Zdravím,
vím, že je to pořád dokola.
Přesto bych vás poprosila o tip na granule v ceně kolem 80kč/kg v max.10 kg pytli. Mladý zdravý střední pes, střední aktivita. Granule není hlavní krmivo, tak možná i něco "chuťově atraktivního".
Babička dala na nějaké tlaky a koupila psovi k9 - myslím, ale, že za ty peníze vymyslíme i něco lepšího, co říkáte?
Co soudíte o Calibře? Protože tu bych mohla babičce dodávat v podstatě "zadarmo".
Uživatel s deaktivovaným účtem
tapina
napsal(a):
P.S. co sy myslíte o granulích lisovaných za studena "rak-brno". To by bylo pro moji babičku ideální, strašně ráda nakupuje rozvažované granule
Calibra "skoro zadarmo" ok, když pes stejně není čistě na granulích. Za plnou cenu nic moc.
Jaké zastudena lisované? U nich je trochu problém, že je nutno zvýšit dávku, jinak na nich psi hubnou, tj. ve výsledku vyjdou dráž.
Za studena jsem myslela tylo - babičce by je dovezli až domů:
http://www.rak-brno.cz/doplnky-stravy/6555-granule-lisovane-zastudena.html
Ale nevím, osobně s tím nemám zkušenost.
Nebo nemáte nějaký jiný nápad než tu Calibru? Něco slušného ve své cenové kategorii? (+-80kč/kg).
tapina
napsal(a):
Za studena jsem myslela tylo - babičce by je dovezli až domů:
http://www.rak-brno.cz/doplnky-stravy/6555-granule-lisovane-zastudena.html
Ale nevím, osobně s tím nemám zkušenost.
Nebo nemáte nějaký jiný nápad než tu Calibru? Něco slušného ve své cenové kategorii? (+-80kč/kg).
K těm lisovaným je dost zoufalé info, babi by to taky musela otestovat.
Lidi si dost chválí Profine, ty vyjdou hodně levně ve všech třech příchutích. Kdyby chutnaly, tak velký pytel stojí už od cca 50 Kč/kg, jak tak koukám. Jakž takž popis, přírodní příchuť bývá nástřik z kuřecích jater, ale to má spoustu granulí, i jednou tolik drahé.
Rozvažované nikdy nic.
pár stovek recenzí říká, že na lisovaných, ale úplně odjinud, jsou psi krásní, naši pár let také, tady čtu, že psi hubnou. někteří to nechtějí jíst, není to mastné, jen pár ano, tvrdé, taky pár ne...někdo neumí vypočítat dávku, zdá se, že je jich málo, tak přidá a pes se poblinká...
fit-crock, krmiva hulín a podobné...ne...to fakt ne.
dog lovers gold, markus, gentle, lukullus, guru, ... ve složení se, Tapino, vyznáte, koukněte jestli je to pro toho psa vhodné.
acana adult 76,60kč :D
nebo
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/farmina/maxi/353231#1 85,70kč.
napsal(a):
Rozvažované nikdy nic.
pár stovek recenzí říká, že na lisovaných, ale úplně odjinud, jsou psi krásní, naši pár let také, tady čtu, že psi hubnou. někteří to nechtějí jíst, není to mastné, jen pár ano, tvrdé, taky pár ne...někdo neumí vypočítat dávku, zdá se, že je jich málo, tak přidá a pes se poblinká...
dog lovers gold, markus, gentle, lukullus, guru, ... ve složení se, Tapino, vyznáte, koukněte jestli je to pro toho psa vhodné.
nebo
U zastudena asi záleží na jednotlivci a na konkrétních granulích. Známý zkoušel ty "jogurtové" a opravdu dával jednou tolik, tak ho to stálo stejně jako ty nejdražší granule. Oproti tomu na Markuse si nikdo nijak zvlášť nestěžuje.
napsal(a):
U zastudena asi záleží na jednotlivci a na konkrétních granulích. Známý zkoušel ty "jogurtové" a opravdu dával jednou tolik, tak ho to stálo stejně jako ty nejdražší granule. Oproti tomu na Markuse si nikdo nijak zvlášť nestěžuje.
No ty jogurtové já neznám, jsou dražší a nemají důvod...už ty jejich úvodní slova mi nejsou sympatická
markus, black angus, lukullus...66kč za kilo charolais :D
chce to malý pytlík, každý se na to opravdu nemusí vrhnout. je to něco úplně jiného než extruze no.
nejsou to nejlepší granule na světě, ve své cenové třídě ale lepší kvalitu najdeme, nenajdeme ? nevím. každopádně naši psi na tom rostou super, na jídlo se těší..ne, neškrábou na špajz jako váš:D.
napsal(a):
No ty jogurtové já neznám, jsou dražší a nemají důvod...už ty jejich úvodní slova mi nejsou sympatická
markus, black angus, lukullus...66kč za kilo charolais :D
chce to malý pytlík, každý se na to opravdu nemusí vrhnout. je to něco úplně jiného než extruze no.
nejsou to nejlepší granule na světě, ve své cenové třídě ale lepší kvalitu najdeme, nenajdeme ? nevím. každopádně naši psi na tom rostou super, na jídlo se těší..ne, neškrábou na špajz jako váš:D.
Ve své třídě asi nej. Měnit se nechystám, ale Markus Black Angus vedu v patrnosti, ty se mi docela líbí.
napsal(a):
Rozvažované nikdy nic.
nebo
No vidíte, na tu acanu mě ani nenapadlo koukat, když teď má za tu cenu k9. Ono fakt v té ceně je toho spousta docela slušného. Hm, jen se víc dívat. Strašně mě to nebaví
Teď koukám, že se do té ceny vejde i Platinum kuřecí a s rozvozem zdarma.
Díky.
napsal(a):
Ollie děkuji za čas. Na tu Callibru kašlu, i když je zadarmo Poradili jste mi spoustu lepšího, je na výběr i prostřìdání
tapina
napsal(a):
Ollie děkuji za čas. Na tu Callibru kašlu, i když je zadarmo Poradili jste mi spoustu lepšího, je na výběr i prostřìdání
Klidně tu Calibru zdarma vezměte - proč ne? Zase taková hrůza to není, spousta psů na ní prospívá. Střídejte po pytli s dalšími vybranými značkami a vůbec se toho nebojte.
U nás Markus Mühle - psovi chutnal, i alergička sem tam okusila a v pohodě. Jen jsou těžké, takže dávka je velmi malá. Když jsme přidali - pes přibíral (jemu to samozřejmě vůbec nevadilo ).
Určitě hlasuji, kromě dalších, pro Dog Lovers Gold (vyjdou pár korunek přes 80, - Kč), většina psů je přijímá bez problémů a složení je na tu cenu OK. Já, i když pes mívá mnohem kvalitnější granule, jsem je teď vzala a určo to nebylo naposledy.
Acana je u některých psů problémová - zvláště, pokud pes měl nekvalitní granule, úplně hned bych do ní nešla.
https://www.sytypes.cz/dog-lovers-gold-original-15kg-doprava-zdarma.html.
noemi
napsal(a):
Klidně tu Calibru zdarma vezměte - proč ne? Zase taková hrůza to není, spousta psů na ní prospívá. Střídejte po pytli s dalšími vybranými značkami a vůbec se toho nebojte.
U nás Markus Mühle - psovi chutnal, i alergička sem tam okusila a v pohodě. Jen jsou těžké, takže dávka je velmi malá. Když jsme přidali - pes přibíral (jemu to samozřejmě vůbec nevadilo ).
Určitě hlasuji, kromě dalších, pro Dog Lovers Gold (vyjdou pár korunek přes 80, - Kč), většina psů je přijímá bez problémů a složení je na tu cenu OK. Já, i když pes mívá mnohem kvalitnější granule, jsem je teď vzala a určo to nebylo naposledy.
Acana je u některých psů problémová - zvláště, pokud pes měl nekvalitní granule, úplně hned bych do ní nešla.
https://www.sytypes.cz/dog-lovers-gold-original-15kg-doprava-zdarma.html.
Děkuju. Dokázala byste, prosím, porovnat k9 a Callibru? K9 je kuřecí receptura pro dospělé psy.
Maso:
calibra: drůbeží maso a produkty drůbežího původu (>25)
k9: moučka z kuřecího masa, na konci kuřecí maso
tuk:
calibra: drůbeží tuk, lososový olej 2%
k9: kuřecí tuk
plnivo:
calibra: rýže (21%), kukuřice, kukuřičný gluten
k9: mletá žlutá kukuřice, mletá pšenice, pšeničná mouka
sacharidy:
calibra 40,5%
k9 48,1%
calibra zbytek ok... až na drůbeží hydr. protein, nepíšou vit. E množství ani nic jiného, ale prohlašuje, že neobsahuje přídavná barviva, chemické konzervační látky ani geneticky modulované suroviny.
k9 menadion sodium bisulfit, to je K3 ? nemá v krmivu co dělat, konzervace ubohá vit E 60, nemožné
cena:
calibra 61,26kč
k9 72,45kč.
napsal(a):
Maso:
calibra: drůbeží maso a produkty drůbežího původu (>25)
k9: moučka z kuřecího masa, na konci kuřecí maso
tuk:
calibra: drůbeží tuk, lososový olej 2%
k9: kuřecí tuk
plnivo:
calibra: rýže (21%), kukuřice, kukuřičný gluten
k9: mletá žlutá kukuřice, mletá pšenice, pšeničná mouka
sacharidy:
calibra 40,5%
k9 48,1%
calibra zbytek ok... až na drůbeží hydr. protein, nepíšou vit. E množství ani nic jiného, ale prohlašuje, že neobsahuje přídavná barviva, chemické konzervační látky ani geneticky modulované suroviny.
k9 menadion sodium bisulfit, to je K3 ? nemá v krmivu co dělat, konzervace ubohá vit E 60, nemožné
cena:
calibra 61,26kč
k9 72,45kč.
No právě. Přišlo mi to surovinami +- stejné + v k9 "navíc" ten super koktejl. Ale nechtěla jsem být zaujatá cenou. Co myslíte, že jsou ty produkty? Myslím dle hodnot - nebude to spíš taková moučka z kostí kůží po separaci a trochu masa?
Vedlejší produkty živočišné/rostlinné výroby (jiný výraz i deriváty) je v podstatě odpad - střeva, kůže... U rostlinného šlupky apod. Teoreticky nic proti ničemu, v barfu pes taky nejí jen svalovinu, ale levné granule na tom stojí.
Jen detail, dog lovers gold jsem myslela za studena lisované...
podle mě ty vedlejší produkty budou to co legislativa dovoluje. proč tam dávat lepší.
http://cit.vfu.cz/ivbp/prohlidka-jatecnich-zvirat-a-masa1/vedlejsi-zivocisne-produkty.
Poprosím o názor na toto:
dehydrované hovězí maso - 42%, rýže - 35%, hovězí lůj, sušená řepná dužina, sušená jablka, Salmon Pro - výtažek z mořských ryb - 3%, hydrolyzovaná drůbeží játra, rozmarýnový olej, ostropestřec mariánský, glukosamin - 300 mg/kg, chondroitin sulfát - 210 mg/kg, probiotika, Yucca Schidigera, minerální látky a vitamíny.
42kč za kilo
jsou jediní kdo podvádí ve složení nebo to je třeba krmné maso jako kupujeme pro psy nebo co to je ?
napsal(a):
Poprosím o názor na toto:
dehydrované hovězí maso - 42%, rýže - 35%, hovězí lůj, sušená řepná dužina, sušená jablka, Salmon Pro - výtažek z mořských ryb - 3%, hydrolyzovaná drůbeží játra, rozmarýnový olej, ostropestřec mariánský, glukosamin - 300 mg/kg, chondroitin sulfát - 210 mg/kg, probiotika, Yucca Schidigera, minerální látky a vitamíny.
42kč za kilo
jsou jediní kdo podvádí ve složení nebo to je třeba krmné maso jako kupujeme pro psy nebo co to je ?
Chá, Delikan, o tom neuvěřitelném složení vs. cena vím, to je vzhledem k prodejní ceně totální nesmysl. To by ty krávy museli snad někde krást a po hodně kusech, aby se rentovala doprava.
Už se to někde řešilo?
napsal(a):
Vedlejší produkty živočišné/rostlinné výroby (jiný výraz i deriváty) je v podstatě odpad - střeva, kůže... U rostlinného šlupky apod. Teoreticky nic proti ničemu, v barfu pes taky nejí jen svalovinu, ale levné granule na tom stojí.
Ne o to nejde, spíš jestli se v tam nezdá příliš vysoký podíl kostí...
napsal(a):
Chá, Delikan, o tom neuvěřitelném složení vs. cena vím, to je vzhledem k prodejní ceně totální nesmysl. To by ty krávy museli snad někde krást a po hodně kusech, aby se rentovala doprava.
Už se to někde řešilo?
Jo tak už jste na to přišli
jinak takhle napsané to přece nevypadá zle. Cena zaráží. Před časem ještě kolovaly granule s vysokým obsahem ryb - byla to návnada na rybaření. Pamatujete?
tapina
napsal(a):
Ne o to nejde, spíš jestli se v tam nezdá příliš vysoký podíl kostí...
Popel málo, vápník taky, takže nevím nic :D.
S tím delikanem nevím, ale existuje to dlouho, je divné, že není slyšet o problému.
podle mě je složení stejné jako u ostatních a u original receptury není přepsáno maso.
cena ale odpovídá, když to vyměníme za vedlejší produkty. což já tak beru, samo nevěřím že maso.
nevěřím to více značkám :D
kdo ví zda nenašli nějakou kličku. jen úvaha, nevěřím tomu.
tapina
napsal(a):
Vápník málo to jo ale popel 8,5. To je celkem dost ne?
Koukám na calibra dog adult kuře s NO na obale a tam píšou popel 6.8,5 je horší, to ano. koukám celou dobu na jiné ? to snad ne :D
http://www.calibra-krmivo.cz/index.php/component/content/article/18-psi/superpremium/stredni-plemena/dospely-pes/12-calibra-dog-adult-medium-breed.
tapina
napsal(a):
Vápník málo to jo ale popel 8,5. To je celkem dost ne?
Anorganické látky jsou podle mě v pohodě. Pytel mě stojí dvojku a popela tam mám 8 %, v Marpu dokonce 9.
Orijen 7,5% a to používá i vykoštěné maso...
8,5% tedy asi není nějak katastrofických
tak mi to lítá zpět ke koženým botám :D.
Kdyby někdo slyšel o tom delikanu co si dovoluje, napište mi, nechápu to vůůůůbec.
napsal(a):
Orijen 7,5% a to používá i vykoštěné maso...
8,5% tedy asi není nějak katastrofických
tak mi to lítá zpět ke koženým botám :D.
K těm podrážkám a hovězím uším a tak vůbec
Je to asi takhle. Když svýmu psovi dáte hovězí ucho, víte, že jste mu ho dala dneska, sice 80% proteinu, ale vypadá to zhruba jako na druhém obrázku. Takže jiný den má třeba celé kuře, jiný den jatýrko, jiný den nožičku atd. Když bude pytel granulí, bude tam krásně protein XY%, ale nikdo Vám neřekne, jestli Váš pes nežere náhodou celé dny jen hovězí uši (nebo dosaďte si, v definovaném zvířátku). Ony totiž ty uši, kůže a j. budou mít proteinu i víc jak maso. Na druhou stranu, třeba tam bude přisypané něco jako na obrázku 1.
Tak dobře, je to trochu konspirační teorie
Ale jen tak pro ilustraci, co může znamenat 50% proteinu a 90% proteinu. Co byste si dali radši a proč?
No, jinak, nakonec jsme to vyřešili takhle. Babičce jsem šoupla ten pytel, co jsem měla zadarmo (Calibra).
Odsypala jsem jí z toho, co kupuju já (řekla jsem si, než o tom furt přemýšlet, že bych třeba koupila pro sebe místo 7,5kg - 15kg a rozdělila se, i když ta cena je teda úplně jinde) - jenomže to mazlíkovi nechutná.
Řekla jsem babičce o chemické konzervaci v K9, že to pejskovi nedělá dobře - a ona na to, že svět je stejnak celý zkažený, tak ať si zvyká. Asi má pravdu jako vždy
Seznam si vzala a prostuduje to. Těžko říct, k čemu dojde, protože tu K9 si vybrala na základě toho, že je to "tradiční receptura". Na to nemám argumenty.
Ono fakt o nic nejde, ten pes toho nesežere moc.
Děkuji všem za rady.
Konspirační teorie. jenže já to tak vidím. budu tomu věřit dokud mi to někdo nevyvrátí. je fakt, že nevíme co je tam za části. a dost výrobců pochopilo, že jsme citliví, díváme na popel, vápník, proteiny...a tak tam šoupli fakt tyhle věci.
babička :) nehnu ani s matkou, na babičku si netroufnu už vůbec :D.
tapina
napsal(a):
No, jinak, nakonec jsme to vyřešili takhle. Babičce jsem šoupla ten pytel, co jsem měla zadarmo (Calibra).
Odsypala jsem jí z toho, co kupuju já (řekla jsem si, než o tom furt přemýšlet, že bych třeba koupila pro sebe místo 7,5kg - 15kg a rozdělila se, i když ta cena je teda úplně jinde) - jenomže to mazlíkovi nechutná.
Řekla jsem babičce o chemické konzervaci v K9, že to pejskovi nedělá dobře - a ona na to, že svět je stejnak celý zkažený, tak ať si zvyká. Asi má pravdu jako vždy
Seznam si vzala a prostuduje to. Těžko říct, k čemu dojde, protože tu K9 si vybrala na základě toho, že je to "tradiční receptura". Na to nemám argumenty.
Ono fakt o nic nejde, ten pes toho nesežere moc.
Děkuji všem za rady.
Kolik je babičce? ...i když vím, že na věk ženy se neptá
napsal(a):
Konspirační teorie. jenže já to tak vidím. budu tomu věřit dokud mi to někdo nevyvrátí. je fakt, že nevíme co je tam za části. a dost výrobců pochopilo, že jsme citliví, díváme na popel, vápník, proteiny...a tak tam šoupli fakt tyhle věci.
babička :) nehnu ani s matkou, na babičku si netroufnu už vůbec :D.
Budeme muset vyrazit do továrny na granule. Nebo zaplatit rozbory pár značek, jak tu už někdo tady někde psal.
Řeknu Vám ještě jeden příklad. Existuje věc, co se prodává 1g za cca 1500-2500Kč od různých certifikovaných výrobců k určitému účelu, nebo chemicky identická látka 1,5kg za 40Kč, běžně dostupná, akorát že bez certifikace. Jeden člověk nad tím hloubal a řekl si, že nechá udělat detailní rozbor té chemikálie na různé kontaminanty, příměsi, těžké kovy atd. - když se podíváte na tu cenu, je jasné, že pokud by ta chemikálie byla čistá, mnohotisíckrát se mu vrátí cena rozboru. Vyšlo to naprosto skvěle. Nenechal si tu informaci pro sebe. Přesto málokdo udělal totéž co on - koupit si 1,5kg pytel a nechat si ho prověřit. Ani já jsem to neudělala.
Je to otázka důvěry, možná příchylnosti k nějaké značce, tradice, podobně, jako to má moje babička.
Tenhle člověk objel i různé továrny, za což si ho velice vážím, i když spoustu názorů s ním třeba nesdílím.
Je tu spoustu kecalů, kteří budou tvrdit, že vše se dělá nakonec v jedné továrně a lepí se akorát jiné etikety, případně jedny ingredience, které se pak akorát barví, tvrdí to mraky lidí, ale nikdo u toho nebyl.
Je to úplně stejné, jako s těma granulema.
Chápu taky, jak to bylo napsáno jinde, spoustu lidí detaily nedrásají.
Bylo také řečeno, že rozbor zjistí málo, snad se psalo něco jako maso, ale nerozeznají jaké nebo jen obsah proteinů, teď nevím přesně. začínám teď nad tím přemýšlet vážněji.
ale. http://truthaboutpetfood.com/ tady jsem si celkem zkazila chuť snídaně včera. testama se zjistilo, že je v pytli i jiné maso než kuře co uváděl výrobce, hlavně vepřové, ve složení jiné věci a tak. fda povolené uhynulky a jiné neuvěřitelné hnusy. a pak čínské ingredience, tisíce mrtvých domácích mazlíčků - bylo v tom namočených tolik značek, u kterých by mě nenapadlo, že používají čínu.
snad se poučili a je to už lepší.
ano, titulek mého nákupního seznamu je Víra.
napsal(a):
Bylo také řečeno, že rozbor zjistí málo, snad se psalo něco jako maso, ale nerozeznají jaké nebo jen obsah proteinů, teď nevím přesně. začínám teď nad tím přemýšlet vážněji.
ale. http://truthaboutpetfood.com/ tady jsem si celkem zkazila chuť snídaně včera. testama se zjistilo, že je v pytli i jiné maso než kuře co uváděl výrobce, hlavně vepřové, ve složení jiné věci a tak. fda povolené uhynulky a jiné neuvěřitelné hnusy. a pak čínské ingredience, tisíce mrtvých domácích mazlíčků - bylo v tom namočených tolik značek, u kterých by mě nenapadlo, že používají čínu.
snad se poučili a je to už lepší.
ano, titulek mého nákupního seznamu je Víra.
Asi záleží, kolik do toho rozboru by bylo možné investovat. Mám to zjišťovat?
Ano, titulek nákupu je víra, protože i ty potraviny, suroviny, co koupíte, musely z něčeho vyrůst. Je to tak dneska se vším. Já si furt říkám, tělo snese hodně, jen dneska jiným směrem než kdysi.
Odkaz - moc "pěkné". Obdivuju Vás, že na to máte pořád trpělivost, zkoušet najít nějaké plus, i když to je jak boj s větrnými mlýny. Myslím, že Vy hledáte to plus, ne zdůvodňujete něco jiného, aspoň z toho mám takový pocit...
tapina
napsal(a):
Asi záleží, kolik do toho rozboru by bylo možné investovat. Mám to zjišťovat?
Ano, titulek nákupu je víra, protože i ty potraviny, suroviny, co koupíte, musely z něčeho vyrůst. Je to tak dneska se vším. Já si furt říkám, tělo snese hodně, jen dneska jiným směrem než kdysi.
Odkaz - moc "pěkné". Obdivuju Vás, že na to máte pořád trpělivost, zkoušet najít nějaké plus, i když to je jak boj s větrnými mlýny. Myslím, že Vy hledáte to plus, ne zdůvodňujete něco jiného, aspoň z toho mám takový pocit...
Myslím, že i Vy hledáte nějaké + v každé věci, takže nápodobně.)
nadhled, vtip, nezbláznit se ze všeho. někdy + přijde jednoduše, samo, někdy složitěji, je jich spousta, jen někteří je tak nevidí či považují za samozřejmost - nemají pud sebezáchovy.