Reakce na pipetu Frontline

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2016 08:40
Iliena

XXX.XXX.229.5

Dobrý den,
v neděli jsme dávali fence pipetu Frontline, nic se nedělo jen se večer asi 2x podrbala. Druhý den se drbala na místě aplikace docela hodně. Přítel vzal mokrý hadr a otřel to. Drbání okamžitě ustalo. Červené to nebylo. Nevím jestli se za 24 hodin něco vstřebalo, nebo jestli se to mohlo vymýt jen hadrem. Nemohly ji vadit třeba jen slepené chlupy? Nicméně nevíte o přípravku proti klíšťatům pro citlivé nebo alergické psy? Nebo něco jiného? Nebo mám hledat pipetu s jiným složením? Obojek nechci, myslím, že kdyby to měla okolo krku pořád bylo by to horší a tu polykací kostku nechci vůbec, tam bych byla při reakci v pytli úplně. Díky za odpovědi.

7.4.2016 10:47
Iliena

XXX.XXX.70.19

Posouvám.

7.4.2016 12:52
amiš

XXX.XXX.11.253

Moje fena měla špatnou reakci na Frontline. Po několika letech jsem na to bohužel pozapomněla a vše se opakovalo. A to o dost horší než vaše, myslila jsem napodruhé, že pojedu na veterinu, ale pak reakce začla ustávat a dobrý.Ostatní pipety i obojky snáší v pohodě, kupuji chemické, bijo mi vůbec nezabírají.

7.4.2016 12:57
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Iliena napsal(a):
Dobrý den,
v neděli jsme dávali fence pipetu Frontline, nic se nedělo jen se večer asi 2x podrbala. Druhý den se drbala na místě aplikace docela hodně. Přítel vzal mokrý hadr a otřel to. Drbání okamžitě ustalo. Červené to nebylo. Nevím jestli se za 24 hodin něco vstřebalo, nebo jestli se to mohlo vymýt jen hadrem. Nemohly ji vadit třeba jen slepené chlupy? Nicméně nevíte o přípravku proti klíšťatům pro citlivé nebo alergické psy? Nebo něco jiného? Nebo mám hledat pipetu s jiným složením? Obojek nechci, myslím, že kdyby to měla okolo krku pořád bylo by to horší a tu polykací kostku nechci vůbec, tam bych byla při reakci v pytli úplně. Díky za odpovědi.

Opište si z Frontline účinnou látku (ve složení) a nic s tou látkou už nekupujte (není jen ve Frontline). Jinak bohužel buď chemii, která je účinná, ale riziko nějaké reakce tam bude vždy, nebo přírodní, které účinkují...málokomu a nikdy ne dlouho.

7.4.2016 13:03
Iliena

XXX.XXX.173.1

amiš napsal(a):
Moje fena měla špatnou reakci na Frontline. Po několika letech jsem na to bohužel pozapomněla a vše se opakovalo. A to o dost horší než vaše, myslila jsem napodruhé, že pojedu na veterinu, ale pak reakce začla ustávat a dobrý.Ostatní pipety i obojky snáší v pohodě, kupuji chemické, bijo mi vůbec nezabírají.

Aha, tak třeba jiné bude v pohodě. O víkendu si k tomu sednu, prolezu internet, rozepíšu si složení a uvidím.
Někdo také používá sprej, co se nastříká jednou za měsíc nebo jsem četla něco o pěně, nemáte s tím někdo zkušenost?

Neregistrovaný uživatel

7.4.2016 19:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Mar-Afra napsal(a):
Opište si z Frontline účinnou látku (ve složení) a nic s tou látkou už nekupujte (není jen ve Frontline). Jinak bohužel buď chemii, která je účinná, ale riziko nějaké reakce tam bude vždy, nebo přírodní, které účinkují...málokomu a nikdy ne dlouho.

Účinná látka Fipronil...
Tedy stejné přípravky: Fypryst, Flevox, Fipron...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2016 04:57

Nemám úplně zdravého psa takže jsme dlouho zvažovali co dát, veterinářka mě doporučila advantix, takže ho dávám a spokojenost.

8.4.2016 07:37
Iliena

XXX.XXX.85.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemám úplně zdravého psa takže jsme dlouho zvažovali co dát, veterinářka mě doporučila advantix, takže ho dávám a spokojenost.

Ja mám alergičku právě. Akorát nevím, mám tu pipetu dávat hned? Něco se za těch 24 hodin asi vstřebalo. Každý den lítá na loukách a v lese a zatím žádné další klíště. Jinak díky za tip

8.4.2016 15:51
tapina

XXX.XXX.211.145

Iliena napsal(a):
Ja mám alergičku právě. Akorát nevím, mám tu pipetu dávat hned? Něco se za těch 24 hodin asi vstřebalo. Každý den lítá na loukách a v lese a zatím žádné další klíště. Jinak díky za tip

Pokud to byla alergická reakce, mohla být na účinnou látku, ale klidně i na pomocné látky a ty jsou v Frontline i Advantixu stejné. Jsou to látky, které se běžně uvažují jako rizikové v potravinách a kosmetice pro lidi.

8.4.2016 16:32

Iliena napsal(a):

Určitě bych nedávala hned další, nechte jí odpočinout, klíštat zatím moc není, my jsme v lese a v polích každý den a měl zatím jen jedno.

6.5.2016 08:05
Iliena

XXX.XXX.55.21

Tak nevím jestli jsem slepá nebo jen neumím hledat, ale našla jsem jedinou pipetu kde není účinná látka Fipronilum a to Advantix. Není ještě něco? Ten frontline i po vymytí po 24 hodinách účinkoval celý měsíc. Až včera první klíště, tak potřebuju dnes něco koupit.

6.5.2016 22:02
tapina

XXX.XXX.211.168

Iliena napsal(a):
Tak nevím jestli jsem slepá nebo jen neumím hledat, ale našla jsem jedinou pipetu kde není účinná látka Fipronilum a to Advantix. Není ještě něco? Ten frontline i po vymytí po 24 hodinách účinkoval celý měsíc. Až včera první klíště, tak potřebuju dnes něco koupit.

Stronghold, Advocate. Ale to bych, jen tak, preventivně, asi nedávala.
Mělo by to být jen na předpis, ale dá se to sehnat i bez.

Pak ještě Sergeant's green - to je éterický olej v podstatě.

6.5.2016 22:40

Iliena napsal(a):

Http://www.veterinarnipece.cz/duowin-contact-spot-on-2934.html
Aolikovali jsme dvěma psům ( malý, střední) bez problémů.

6.5.2016 22:47
tapina

XXX.XXX.211.168

Pravda. Já zapomněla, protože se nás to netýká - Bacha na kočky.

6.5.2016 23:06

Ještě jsme byli upozorněni na to, že spot on se aplikuje na nevyčesaná, nevytrimovaná a hlavně nevykoupaná zvířata. Aplikace na zvíře vykoupané před aplikací - přípravek nefunguje, případně je silně snížená funkčnost.
A pak ještě žvýkací tablety Bravecto
http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20140211127740/anx_127740_cs.pdf
určitě jsou hodně účinné (zvlášť pro zvířata s kožními problémy) a vypadají bezpečně.

7.5.2016 09:11
Iliena

XXX.XXX.37.7

Odkaz mi nejde načíst

7.5.2016 09:14
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ještě jsme byli upozorněni na to, že spot on se aplikuje na nevyčesaná, nevytrimovaná a hlavně nevykoupaná zvířata. Aplikace na zvíře vykoupané před aplikací - přípravek nefunguje, případně je silně snížená funkčnost.
A pak ještě žvýkací tablety Bravecto
http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20140211127740/anx_127740_cs.pdf
určitě jsou hodně účinné (zvlášť pro zvířata s kožními problémy) a vypadají bezpečně.

Díky, ale žvýkací tabletu nerisknu. Právě kvůli možné alergické reakci, to by jsme byli v pytli. Zkusíme ten Advantix. Ten Stronghold a Advocate si nechám jako další možnost, kdyby nešel ani ten Advantix, ale ani jeden z těch dvou jsem nenašla, že by šel koupit bez předpisu.

7.5.2016 09:39

Iliena napsal(a):
Odkaz mi nejde načíst

Duowin Contact Spot-on
Zkuste si dát do vyhledávače jen to heslo.

7.5.2016 10:10
tapina

XXX.XXX.211.168

Iliena napsal(a):
Díky, ale žvýkací tabletu nerisknu. Právě kvůli možné alergické reakci, to by jsme byli v pytli. Zkusíme ten Advantix. Ten Stronghold a Advocate si nechám jako další možnost, kdyby nešel ani ten Advantix, ale ani jeden z těch dvou jsem nenašla, že by šel koupit bez předpisu.

Pohledám a pošlu odkaz - pošlu. Kupovala jsem z netu. Taky s podivem.

7.5.2016 13:07
tapina

XXX.XXX.211.168

Lekarnapohoda@sezanam.cz - stronghold.

7.5.2016 13:09
tapina

XXX.XXX.211.168

Omlouvám se. Totéž www.lekarnapohoda.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík