Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2016 13:46
Yantar

XXX.XXX.8.139

Možná tohle téma tu bude dvakrat a za to se omlouvám. Matka je važně nemocná a musím nechat 8 mesicního psa na dvorku.Zařídil jsem mu tam misto s plastovýmy dvířky v kotelně na zimu a zateplenou boudu. Měl jsem 16let jednoho pejska, ale nikdy ne na noc venku. Uplně mi je hrozně z pomyslení že jí mám nechat venku samotnou. Na takové věci jsem hroznej, při prvním zaknučení jsem schopen dobehnout. Potřeboval bych poradit zda s tím máte zkušenosti :-/.

1.4.2016 13:59
conie

XXX.XXX.206.202

Yantar napsal(a):
Možná tohle téma tu bude dvakrat a za to se omlouvám. Matka je važně nemocná a musím nechat 8 mesicního psa na dvorku.Zařídil jsem mu tam misto s plastovýmy dvířky v kotelně na zimu a zateplenou boudu. Měl jsem 16let jednoho pejska, ale nikdy ne na noc venku. Uplně mi je hrozně z pomyslení že jí mám nechat venku samotnou. Na takové věci jsem hroznej, při prvním zaknučení jsem schopen dobehnout. Potřeboval bych poradit zda s tím máte zkušenosti :-/.

Dost důležité je uvést plemeno nebo velikost a druh srsti psa. Někteří jsou celoročně venku v pohodě, někteří nejsou vůbec vhodní k venkovnímu chovu.

1.4.2016 14:09
Yantar

XXX.XXX.8.139

conie napsal(a):
Dost důležité je uvést plemeno nebo velikost a druh srsti psa. Někteří jsou celoročně venku v pohodě, někteří nejsou vůbec vhodní k venkovnímu chovu.

Moc se omlouvám, ale plemeno doopravdy nepoznám, přidal jsem obrázek. Ted je o trochu větší, a chlupatejší je to 2 mesice stará fotka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2016 14:17

Yantar napsal(a):

Pokud se vám nechce pejska přes noc nechávat venku...nemohl by spát třeba v předsíni? Nevím, jak je to konkrétně s vaší maminkou, jestli by toto řešení byl velký problém. Jinak obecně si myslím, že pejsek si časem zvykne, spíš záleží na tom, co se s ním bude dělat přes den...aby na tom dvorku nebyl 24 hodin sám...

1.4.2016 14:21
Yantar

XXX.XXX.8.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud se vám nechce pejska přes noc nechávat venku...nemohl by spát třeba v předsíni? Nevím, jak je to konkrétně s vaší maminkou, jestli by toto řešení byl velký problém. Jinak obecně si myslím, že pejsek si časem zvykne, spíš záleží na tom, co se s ním bude dělat přes den...aby na tom dvorku nebyl 24 hodin sám...

Matka má silnou nemoc "růži", nemuže chodit a rakovinu.Tak to ne, nenecham ji tam jen tak, venovat se jí budu po prací. Předsín je u našeho WC smajlík

1.4.2016 14:43

Yantar napsal(a):
Matka má silnou nemoc "růži", nemuže chodit a rakovinu.Tak to ne, nenecham ji tam jen tak, venovat se jí budu po prací. Předsín je u našeho WC smajlík

Já osobně bych zkusila nějaký rituál...např. procházka, pak papáníčko a pak na pelíšek...já mám pesy naučený (i když spí v domě) na povel "dobrou noc, jděte spinkat"...tak se seberou a jdou si lehnout na chodbu...

1.4.2016 14:50
Yantar

XXX.XXX.129.168

Já osobně bych zkusila nějaký rituál...např. procházka, pak papáníčko a pak na pelíšek...já mám pesy naučený (i když spí v domě) na povel "dobrou noc, jděte spinkat"...tak se seberou a jdou si lehnout na chodbu...

Každé rady si moc vážím, dekuji.

1.4.2016 14:59
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já bych se toho nocování venku nebála, pokud bude mít dost zábavy přes den. Ono je to problematické, když páníček onemocní. Pejsek je ještě hodně mladý a na nové uspořádání si zvykne.

1.4.2016 15:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

Yantar napsal(a):

Jak si ho naučíte, tak to bude.
"Na takové věci jsem hroznej, při prvním zaknučení jsem schopen doběhnout" - tak to je první cesta do pekel. Nechcete přece běhat za psem, kdykoliv zakňučí, do konce jeho života? Prostě ho tam dejte a bude-li kňučet, ignorujte to. On si za pár dní zvykne. Jednou jsem dostala odrostlé štěně, řvalo 8 dní a nocí, kdykoliv jsem se vzdálila, ale to byl extrém, obyčejně to přejde max. do 4 dní. Vydržela jsem - špunty do uší, zavřené všechny dveře v bytě (normálně jsou otevřené), ale vyplatilo se to. Pak už to pes nikdy nezkoušel, pochopil, že mu to nepomůže. Nezanechalo to na něm žádné následky, byl to normální pes, který nevyšiloval, kdykoliv musel zůstat sám (což bylo vlastně denně, taky jsem chodila do práce).
Budou tady tací, kteří vám napíší, že je to moc surové atd. Ale pes v 8 měsících už není žádné malinké štěňátko, také už není žádná zima, takže nevidím důvod, proč by nemohl být ubytován v kotelně s plastovými dvířky ven. Určitě se mu budete i na dvoře věnovat a budete s ním chodit na procházky ven.
Nicméně si myslím, že nyní je pro vás prioritou vaše matka, která určitě bude potřebovat vaši pomoc více než ten pes.

1.4.2016 16:57
aritim

XXX.XXX.19.70

koňadra napsal(a):
"Na takové věci jsem hroznej, při prvním zaknučení jsem schopen doběhnout" - tak to je první cesta do pekel. Nechcete přece běhat za psem, kdykoliv zakňučí, do konce jeho života? Prostě ho tam dejte a bude-li kňučet, ignorujte to. On si za pár dní zvykne. Jednou jsem dostala odrostlé štěně, řvalo 8 dní a nocí, kdykoliv jsem se vzdálila, ale to byl extrém, obyčejně to přejde max. do 4 dní. Vydržela jsem - špunty do uší, zavřené všechny dveře v bytě (normálně jsou otevřené), ale vyplatilo se to. Pak už to pes nikdy nezkoušel, pochopil, že mu to nepomůže. Nezanechalo to na něm žádné následky, byl to normální pes, který nevyšiloval, kdykoliv musel zůstat sám (což bylo vlastně denně, taky jsem chodila do práce).
Budou tady tací, kteří vám napíší, že je to moc surové atd. Ale pes v 8 měsících už není žádné malinké štěňátko, také už není žádná zima, takže nevidím důvod, proč by nemohl být ubytován v kotelně s plastovými dvířky ven. Určitě se mu budete i na dvoře věnovat a budete s ním chodit na procházky ven.
Nicméně si myslím, že nyní je pro vás prioritou vaše matka, která určitě bude potřebovat vaši pomoc více než ten pes.

Štěňátko nebo ne, pro každého psa je vyloučení ze smečky týráním. Já jsem spíš pro sice pracnější a pomalejší postup, vzít si pár dní dovolenou a postupně psa na samotu přivyknout. Samozřejmě může být pes trvale ubytovaný venku, aniž by trpěl. Zvlášť když se mu majitel několik hodin denně intenzivně věnuje a má možnost schovat se do tepla. Ale prostě vyhodit psa ven a ignorovat jeho utrpení může jen necitlivý člověk.

1.4.2016 16:59
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Nemám ráda když jsou v zimě venku hladkosrstí psy. Ale pokud to jinak nejde, tak u takového chlupáče je to v pohodě. Navíc pokud má přístup do kotelny a už ani není zima. Pokud se mu budete věnovat tak, jak píšete, tak určitě bude šťastnější, než většina psů u kterých si majitelé myslí, že jim stačí zahrada a tam se vyřádí sami ;-)

Držím palce ať si co nejdříve zvykne a hlavně ať je mamince v rámi možností dobře.

1.4.2016 17:16
Yantar

XXX.XXX.242.208

aritim napsal(a):
Štěňátko nebo ne, pro každého psa je vyloučení ze smečky týráním. Já jsem spíš pro sice pracnější a pomalejší postup, vzít si pár dní dovolenou a postupně psa na samotu přivyknout. Samozřejmě může být pes trvale ubytovaný venku, aniž by trpěl. Zvlášť když se mu majitel několik hodin denně intenzivně věnuje a má možnost schovat se do tepla. Ale prostě vyhodit psa ven a ignorovat jeho utrpení může jen necitlivý člověk.

Pane, kdybych tohle nemusel, tak bych to nikdy neudělal a neprosil se vas tu o rady, jen nemám žádné jiné možnosti.

1.4.2016 17:20
Yantar

XXX.XXX.242.208

marcelaamax napsal(a):
Nemám ráda když jsou v zimě venku hladkosrstí psy. Ale pokud to jinak nejde, tak u takového chlupáče je to v pohodě. Navíc pokud má přístup do kotelny a už ani není zima. Pokud se mu budete věnovat tak, jak píšete, tak určitě bude šťastnější, než většina psů u kterých si majitelé myslí, že jim stačí zahrada a tam se vyřádí sami ;-)

Držím palce ať si co nejdříve zvykne a hlavně ať je mamince v rámi možností dobře.

Mockrát děkuji, už jsem s tím začal, dnes to bude prvni noc, co bude sama venku.

1.4.2016 17:24
Yantar

XXX.XXX.242.208

koňadra napsal(a):

Žádné zkušenosti nemám no, ják jsem psal výše mel jsem v živote jen jednoho psa, o kterého jsem se staral 16 let. Zrovna už to začalo, nechal jsem ji tam samotnou, její kňučeni a vytí, ale zatím se držím.

1.4.2016 18:02

Yantar napsal(a):
Žádné zkušenosti nemám no, ják jsem psal výše mel jsem v živote jen jednoho psa, o kterého jsem se staral 16 let. Zrovna už to začalo, nechal jsem ji tam samotnou, její kňučeni a vytí, ale zatím se držím.

Já bych jí ještě klíďo dala něco na zabavení...třeba nějakou kost, co jí dlouho vydrží...

1.4.2016 19:14

Já bych jí ještě klíďo dala něco na zabavení...třeba nějakou kost, co jí dlouho vydrží...

Taky bych dala něco bezpečného žvýkacího, kousáním se psi zbavují stresu. Při odchodu uplácím dodnes, a to od prvního dne. Nikdy ani nepípl, soused je často doma a povinně hlásí.

1.4.2016 20:30
koňadra

XXX.XXX.128.31

Yantar napsal(a):

Pro začátek bych doporučila ještě to, co píší zde jiní. Navečer jí vzít na dlooouhou procházku, aby se unavila a potom jí dát ještě nějakou syrovou kloubovou hovězí kost, tím se zabaví. A protože (snad) bude unavená z procházky, tak snad nebude kvílet dlouho a usne. Hlavně ji nechoďte chlácholit! To budete jen zbytečně ten čas prodlužovat.
Přeji pevné nervy - ne každý to vydrží a potom je otrokem psa do smrti. Jedna moje známá nemohla nechat doma samotného pudla, měli ho snad 16 let a celou tu dobu (!) jako rodina nemohli jít nikam bez psa - vždycky musel být někdo doma, brala si ho i do práce... prostě hrůza. Když pošel, celá rodina si oddychla. Teprve potom se přestěhovali z bytu do baráku a psa už nechtějí! Po těch zkušenostech se ani nedivím.

2.4.2016 06:32
aritim

XXX.XXX.19.70

Yantar napsal(a):
Pane, kdybych tohle nemusel, tak bych to nikdy neudělal a neprosil se vas tu o rady, jen nemám žádné jiné možnosti.

Doporučuji lépe číst...

2.4.2016 09:05

Psů kteří žijou venku jsou miliony, nevím proč by mělo být něco špatně na tom že tam bude žít tenhle. Je to normální voříšek, takže žádné plemeno které by pobytem venku nějak nadměrně trpělo. škoda že to nepřišlo později až budou teplejší noci, ale pokud se naučí zalézt do boudy nebo do té kotelny tak je to v pohodě. Za chvíli si zvykne a ani ho nenapadne že by chtěl dovnitř. Odpoledne se s ní proběhněte, večer jí dejte něco na žužlání, dávejte jí to do té boudy at si tam zvykne.

2.4.2016 10:32
lev

XXX.XXX.253.186

Před večerem pořádně unavit, dát dobrou baštu na noc a obří kost na unavení. Pokud bude kňučet, tak když už tam musím jít, tak psovi rázně připomenu, že má jít na místo a spát a že bude ticho, žádné chlácholení. Prostě je to tak a jinak to nebude. Za pár dnů si zvykne.

2.4.2016 11:01
Yantar

XXX.XXX.242.208

aritim napsal(a):
Doporučuji lépe číst...

Reagoval jsem na Vaši poslední větu.

2.4.2016 11:08
Yantar

XXX.XXX.242.208

První noc zvládla, naučila se hned i procházet těmi dvířky do tepla do kotelny, což jsem hned ocenil. Každou hodinu a pul sedávám u boudy a v kotelně vedle pelišku. Už se naucila na zvednutí prstu nesmíš dovnitř, což mi přijde, že celkem rychle.Žvýkacích veci a kostí mám v zasobě hodně je na ně zvykla. Jen to vítání je takové silné když mě uvidí jak otvírám dveře.

2.4.2016 12:08
aritim

XXX.XXX.19.70

Yantar napsal(a):
Reagoval jsem na Vaši poslední větu.

Aha, takže vy se považujete za necitlivého člověka, který štěně prostě vyhodí ven, bez předchozího učení na pobyt venku. No to jsem nevěděla. Já jsem to mířila na koňadru a vám jsem napsala, jak na to jít lépe. Ale každý si holt vybere to, co je pro něj lepší a pohodlnější. Na psa netřeba brát ohledy.

2.4.2016 12:57
Yantar

XXX.XXX.242.208

aritim napsal(a):
Aha, takže vy se považujete za necitlivého člověka, který štěně prostě vyhodí ven, bez předchozího učení na pobyt venku. No to jsem nevěděla. Já jsem to mířila na koňadru a vám jsem napsala, jak na to jít lépe. Ale každý si holt vybere to, co je pro něj lepší a pohodlnější. Na psa netřeba brát ohledy.

To se omlouvám, ten Váš komentář jsem si vyložil tím druhým zbyusobem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík