Dobrý den, psovi se asi před týdnem a půl objevila v meziprstí šedá bulka, takový puchýř, který si rozlízal do krve. Týden jsem to desinfikovala, mazala ichtyolem (černá mast) a zdálo se to lepší. Včera si packu začal zase dost lízat a dnes se mu z toho začalo dostávat ven něco červeného, vypadá to jako hnisavý puchyřek (viz foto). Zítra jdeme na veterinu, jsem zvědavá co na to řekne. Nevíte někdo, co by to mohlo byt? Předem děkuji za reakce.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Niiika
napsal(a):
Dobrý den, psovi se asi před týdnem a půl objevila v meziprstí šedá bulka, takový puchýř, který si rozlízal do krve. Týden jsem to desinfikovala, mazala ichtyolem (černá mast) a zdálo se to lepší. Včera si packu začal zase dost lízat a dnes se mu z toho začalo dostávat ven něco červeného, vypadá to jako hnisavý puchyřek (viz foto). Zítra jdeme na veterinu, jsem zvědavá co na to řekne. Nevíte někdo, co by to mohlo byt? Předem děkuji za reakce.
Cizí těleso, osina či jiný bordel zapíchnutý v tlapce.
nebo bakteriální zánět, často v tom bývají stafylokoky.
to je asi nejčastější.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Niiika
napsal(a):
Jak to veterinář léčí? Musí se to rozříznout, nebo stačí nějaká mast? Díky.
To se bohužel na dálku nedá říct.
Niiika
napsal(a):
Takto presne vypadala u nad zapichnuta osina. Mezi prsty se pichne velice snadno.Pak samo operace neb osina ma tendence cestovat vise, takze cim driv tim lepe. Dostala na to napred Ichtoxil, ten ukatal cesticku kudy osina jde a pak se operovalo.
Lexaurin
napsal(a):
Takto presne vypadala u nad zapichnuta osina. Mezi prsty se pichne velice snadno.Pak samo operace neb osina ma tendence cestovat vise, takze cim driv tim lepe. Dostala na to napred Ichtoxil, ten ukatal cesticku kudy osina jde a pak se operovalo.
Myslela jsem si to...na kolik vas operace vyšla, jestli se můžu zeptat?
Osina je záležitost pozdně letní, při odkvětu trav. Navíc chlupatí psi(s chlupatýma packama) s tím až tak problém nemívají. Zkusila jste to i nějak zmáčknout, jestli z toho neteče třeba hnis? Tohle, podle vaší dost kvalitní fotky hnisavý puchýřek ale není, ani nic píchlé podle mne. Spíš nějaký druh bradavice či nádoru, ale to by měl zjistit doktor..
lesnížínka
napsal(a):
Osina je záležitost pozdně letní, při odkvětu trav. Navíc chlupatí psi(s chlupatýma packama) s tím až tak problém nemívají. Zkusila jste to i nějak zmáčknout, jestli z toho neteče třeba hnis? Tohle, podle vaší dost kvalitní fotky hnisavý puchýřek ale není, ani nic píchlé podle mne. Spíš nějaký druh bradavice či nádoru, ale to by měl zjistit doktor..
Může to být cokoli, klidně i granulace kolem cizího tělesa, z toho taky nemusí být hnis. Tak snad už to teď vědí.
Niiika
napsal(a):
Myslela jsem si to...na kolik vas operace vyšla, jestli se můžu zeptat?
Cenu uz nevim, ale operaci musela holka podstoupit 2x, protoze osina uz se v rane rozpadla a kousek ji vycestoval vyse, coz se nepoznalo hned, ale az pote, co se nad zahojenou dirkou udelala zarudla boulicka.Ale veterinarka s tim trosku pocitala, ze se to muze stat, takze jsme nic nezanedbali. Jen snad, stalo se to v novem bydlisti, tak jsem sla za novym veterinarem s tou dirkou, ktera se vzdy zahojila.. otevrela...zahojila...otevrela, no vet naznal, ze je to bud stipanec nebo po klisteti . Vzhledem k tomu, ze se nic nehojilo jsem upalovala ke svemu puvodnimu vetovi, ktery se strida s mladou a ta to okamzite vyhodnotila spravne, coz me utvrdilo v tom, ze budu chodit radeji za veterinari svymi, i kdyz je to dal, ke kterym mam duveru a vzdy umeli
lesnížínka
napsal(a):
Do rána to prasklo a vytekl z toho hnis s trochou krve. Namazala jsem to ichtoxylem, zavázala a po práci jsme mazali k vetovi. Ten to otevřel, vymačkal, nacpal do toho tlakem antibiotikum a zavázal. Řezat to zatím nechce, za 3 dny jdeme zas na vyčištění a převaz. Pes je úplně v pohodě, lítá i s ovázanou packou. Uvidíme jak se to bude hojit. Zřejmě to ale osina bude, udělalo se mu to v mnohem lehčí formě už v listopadu, ale po mazání ichtoxylem a zabránění lizání se to v klidu "zahojilo". Bohužel moje chyba, že jsem ho hned nevzala k vetovi, ted se mi to vrátilo a doufám, že to doléčíme...
Niiika
napsal(a):
Do rána to prasklo a vytekl z toho hnis s trochou krve. Namazala jsem to ichtoxylem, zavázala a po práci jsme mazali k vetovi. Ten to otevřel, vymačkal, nacpal do toho tlakem antibiotikum a zavázal. Řezat to zatím nechce, za 3 dny jdeme zas na vyčištění a převaz. Pes je úplně v pohodě, lítá i s ovázanou packou. Uvidíme jak se to bude hojit. Zřejmě to ale osina bude, udělalo se mu to v mnohem lehčí formě už v listopadu, ale po mazání ichtoxylem a zabránění lizání se to v klidu "zahojilo". Bohužel moje chyba, že jsem ho hned nevzala k vetovi, ted se mi to vrátilo a doufám, že to doléčíme...
Tak to jako osina vypada, od podzimu, mazec, kde ji bude doktor az hledat
Zřejmě to ale osina bude, udělalo se mu to v mnohem lehčí formě už v listopadu, ale po mazání ichtoxylem a zabránění lizání se to v klidu "zahojilo". - tak to ano, zvláště pokud to prasklo a vytekl hnis, to je jasné, že tam něco píchlého bude. Měli jsme tak v pacině ve středovém polštářku trn z trnky. Vet to nenašel(to neměl nikdo šanci najít) našel se až na to došlápnul, prasklo to a vyřinula se kaluž hnisu. Já to ještě zmáčknula a vyletěl centimetrový trn. někdy je to fakt hrůza, když neřekne že ho to tam píchá. Prostě kulhá a nikdo neví proč. Rentgeny s výsledkem:úlomek chrupavky v kloubu drhne" no a pak z toho vyleze tohle...