Lucie123
XXX.XXX.114.114
Zdravím,
mám docela problém se svou fenkou NO, má necelé dva roky - vzala jsem si ji před měsícem.
Poslouchá, když je na volno vždy přijde..jediný problém je, když vyjdeme ze zahrady. Na vodítku tahá, že chodí skoro po zadních, nevnímá, je úplně mimo, a když jdeme kolem plotu kde je pes, to se může zbláznit úplně.
Škubnutí vodítkem vůbec nevnímá, jsem bezradná. Máte s tímto někdo zkušenosti?
Děkuji, Lucie.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Čti a konej :
http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou
Krom toho ji uč/procvičuj poslušnost a takový průchod kolem plotu se psem můžeš řešit pomocí poslušnosti (průchod s povelem "k noze"). Přičemž platí, že průchod musí být úspěšný, tedy se třeba 10x otočíš na patě a vrátíš se někam před ten plot, psici uklidníš, zkoncentruješ a půjdete znovu (samozřejmě záleží, jak ovládá daný povel obecně).
kimjim
XXX.XXX.97.97
Naše taky zlobila. To se časem zlepši, mate ji přece jenom měsíc.
Ze zacatku zkuste male obloučky kolem domu a berte ji někam kde není tolik věmu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Lucie123
napsal(a):
Zdravím,
mám docela problém se svou fenkou NO, má necelé dva roky - vzala jsem si ji před měsícem.
Poslouchá, když je na volno vždy přijde..jediný problém je, když vyjdeme ze zahrady. Na vodítku tahá, že chodí skoro po zadních, nevnímá, je úplně mimo, a když jdeme kolem plotu kde je pes, to se může zbláznit úplně.
Škubnutí vodítkem vůbec nevnímá, jsem bezradná. Máte s tímto někdo zkušenosti?
Děkuji, Lucie.
Naučit psa chodit na vodítku je hlavně o důslednosti a trpělivosti majitele. Žádný pes tak nechodí rád, a každý zkouší a hledá způsob jestli by to raději nešlo po jeho.Nejprve jí učte po chvílích tam kde není pes, tam kde jí nikdo neruší aby pochopila co po ní chcete.To učte třeba za pomoci pamlsku. Až bude reagovat na povel a půjde u nohy můžete přidávat složitější místa, třeba toho psa za plotem. Pokud nereaguje na škubnutí vodítkem, škubete blbě. Ono to není o přetahování se se psem, ale i škubnout se musí umět, navštivte s fenou nějaký cvičák, kde vás s ní naučí pracovat.