Psí lékárnička na dovolenou

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2016 14:27

Chceme jet se psem v červnu na dovolenou, přemýšlím co všechno nakoupit do psí lékárničky? Doma toho moc nemáme, buď volám - jedeme rovnou na veterinu nebo do lékárny koupit, pokud je nějaký problém. Na dovolenou bych ale chtěla koupit a vzít to nejnutnější pro jistotu sebou, člověk nikdy neví co se může stát.

29.4.2016 14:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Obvaz, obinadlo, betadine, pinzetu, nůžky s tupou špičkou, mul, několik injekčních stříkaček bez jehly, chlorophylový sprej, něco na alergii, něco na vypláchnutí očí, my bereme i šití a širokospektrální atb., léky, které pes běžně užívá.

29.4.2016 15:06
beastije

XXX.XXX.205.71

Veterinar nam doporucoval, at se vykasleme na jakekoliv tekute obvazy i veci na alergii, jeho odduvodneni si jiz nepamatuji, jen o tom obvazu, ze to nepomaha.

Jinak my jsme si minule vystacili s gazou a izolepou na strzeny drap, ale je to stezi asi vse, co ma clovek mit s sebou. Minimalne betadinu a zbytek, co ma pro sebe.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2016 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

+ nejdůležitější věc!
Najdi si čísla aspoň 4 veterinářů v okolí (dle lokace, kam jedeš) a aspoň jeden nonstop

Dál je dobrý mít v lékárničce peroxid a Smectu a betadinu

30.4.2016 15:24

scylla napsal(a):
Obvaz, obinadlo, betadine, pinzetu, nůžky s tupou špičkou, mul, několik injekčních stříkaček bez jehly, chlorophylový sprej, něco na alergii, něco na vypláchnutí očí, my bereme i šití a širokospektrální atb., léky, které pes běžně užívá.

Moc díky, něco doma mám a zbytek dokoupím. Na tu alergii může pes normálně stejné léky jako lidi - zodac, zyrtec, analergin,...? Léky neužívá žádné, šití asi kupovat nebudu, to bysme jeli na veterinu, na to si netroufám. ATB taky radši až po poradě s vetem a vyšetření.

30.4.2016 15:27

beastije napsal(a):
Veterinar nam doporucoval, at se vykasleme na jakekoliv tekute obvazy i veci na alergii, jeho odduvodneni si jiz nepamatuji, jen o tom obvazu, ze to nepomaha.

Jinak my jsme si minule vystacili s gazou a izolepou na strzeny drap, ale je to stezi asi vse, co ma clovek mit s sebou. Minimalne betadinu a zbytek, co ma pro sebe.

Ten tekutý obvaz ve spreji jsem měla donedávna doma - vyhodila jsem nepoužitý protože mu skončila trvanlivost.

30.4.2016 15:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
+ nejdůležitější věc!
Najdi si čísla aspoň 4 veterinářů v okolí (dle lokace, kam jedeš) a aspoň jeden nonstop

Dál je dobrý mít v lékárničce peroxid a Smectu a betadinu

Jo to si určitě najdu, radši i víc veterinářů včetně pohotovosti. Díky.

30.4.2016 17:01
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chceme jet se psem v červnu na dovolenou, přemýšlím co všechno nakoupit do psí lékárničky? Doma toho moc nemáme, buď volám - jedeme rovnou na veterinu nebo do lékárny koupit, pokud je nějaký problém. Na dovolenou bych ale chtěla koupit a vzít to nejnutnější pro jistotu sebou, člověk nikdy neví co se může stát.

K tomu, co píší ostatní bych ještě jako alternativu Smecty (píše "Wulfina") zvážila černé (aktivní) uhlí a také Glukopur (event. Nutridrink pro lidi) jako zdroj rychlé energie, např. při nějakém průjmovém onemocnění.

30.4.2016 17:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
K tomu, co píší ostatní bych ještě jako alternativu Smecty (píše "Wulfina") zvážila černé (aktivní) uhlí a také Glukopur (event. Nutridrink pro lidi) jako zdroj rychlé energie, např. při nějakém průjmovém onemocnění.

Jo, a pokud jsem v některém příspěvku nepřehlédla, tak snad ještě "Borovou vodu".

30.4.2016 18:18
nexxi

XXX.XXX.228.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ten tekutý obvaz ve spreji jsem měla donedávna doma - vyhodila jsem nepoužitý protože mu skončila trvanlivost.

Škoda.. já ho psisku sice nedávám protože štípe a smrdí, ale kupuju ho pravidelně, ten veterinární, pro sebe a naučila jsem to už používat velkou část rodiny:D pokud se někde říznete, víc škrábnete na ruce, po vyčištění, až přestane týct krev, tak přestříknete, necháte uschnout, já dávám i druhou vrstvu, a můžete krásně fungovat, i ve vodě, nic se vám do toho nedostane a aspon mě (mám dost suchou kůži a hůř se mi všecko hojí kvůli tomu) se pak všecko hojí hrozně rychle.. takže za mě super věc i když ne pro psa :D.

30.4.2016 18:19
nexxi

XXX.XXX.228.56

Do psí lékárničky ještě doporučuju koupit botičku! dají se sehnat třeba v síti zvěrokruh, nebo na musherských potřebách. nás od manmatu vyšla do stovky, byla z materiálu, kterej vypadal trochu jak kdyby ju někdo zvenčí namočil do asfaltu - neklouzala, nepromokla a psovi se krásně zhojila tlapka ;).

22.5.2016 21:25

Jaký je rozdíl mezi Hemagelem (mast) a Betadinou (mast)? Je dobré mít v lékárničce obojí nebo stačí jedno?

A Glukopur pes normálně může? To je vlastně hroznový cukr, že, tak nad tím přemýšlím. Když hrozny jsou pro něj jedovaté.

22.5.2016 21:57
nexxi

XXX.XXX.228.56

Hemagel je gel na hojici se ranu aby se lip zacelila, nepraskala.. betadina je jodova dezinfekce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík