Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím všechny má někdo šeltii ráda bych si s někým pisla o povaze atd.moc lidí neznám.Děkuji.
Mám šeltii pumra minulý měsíc dva roky je jak říkají moc krásný ale máme s ním dva světy.Hrozný divočák.Tak bych ráda věděla jestli přibývajícím věkem by se mohl trochu zklidnit.Mě to celkem neva ale chceme ho uchovnit a další výstavu asi nedáme.Všude musí být vidět a hlavně slyšet.Doma je hrozný mazel a zlatíčko ale jakmile vyjdeme ven konec.Je to muj první pes šeltie mě naprosto učarovala je zlatíčko i k vnoučkovi.Na prochajdy chodíme pravidelně.
Šeltie jsou většinou dost temperamentní a uštěkané, ale spousta věcí se dá ovlivnit výchovou a výcvikem. Co s pejskem děláte? Cvičíte? Poslušnost? Agility? Nebo jen chodíte na procházky? Šeltička je inteligentní pes, potřebuje zaměstnat i hlavu a unavit psychicky, ne jen fyzicky. Chce to cvičit problematické situace, ovladatelnost. Na dálku se ale těžko radí, na dobrém cvičáku by mohli pomoci. Moje šeltina byla také takový magor, uštěkaná... Říkali mi, že se časem zklidní, ale nezklidnila se za celých 9 let. Pomáhalo zaměstnávat ji jak fyzicky tak i psychicky, hodně cvičení a důslednost ve výchově. Štěkání při každém vzrušení se nám ale odbourat nikdy nepodařilo..
Děkuji za rady, chodilme na agility ale bavi ho to jak kdy.Spíš má rád lítání se sousedovic fenečkou bernského salašnika.Možná se podívat po jiném cvičáku kde by nám poradili víc.Hračky ho nebaví, balonek taky ne.Tak časem uvidíme.A čím jste krmili.Já dávám granule nutram.Musíme asi zapracovat na té vychově.On toho hned využije jakmile trochu rozmazlujem.
My jsme ze začátku na agi taky bojovaly s nesoustředěností, ale časem se to zlepšilo. Chce to najít odměnu za kterou by se pejsek roztrhnul, když nefungují hračky tak nějaký voňavý pamlsek, vařené maso apod. Odvolání od psů a soustředění v jejich přítomnosti se musí natrénovat, chce to čas a trpělivost. A samozřejmě lákavou odměnu. Osobně s tím ale zkušenost nemám, měla jsem fenku, kterou cizí psi nezajímali, takže by spíš poradil někdo, kdo měl psa-kluka. Jinak krmili jsme Essentials a Taste of the Wild.
napsal(a):
Děkuji za rady, chodilme na agility ale bavi ho to jak kdy.Spíš má rád lítání se sousedovic fenečkou bernského salašnika.Možná se podívat po jiném cvičáku kde by nám poradili víc.Hračky ho nebaví, balonek taky ne.Tak časem uvidíme.A čím jste krmili.Já dávám granule nutram.Musíme asi zapracovat na té vychově.On toho hned využije jakmile trochu rozmazlujem.
Zkuste pasení ovcí
seltie
XXX.XXX.168.7
Máme petiletou seltii a je to neuzasnejsi pes, ktereho jsem kdy mela. Od zacatku si myslim, ze je nutna duslednost s klidnym pristupem a motivace, i u ostatnich seltii na cvicaku, jen pres pamlsky
. Micky, hracky jo na hrani chvilku dobry, ale jako odmena, jako treba u bordery, to nefunguje. Nasi seltii jsme jasne od mala
ucili, ze doma se nesteka. Pri stekotu povel ticho, lehce jsem ji chytla za tlamku a pokud ztichla dostala odmenu
pak stacila i pochvala. Pokud byl na chodbe hluk a zustala ticho velka pochvala. Na cvicaku steka, je nadsena
a neprijde nutne ji tam tlumit, miluje agility. Nase seltie i ve meste naprosto nepotrebuje voditko a ma radost, za kazdou pochvalu napr.jdeme po chodniku, ona mi jde u nohy a koukne na mne nahoru a ja reknu, TAK JE SIKULA. To je nase slovo na pochvalu a moc se vyplatilo od mala chvalit a pouzivat toto slovo a nejdrive
i pamlsek, kdyz delala neco spravne i bez povelu nebo delsi dobu po povelu. Z moji zkusenosti
s jezevciky ten funguje, aby z toho neco mel on, seltie chce, abych byla spokojena ja. Jinak krmime MARP.
Asi jsem Vam nepomohla, ale kdyz to shrnu na seltii jen po dobrem, nekricet, jen hodne menit intonaci hlasu-velka radost v hlase za pochvalu a pokud se zlobim spis slova razne ale tise odseknu.
A i pres jejich mily kukuc duslednost, vybit energii na prochazce a i pritom zamestnavat hlavu (schovka, obihacky kolem stromu jako protrenovani agility mimo cvicak.
U nas bude platit, ze jedna seltie nestaci a v lete pribude do smecky druha
. Tak snad ji zvladneme vychovat jako tu prvni a snad nam i ta prvni pomuze. Mame doma jeste 17leteho jezevcika, tak neni jedinacek v rodine.
Jsme ze sev.moravy.To pasení mě už taky napadlo.Mrknu na inter.kde by to bylo pro nás nejlepší.Možná Rožnov a okolí.Díky za rady všem
napsal(a):
Jsme ze sev.moravy.To pasení mě už taky napadlo.Mrknu na inter.kde by to bylo pro nás nejlepší.Možná Rožnov a okolí.Díky za rady všem
Nabízela jsem vám pomoc, jsme z Hukvald, takže to máte kousíček, kdyžtak mě kontaktujte na e.musalkova@seznam.cz.