Výcvik pasteveckých psů na vlka

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2016 12:39
Ibusofe

XXX.XXX.172.167

V Rusku atd. cvičí některé pastevecké psy pro boj s vlky. Místo řečí bude lepší, když to shlédnete přímo na videu. To, co je na fotkách, je malinkou ukázkou z následujícího torrentu, oslavujícího pastevecké psy:

http://shepherds.volkodavshchik.ru/docs/Volkodavy_Koroli_Boya.torrent

Ke stažení obsahu potřebujete torrent klient, třeba:

http://www.utorrent.cz/

nebo takové rozšíření webového prohlížeče, které umí stahovat torrenty.

Neregistrovaný uživatel

5.5.2016 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ibusofe napsal(a):
V Rusku atd. cvičí některé pastevecké psy pro boj s vlky. Místo řečí bude lepší, když to shlédnete přímo na videu. To, co je na fotkách, je malinkou ukázkou z následujícího torrentu, oslavujícího pastevecké psy:

Tak aspoň víme kam sáhnout, až "chytíme vlka"

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2016 13:20

Tak to je pěknej hnus...
měla jsem za to, že pastevec to má v krvi...a velebnosti jdu blejt

Sam 90210

5.5.2016 13:33
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Trochu moc na můj žaludek, hold RUSKO, jiný kraj jiný mrav, někde zase loví vlky pomocí dravců.Můžeme jen doufat že nějaké magory nenapadne těch pár žijících kusů u nás v ČR vystřílet

5.5.2016 13:41

To je choré..

6.5.2016 06:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Ibusofe napsal(a):

No jo, no, Rusáci..., co k tomu dodat?

6.5.2016 07:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je choré..

Ale leze sem
a čas od času, má ten "zvláštní marod", úchylnou potřebu
nám tady, "rozšířit obzory", těmi svými nechutnostmi, ve kterých
si sám tak libuje.

6.5.2016 07:35

Ibusofe napsal(a):

Хуйня какая-то.

6.5.2016 07:42
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
No jo, no, Rusáci..., co k tomu dodat?

Co k tomu dodat...stačí jen to že tam jezdí nakupovat dobré pastevce s dobrou povahou.Na jednu stranu je to hnusné ale na druhou stranu v tom vidím tvrdou selekci na povahu a práci kdy se pak do chovu dostanou jen prověřená zvířata s prověřenou povahou.At se nám to zdá jakokoliv hnusné tak tam se dostane do chovu jen opravdu dobré zvíře a to co není dobré se prostě odstřelí a nepiple a nesnaží se za každou cenu to nějak obejít a prosadit v chovu.V našem přeláskovaném a přesluníčkovaném světě se někdy zapomíná proč a jak tato plemena vznikla a dělají se z nich jen plyšove hračky.

Sam 90210

6.5.2016 07:57
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

ivulka2 napsal(a):
Co k tomu dodat...stačí jen to že tam jezdí nakupovat dobré pastevce s dobrou povahou.Na jednu stranu je to hnusné ale na druhou stranu v tom vidím tvrdou selekci na povahu a práci kdy se pak do chovu dostanou jen prověřená zvířata s prověřenou povahou.At se nám to zdá jakokoliv hnusné tak tam se dostane do chovu jen opravdu dobré zvíře a to co není dobré se prostě odstřelí a nepiple a nesnaží se za každou cenu to nějak obejít a prosadit v chovu.V našem přeláskovaném a přesluníčkovaném světě se někdy zapomíná proč a jak tato plemena vznikla a dělají se z nich jen plyšove hračky.

Jaký má vliv boj s vlky na povahu? Myslela jsem že pastevci to mají nějak vrozené a né že se musí takhle cvičit, mě to připomíná psí zápasy.Jestliže jsou ve stádu psi, tak plaché zvíře jako vlk si na něj netroufne, jako malá jsem jezdila na Slovensko, tam měli mezi ovcemi na volno po celý rok smečku čuvačů a pochybuji že se museli takhle cvičit, mě to přijde jako zbytečné trápení jak psů tak vlka.Ale je pravdu že v Rusku se s tím nepářou, dnes se pastevci ke své práci už skoro vůbec nevyužívají a slouží převážně jen jako rodinní psi a mazlové...

6.5.2016 08:17
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Sam 90210 napsal(a):
Jaký má vliv boj s vlky na povahu? Myslela jsem že pastevci to mají nějak vrozené a né že se musí takhle cvičit, mě to připomíná psí zápasy.Jestliže jsou ve stádu psi, tak plaché zvíře jako vlk si na něj netroufne, jako malá jsem jezdila na Slovensko, tam měli mezi ovcemi na volno po celý rok smečku čuvačů a pochybuji že se museli takhle cvičit, mě to přijde jako zbytečné trápení jak psů tak vlka.Ale je pravdu že v Rusku se s tím nepářou, dnes se pastevci ke své práci už skoro vůbec nevyužívají a slouží převážně jen jako rodinní psi a mazlové...

A jak zjistíte zda tu povahu tu bojovnost a to srdce ten pes má..tyhle viidea jsou spíš extrém ale psí zápasy tam jsou běžné...a pastevci se v rusku stále používaji ke svému puvodnímu poslání.

6.5.2016 08:19
kobroor

XXX.XXX.41.2

Ibusofe napsal(a):

A co jako? Budete s tím něco dělat nebo proč to sem dáváte?

Sam 90210

6.5.2016 08:28
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

ivulka2 napsal(a):
A jak zjistíte zda tu povahu tu bojovnost a to srdce ten pes má..tyhle viidea jsou spíš extrém ale psí zápasy tam jsou běžné...a pastevci se v rusku stále používaji ke svému puvodnímu poslání.

Asi by mi stačilo vypozorovat bez kontaktu jak se pes k šelmě chová (zda štěká, doráží, nebo naopak stáhne ocas a chce utéct) Tohle je fakt extrém.

6.5.2016 08:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

kobroor napsal(a):
A co jako? Budete s tím něco dělat nebo proč to sem dáváte?

Pustí si to před spaním a udělá si dobře .
A proč to sem dává ?
Myslí, že je podobných víc a chce se podělit...

6.5.2016 08:40
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Sam 90210 napsal(a):
Asi by mi stačilo vypozorovat bez kontaktu jak se pes k šelmě chová (zda štěká, doráží, nebo naopak stáhne ocas a chce utéct) Tohle je fakt extrém.

Možná by stačilo respektovat zemi puvodu a nedělat z toho aféru.At se mi to libí nebo ne tak rusko dalo skvělé pastevce a tito jsou takoví právě díky tomuto tvrdému výběru a taky díky tomu že se s tím nemažou.Rusko je tvrdá zem jak k lidem tak ke zvířatum a je potřeba to respektovat.

6.5.2016 08:43

Создали бы другие условия, стая волков и одна или две собаки, тогда было бы справедливо...

6.5.2016 09:38

Doporučuji knížky od k.reténa Kastla neotvírat. blekotá o bojových psech rottweilerech, že jak nejsou v plné síle, tak utratit. pokud zemře rotvíkův pán, tak taky utratit.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2016 09:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ivulka2 napsal(a):

Já myslím, že nejlépe se povaha srdce zjistí při práci, ke které byli určení, a není třeba dokazovat si něco takovým ujetým způsobem.

6.5.2016 10:00

rapotacka11 napsal(a):
Ale leze sem
a čas od času, má ten "zvláštní marod", úchylnou potřebu
nám tady, "rozšířit obzory", těmi svými nechutnostmi, ve kterých
si sám tak libuje.

Koho si akože myslela rapotačka? Ja som proti zabíjaniu vlkov a ešte nie takýmto spôsobom. Ak sa to tebe páči, tak ti to neberiem. A kde si vzala to právo mi diktovať ktoré príspevky môžem a ktoré nemôžem komentovať? Každý tu má právo vyjadriť svoj názor. Pár tých nechutností som našiel aj v tvojich príspevkoch, takže asi tak...

6.5.2016 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nemohl by to někdo smazat?!? Jsem to otevřela nechtěně a málem jsem se pozvracela, ještě dlouho to budu mít před očima...

6.5.2016 10:45

Jo přesně. propagace týrání. hlavně že kupírace je problém. smazat.

6.5.2016 10:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koho si akože myslela rapotačka? Ja som proti zabíjaniu vlkov a ešte nie takýmto spôsobom. Ak sa to tebe páči, tak ti to neberiem. A kde si vzala to právo mi diktovať ktoré príspevky môžem a ktoré nemôžem komentovať? Každý tu má právo vyjadriť svoj názor. Pár tých nechutností som našiel aj v tvojich príspevkoch, takže asi tak...

6.5.2016 11:20
balisek

XXX.XXX.131.211

ivulka2 napsal(a):

Takže skotské jelení psi budeme selektovat tím, že je necháme v lesích honit a strhnout vysokou. Rhodézské ridgebacky předhodíme lvům. Krysaříka pošleme lovit potkany a salukám seženeme nějakou antilopu...

Nežiji v přeláskovaném a přesluníčkovaném světě. Ráda bych však žila v civilizované společnosti, která se ke zvířatům chová eticky a nevystavuje je programově zbytečnému stresu a velké bolesti. Zkouška vloh se snad dá provádět i jinak než tím, že necháme psa zápasit s vlkem, který prakticky nemá kam utéct.

6.5.2016 17:03
Ibusofe

XXX.XXX.172.167

balisek napsal(a):
Takže skotské jelení psi budeme selektovat tím, že je necháme v lesích honit a strhnout vysokou. Rhodézské ridgebacky předhodíme lvům. Krysaříka pošleme lovit potkany a salukám seženeme nějakou antilopu...

Nežiji v přeláskovaném a přesluníčkovaném světě. Ráda bych však žila v civilizované společnosti, která se ke zvířatům chová eticky a nevystavuje je programově zbytečnému stresu a velké bolesti. Zkouška vloh se snad dá provádět i jinak než tím, že necháme psa zápasit s vlkem, který prakticky nemá kam utéct.

Nejjemnější "zkouška vloh" je ta, že se pastevecký pes přivede k plotu, za kterým je vlk, aby se vidělo, jak na toho vlka zareaguje.

6.5.2016 17:05
Ibusofe

XXX.XXX.172.167

ivulka2 napsal(a):

Ano. Pakliže se do chovu dostanou jen prověřená zvířata s prověřenou povahou, je to z hlediska zachování jejich původních vloh to nejlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík