Haf89
XXX.XXX.214.67
Dobrý den,
cca. před měsícem jsme si dovezli fenku, měla takové zarudlé oko, ale když jsem druhý den chtěla k vetovi tak oko bylo normální. Dnes se jí to udělalo znovu. Neškrábe se, nijak výrazně ji z něj neteče. Chtěla jsem se zeptat jestli už jste něco takového viděli. Může to být třeba alergie nebo zánět spojivek? Samozřejmě pokud se to nezlepší tak zítra jedeme k vetovi. (omlouvám se za překlepy, píšu z telefonu).
Sam 90210
XXX.XXX.148.220
Možná alergie, podráždění, to vám řekne veterinář. Můj pes má podrážděné oko když je sucho tak z prachu, dostává oční kapky od veta, můžete zkusit oko lehce potírat heřmánkem.
Haf89
XXX.XXX.214.67
Sam 90210
XXX.XXX.148.220
Nemá to nateklé ?
Haf89
XXX.XXX.214.67
Sam 90210
napsal(a):
Nemá to nateklé ?
Trochu ano.
Sam 90210
XXX.XXX.148.220
Přijde mi jakoby to měla škrábnuté, nebo možná ta alergie, návštěvou veta nic nezkazíte.
Sam 90210
XXX.XXX.148.220
anonymx
napsal(a):
Podle fotky - vada = nevybarvená spojivka.
Neměla by vadu napořád ? Zadavatelka píše že se jí to znovu udělalo až po měsíci.
jolyha
XXX.XXX.229.101
Spojivka, začínající zánět. Zajít k vetovi pro kapky. Při neléčení se může též stát, že se to samo nezatahne, zhorší se to a pak je nutná operace v mírné anestezii. Naše fenka "vořešáka" z útulku měla před lety to samé. Po vyléčení se to stejně vždy udělalo zpět. Při prvním chirurgickém řešení ji to veterinář jedním stehem přišil na správné místo. Bohužel cca po půl roce se to udělalo znovu (ale výrazně vyhřezlejší než máte na fotkách u vaší fenky). Tak to pod mírnou sedací odstřihl. Bála jsem se zda to nějak nenaruší slzotvorbu, odvod slz apod a feňule nebude mít problém. Kapali jsme ještě cca 14 dní antibiotické kapky a do konce života už žádný problém s očkem neměla, až na stará kolena v 16ti letech šedý zákal. Ale ten s tím nesouvisel.