Benjamin_Ben
XXX.XXX.80.108
Dobrý den,
máme psa epileptika (labrador,5 let), dáváme mu Phaneomal 1-1. Veterináři nám tvrdili, že má být utlumený, ale vždycky byl strašně hyperaktivní, šťastný veselý pes. Minulou středu se mu rozjel status epileptikus, který byl zakončen 6 denní hospitalizací na klinice a 2,5 dne byl v umělém spánku.
Ukázalo se, že má ještě encefalitidu a anaplazmozu, takže bere antibiotika - doxyhexal.
Ale jak jsme ho přivezli, tak je strašně unavený, ospalý, takový bez života. Myslíte, že je to těmi antibiotiky? Na ten Phaneomal vždycky reagoval dobře, nikdy nebyl ospalý, nic...:(.
Benjamin_Ben
XXX.XXX.80.108
Luminol, diazepam, a nadopovali ho fenobarbiturátem docela dost, protože to nemohli zastavit.
Benjamin_Ben
napsal(a):
Luminol, diazepam, a nadopovali ho fenobarbiturátem docela dost, protože to nemohli zastavit.
Počkejte, až to z ně vyprchá, je zfetovaný. Zkuste www.umarkety.cz má se svými kapkami u epileptiků vysokou úspěšnost.
Benjamin_Ben
XXX.XXX.80.108
Určitě se postupně lepší. Dali nám ho domů v úterý a dnes už špicuje uši a už i rychleji chodí, protože byl takový vratký na zadní. Spíš mě překvapuje, že hodně spí, polehává, vždycky to byl takový živý.
A přijde mi i, že neví kde je, a občas mě nepoznává, ale to jsem četla, že je po epileptickém záchvatu silnějším normální. Doufám, že se to zlepší. Zkouším s ním chodit na místečka, které si oblíbil, aby si to očuchal, aby to poznal postupně.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zlepší se to, naše fena NO tohle prodělala cca před měsícem, už je úplně v pohodě. předtím se mě také zdálo že nereaguje, nepoznává, chovala se jinak, spala, zalézala do různých míst, tahala za sebou zadní nohy apod.
Benjamin_Ben
napsal(a):
Určitě se postupně lepší. Dali nám ho domů v úterý a dnes už špicuje uši a už i rychleji chodí, protože byl takový vratký na zadní. Spíš mě překvapuje, že hodně spí, polehává, vždycky to byl takový živý.
A přijde mi i, že neví kde je, a občas mě nepoznává, ale to jsem četla, že je po epileptickém záchvatu silnějším normální. Doufám, že se to zlepší. Zkouším s ním chodit na místečka, které si oblíbil, aby si to očuchal, aby to poznal postupně.
Ano, to, co popisuje je opravdu typické po těžkém epileptickém záchvatu. A epileptický status nezřídka končí smrtí, takže buďte rádi, že to dobře dopadlo a pesan se snad bude postupně lepšit, k čemuž Vám držím palce!