Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2016 21:43

Před pár měsíci jsem se ujala 6.měsíčního štěněte, je to pinč s něčím ale zlatíčko.Nejdřív jsme ho měli na pár týdnů jen hlídat, pak ho už nechtěli zpět, že neměli kupce a že by musel do útulku Mám s ním ale dva problémy, první je, že se bojí manžela ale jen když přichází večer domů a otvírá dveře.Hodně špatně se to odnaučuje, musí mít nějakou zkušenost z minula.Dřív doslova ječel, teď jsem po dvou měsících to zredukovala tak, že už jen poblafává ale je vidět na něm nervozita.Spíš se bojí, tak nevím jak dál pokračovat, protože s žádným psem dosud jsem tohle podstupovat nemusela.Byl původně celou dobu s jeho mámou, je možný i to že to má nějak odkoukaný a hodně vštěpený.Další problém je se zuby, horní špičáky mu dosud nevypadly, před třemi týdny ho veterinářka prohlížela a nic na to neřekla, je mu skoro 8 měsíců a není pochyb že musí na trhání.Mám docela obavy jak to pude jelikož jistě bude nutná narkoza nevíte taky kolik by to celkem mohlo zhruba stát?Nejde sice o peníze, jen kolik si mám připravit, sama se totiž chystám k zubaři pro nějaké nové Ještě bych ráda dodala, že s tím štěkáním to je docela rychlý tak že je i problém rychle nějak zareagovat, brzo na to přestane, pak zas má hroznou radost že ve dveřích je páníček, logicky mě to ani nejde dohromady

30.4.2016 09:56
manbea

XXX.XXX.18.54

Já bych mu příchod páníčka spojila s něčím pozitivním, stačí, aby on třeba hned ve dveřích šustil s nějakými pamlsky apod., určitě něco vymyslíte. S těmi zuby - mám také malé plemeno a u dvou ze tří psů mléčné špičáky také musely na veterině ven.8 měs. je už hraniční doba, mě veterinářka říkala, že čím je špičák starší, tím více postupně křehne a při trhání se může přelomit a polovina zůstane v dásni, což není zrovna ideální. Takže s tím nečekejte a na trhání se co nejdříve objednejte (předpokládám, že zub drží pevně a nejde vyviklat). Trhání se dělá v celkové narkóze, ale slabší, trvá to chvilku a u nás se platilo v řádech stokorun (už si to nepamatuji přesně).

30.4.2016 11:12

Děkuji, jistě to tak zkusíme, jen nevím když štěká právě ještě předem než se manžel objeví jestli tak ví kdo přichází, protože v tu dobu je třeba se mnou v obýváku, ale je fakt že pokud jdu domů já tak nikdy ani neštěkne, pokud přicházíme hromadně tak také ne.Že by mě chtěl dělat ochranku to podle reakce nevypadá, nebo se se mnou bojí ? asi jsem slabá panička no, ale jinak je poslušný, čistotný, prostě zlatíčko K veterinářce pudem hned v pondělí, chtěli jsme už dřív, jen jsme pořád doufali, že zoubky vypadnou samy.

30.4.2016 13:39
nexxi

XXX.XXX.228.56

Prostě bych manželovi nacpala sáček piškotů třeba v Lidlu mají ty minisáčky s minipiškoty a hold přicházím domů, odemknu a at hází pamlsky psovi, at pes vidí, že to dává on.

30.4.2016 14:22

Řekla bych, že když jste doma vy, tak ve vás cítí oporu a prostě hlídá.Když je tam sám tak ne.
Slyší někoho za dveřmi a hlásí to.Mně to dlouho dělala čuvačka z útulku.Když byla na dvoře sama, většinou se schovala a ani neštěkla, ale jak jsme byli venku hlásila kde co.Časem získala sebedůvěru a hlídala i když byla sama.

30.4.2016 14:28
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nevím, ale piškoty asi moc nezaberou - alespoň do doby, než manžel zadavatelky odemkne, vstoupí do bytu a začne je pohazovat. Otázkou je, jestli pes nezačne štěkat právě proto, že se už bude těšit na ty piškoty, sotva uslyší klíč v zámku.
Možná bych to řešila tak, že bych nějaký čas (třeba 2,3 týdny) se psem čekala na manžela před domem a vraceli bychom se společně. Možná pes časem zapomene na ten rituál, že vždycky štěkal. Potom bych zkusila to, že bych nechávala pootevřené dveře, kdyby měl manžel přijít (není problém se domluvit mobilem na přesný čas), psa bych měla na vodítku (aby neutekl - pokud má takové tendence) a pokud by měl snahu štěkat, prostě bych mu zákazovým povelem dala jasně najevo, že tohle se nedělá. Myslím, že ani přesměrování na jinou činnost by možná nezabralo, ale i to můžete zkusit, třeba by si ani nevšiml, že manžel přišel (těmi pootevřenými dveřmi) a tím pádem by neštěkal. Nebo by manžel během dne (třeba o víkendu) cvičně častěji odcházel a přicházel. Všechno je to o zaběhnutých zvycích a zlozvycích, jde o to je nějak přerušit, aby se toto jednání neposilovalo.

Mám pocit, že se většina lidí takové zlozvyky snaží řešit po dobrém a hlavně nedůsledně a výsledky nemají žádné. Měla jsem také psy v paneláku, neštěkali, když někdo zazvonil, nečíhali u dveří, aby se vyřítili na příchozího (nemohu vědět, kdo tam je a někdo by mohl mít šok), ale automaticky se odebírali na své místo v předsíni a tam čekali, co bude. Nesnáším to, že u někoho zazvoním a jeden řvoucí čokl mě nedovolí ani říct "dobrý den", natož abych vysvětlila, proč jsem vůbec přišla. A tak stojím jako bl-bec u dveří a jen poslouchám "Azore, ticho, běž do boudy, zmlkni, přestaň..." a teprve za dalších pár minut se pes konečně uklidní natolik, abych mohla říct, proč jsem přišla. Prostě hrůza, ale bohužel dost častá - hlavně na venkově. Takže u mých psů už od štěněte jakýkoliv NÁZNAK nežádoucího štěkání ihned zákazovým povelem zarazím a jsem v tom až chorobně důsledná. Neexistuje, že bych si řekla "dnes to nevadí, dnes si zaštěkejte". Takže za nějaký čas prostě ty psy ani nenapadne štěknout. Dnes mám smečku psů převážně venku a pokud k nim jdu s návštěvou, nedovolí si štěknout ani jeden. Pokud by k nim šel cizí člověk beze mne, tak to by byl jiný rachot. Ale nevím, proč by měli štěkat, když jsem tam já, cizího člověka přece nepotřebuji ohlásit, když jsem ho sama přivedla. A štěkat na domácí? To si nedokáži představit už vůbec. Pes má štěkat, když mě někdo cizí leze do baráku, o kom nevím. Zbytek je jen nevychovanost způsobená nedůsledností majitele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík