Uživatel s deaktivovaným účtem
Jak reaguje váš pes na (cizí) kočky? Když jste na procházce a pár metrů před ním přeběhne kočka? Nebo když ji uvidí někde sedět, procházíte kolem ní nebo na vás vykoukne za rožkem baráku?
napsal(a):
Jak reaguje váš pes na (cizí) kočky? Když jste na procházce a pár metrů před ním přeběhne kočka? Nebo když ji uvidí někde sedět, procházíte kolem ní nebo na vás vykoukne za rožkem baráku?
Jančí. Doma žije s kočkama, ale cizí musí prohnat. Není na ně agresivní, pokud kočka zastaví, tak jen stojí taky a štěká na ni, ale ji prostě neobejde. Respektuje ale třeba kočky, když k někomu přijdem a ví, že tam patří, tak to si jich nevšímá.
lesnížínka
napsal(a):
Jančí. Doma žije s kočkama, ale cizí musí prohnat. Není na ně agresivní, pokud kočka zastaví, tak jen stojí taky a štěká na ni, ale ji prostě neobejde. Respektuje ale třeba kočky, když k někomu přijdem a ví, že tam patří, tak to si jich nevšímá.
Teď si nemůžu uvědomit co vy máte za plemeno (a)? My doma kočku nemáme, takže jsou pro něj cizí všechny. Taky na ně není agresivní, spíš si od nich všechno nechá. Před pár měsíci ho jedna dokonce zfackovala - seděla za rohem baráku, my jsme šli kolem, netušila jsem že tam je. No ale zastavil se jak ji uviděl, neštěkal, nedivočil. Asi půl minuty na sebe zírali, stáli jsme od ní tak půl metru. Tak jsem ho chválila jak je šikovný, v tom po něm kočka skočila a packama ho normálně zfackovala. Jsem nechápala proč - neštěkal na ni, neskákal, nevrčel, nebyl naježený, nic. Jen se na ni díval a od radosti vrtěl ocasem a celou zadní částí těla
Od té doby na tuto kočku štěká jen ji vidí a vybíhá za ní. Myslím že by ale ani této neublížil.
Jinak když uvidím první já kočku a řeknu mu že nesmí, ať jde vedle mě a kašle na ni tak v 9 z 10 případů poslechne a ani neštěkne, jde v klidu. Ale pokud ji uvidí první on nebo vyběhne 3m před náma přes cestu tak prostě začne štěkat, rozčilovat se a vyběhne za ní - to mě dost vadí protože to nečekám a nerada bych si třeba vykloubila rameno. Chtěla bych ho to odnaučit, ale nevím jak
Snažím se předvídat abych byla připravená, ale ne vždy se podaří. Proto mě zajímá jak to mají ostatní.