má z těch háravek až jednou při venčení měl křeče v břiše, zlobila ho prostata. Krátké čůrání a další příznaky se objevili až pak. Pes cca 33kg měl prostatu na délku 12cm, díkybohu už je poloviční a jeho chování se vrací do normálu - z radosti ojíždí polštáře, venku se venčí a nehledá čůránku na slíznutí.
DG
napsal(a):
Já možná budu zbytečně plašit, ale co takhle mu pro jistotu zkontrolovat prostatu? Můj pes se projevoval podobně, furt okolo nás "něco" háralo, několik měsíců za sebou a celou dobu se choval jak zamilovaný, taky jsem si říkala, že to má z těch háravek až jednou při venčení měl křeče v břiše, zlobila ho prostata. Krátké čůrání a další příznaky se objevili až pak. Pes cca 33kg měl prostatu na délku 12cm, díkybohu už je poloviční a jeho chování se vrací do normálu - z radosti ojíždí polštáře, venku se venčí a nehledá čůránku na slíznutí.
To muzu samozrejme take proverit..ono kdyz to neprejde zajdu k vet a ten si snad poradi..ale vcera jak prselo, tak siuace uz byla jina..prisel, hral si, byl veselej, vsechno snedl..ale kdyby jsme se zase vraceli do tech koleji jiste to vet reknu.diky za zkusenost.
DG
napsal(a):
Ale vet vám měl říct, že ten problém s prostatou, byl pravděpodobně jen vydrážděním z neustálého hárání v okolí...alespoň nám to říkal, že se to stává, i když po prohlídce se problém s prostatou nepotvrdil, jen zánět předkožky...neustále se opakující, tedy jsme pak vždycky po háravkách vyplachovali...
Měla jsem jednoho magora, co s první kapkou hárání u feny nevzal do huby a tři neděle chodil a klapal hubou a nic ho nezajímalo. Prostě nežral, jen chodil a hledal pozůstatky po feně. Jak vypadal, to si dovedete představit. Kostlivec. Takže jak zahárala fena, putoval z baráku do rodiny a tam byl pak klid, nakonec jsem ho tam pro jeho dobro nechala a dožil požehnaného věku. Bylo zajímavé, že háravky po sídlišti, ani v paneláku, ho nijak moc nerozhodily.
Jestli má tvůj pes 8 let, tak určitě prostatu zkontrolovat, to už je poměrně typický věk pro zvětšení prostaty.
No ja jiz na nic cekat nebudu, protoze vcera vecer to bylo fajn po dlouhe dobe byl zase zpet chovanim a vsim, ovsem dnes rano venku neudelal nic, prijdu domu za 2 hodky na zemi neco jak od bernardyna ( jak kdyz je zaspuntovan ) a venku to bylo jak kdyz pustite kohoutek s vodou, ale nebyl to prujem, ale velky hlen..to jsem jeste nevidel...a zrat uz zas nechce...takze bud dnes odpo k vet ktereho neznam nebo zitra vecer jsem objednan k nasemu..sono bricha bude nutne..ale jestli toto bude z fen tak uz tusim, ze reknou vykastrovat..ja pro to moc nejsem, prvniho jsem kastroval a pak i pres velke prochazky hodne pribral..dietni krmivo...nic nepomohlo..zmenil i chovani..muze to byt cokoliv i ta prostata nebo neco uvnitr bricha..nechapu to, ale divat se na to jiz dalsi dva tydny nebudu, ale uz to na to harani ani nevidim...jsem z toho oparen...