Tonenipodstatne
XXX.XXX.82.15
Dobrý večer, můj 10letý zlatý retrivr si vykousava až do krve srst.Jen u loktu. Z levé i z pravé strany.Vykousal si to až tak, ze momentálně kulhá.Vůbec nevím co s tím.
Mám to mazat?Čím?Nebo to obvazat?
Tonenipodstatne
napsal(a):
Dobrý večer, můj 10letý zlatý retrivr si vykousava až do krve srst.Jen u loktu. Z levé i z pravé strany.Vykousal si to až tak, ze momentálně kulhá.Vůbec nevím co s tím.
Mám to mazat?Čím?Nebo to obvazat?
Jen na jedné pacce? Přední? Pokud tam viditelně nic nemá, tedy spíš neměl před kousáním, jela bych radši na veterinu, udělat rentgen. Nechci strašit, ale slyšela jsem o podobném příznaku a byl to osteosarkom...
Tonenipodstatne
XXX.XXX.82.15
tapina
napsal(a):
Proč to udělal? Zranění? Alergie? Žlázky?
Uz jsme s tím byli loni v zimě na veterině. Říkala?že je to u ZL normální.
Jenže teď to má opravdu hodně a kulhá...:(.
Tonenipodstatne
XXX.XXX.82.15
lesnížínka
napsal(a):
Jen na jedné pacce? Přední? Pokud tam viditelně nic nemá, tedy spíš neměl před kousáním, jela bych radši na veterinu, udělat rentgen. Nechci strašit, ale slyšela jsem o podobném příznaku a byl to osteosarkom...
Nene, má to na obou předních.Na těch stejných místech.Dříve si takhle vykousaval ocas.Mohu přiložit foto :(.
Tonenipodstatne
XXX.XXX.82.15
tapina
napsal(a):
Omejt, očistit a ponožku. Možná límec.
Zatím mazu, snažila jsem se obvazat, ale sundal ho během chvíle :/.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tonenipodstatne
napsal(a):
Zatím mazu, snažila jsem se obvazat, ale sundal ho během chvíle :/.
Vyčistit Betadine roztokem a nevázat, rána musí dýchat.
Tonenipodstatne
XXX.XXX.82.15
napsal(a):
Vyčistit Betadine roztokem a nevázat, rána musí dýchat.
On si to, ale stále kouše.
Tonenipodstatne
napsal(a):
Tam mu v tom zamezte! Dejte mu nahubek pokud nemaáte límec.
Tonenipodstatne
napsal(a):
Aha, na obou, tak to je nakonec ta lepší varianta Mám to se psem stejné. Jeden pes, toho ani nenapadlo si něco lízat, ale tenhle druhý, ten to zvládal olízat jemu i sobě Měl bolák na tlapce mezi prsty, rozlízal si to do rána shora tam, kde to vůbec neměl, nahoře na tlapce, úplně hnusný flek, chlupy tam neměl ještě dlouho po tom, co se to vyhojilo. Zkusila bych desinfikovat tou Betadinou, trochu říznutou octem a my ještě na to mazali řepíkovou mast. Ze začátku bych na to asi patlala spíš tekutý pudr, či co se to dává proti svědění(nabo i kalciová mast?) zeptala bych se v lékárně. Asi ho to právě i svědí. Ustříhněte delší ponožku a natáhněte mu to přes ty lokty, alespoň hodinku mu to nechat, pohlídat, než to zapůsobí. Nezměnili jste třeba granule? Nebo čím krmíte? Máte alespoň bezobilné? Tím, bych taky začala.