Načínáme šestý měsíc a madam se mi mění před očima. V současné době bych ji definoval, co se týče barvy srsti a kůže, jako "afroirčanku". Tedy strašně mi zrezla, ale na spodku a zadek a šlachy, tam ji extrémně vystoupla černá kůže. A to fakt nebylo. Ptám se tedy. Je to špatně a nebo je to, že se ji zdravotně daří a nebo jak si to vysvětlit? Vím a dostal jsem pár rad, že to dělá vitamín A snad. Ale otázka. Je to v poho, nebo je převitamínovaná a řešit to, nebo se mám prostě smířit s tím, že to afro bude asi časem víc a víc a reznout časem přestane, nebo se prostě vybarví nějak, jak ji bylo dáno?
Onehdy tu někdo psal, že mu to vadí, ale jestli jako že na chov a výstavu. Už si nevzpomínám.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sluníčko.
Aliens_II
napsal(a):
Načínáme šestý měsíc a madam se mi mění před očima. V současné době bych ji definoval, co se týče barvy srsti a kůže, jako "afroirčanku". Tedy strašně mi zrezla, ale na spodku a zadek a šlachy, tam ji extrémně vystoupla černá kůže. A to fakt nebylo. Ptám se tedy. Je to špatně a nebo je to, že se ji zdravotně daří a nebo jak si to vysvětlit? Vím a dostal jsem pár rad, že to dělá vitamín A snad. Ale otázka. Je to v poho, nebo je převitamínovaná a řešit to, nebo se mám prostě smířit s tím, že to afro bude asi časem víc a víc a reznout časem přestane, nebo se prostě vybarví nějak, jak ji bylo dáno?
Onehdy tu někdo psal, že mu to vadí, ale jestli jako že na chov a výstavu. Už si nevzpomínám.
Čím krmíte? Kukuřice, mrkev, další rostlinné složky v krmení obsahují provitamin A- betakaroten, po kterém pes rezne.
Aliens_II
napsal(a):
Nám nastalo reznutí po granulích. Po přechodu na masové konzervy a vaření to přestalo a mimochodem i línání.
Aliens_II
napsal(a):
Nepřidáváte mořské řasy, kelpu? Ta umí s pigmentem divy.
manbea
napsal(a):
A po změně se vám ten foxík vrátil zpátky na čistě bílou? Myslela jsem, že toto grošování vylézá postupem věku a je nevratné, u mého plemene se někdy objeví tak ve 3 roce života.
Druhá fotka je po změně stravy. Zase se vrátil k bílé. Je mu rok. Další změny podle mne nebudou..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Arni
napsal(a):
Posílám foto. Myslím že to bylo kukuřicí v granulích.
Po kukuřici? To jsem ještě neslyšela. Jen znám pár psů, co jim v létě vyleze pigment a vypadají skoro jako dalmatini, dalším tmavne spodek. Mému stmavne víc bříško, takový jednolitý flek, a v bílé se mu sem tam taky nějaká skvrna objeví, ale jsou světlé a skrz srst to není vidět. Naštěstí, i když má těch chlupů pět a půl.
No a pak samozřejmě reznutí, kromě vit A ve stravě je to někdy i sluníčkem.
jolyha
XXX.XXX.229.101
Arni
napsal(a):
Druhá fotka je po změně stravy. Zase se vrátil k bílé. Je mu rok. Další změny podle mne nebudou..
Upřímně, ten pes - pokud by nebyl s bílou (laicky řečeno) by byl černý s pálením. Takže pokud je na té první fotce ostříhaný, má ticking v odpovídajících barvách dle jeho umístění - černý, tam kde má být černá, a rezavý - tam, kde má být rezavá. Pokud se pes nechá zarůst, zaroste mu jak černý ticking, tak rezavý ticking - způsobený tím, že v tom místě je pes prostě pálený. to bych opravdu na kukuřici nesváděla...
Tak dopňující info. Ne, ne. Žádná kepla, žádné doplňky stravy. Jen granule a madam je nepapá, tak maso, hlavně kuřecí a vepřové. Občas ryba, králík a k tomu vločky a takové dplňky.
Ale když to vezmu, tak 60% min. Jsou a byly granule.
Takže ta barva a zbarvení se projevilo po granulích. Aspoň myslím.
scylla
napsal(a):
Čím krmíte? Kukuřice, mrkev, další rostlinné složky v krmení obsahují provitamin A- betakaroten, po kterém pes rezne.
Ne, ne. Žádné rostlinné složky navíc nikdy nedostala. Kukuřici neviděla ani z rychlíku, mrkev, ach zkoušel jsem, ale e e. Je to jen o granulích a mase.
jolyha
napsal(a):
Upřímně, ten pes - pokud by nebyl s bílou (laicky řečeno) by byl černý s pálením. Takže pokud je na té první fotce ostříhaný, má ticking v odpovídajících barvách dle jeho umístění - černý, tam kde má být černá, a rezavý - tam, kde má být rezavá. Pokud se pes nechá zarůst, zaroste mu jak černý ticking, tak rezavý ticking - způsobený tím, že v tom místě je pes prostě pálený. to bych opravdu na kukuřici nesváděla...
Tak pod tou bílou srtí jsou na hrudníku jen ty černé skvrny a rezavá tam není. Nepsal bych to tady. U nás to bylo po granulích kukuřici. Pálení má jen nad očima a bocích tlamky.