Simoncelita6
XXX.XXX.87.170
Dobry den chtela bych stafordsirskeho bulteriera a chtela bych se zeltat jestli je lepsi fenka ci pes. Psa sem mela ale Bisonka. Ted bych chtela fenecku, ale cetla jsem ze fenky vice prilehaji k muzum a psi k zenam. Poradte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to naprosto jedno. Musíte zvážit pro a proti, co vám vyhovuje víc. Feny jsou jemnější, ale řekla bych na výcvik složitější. Jsou citlivější, bázlivější, musíte vzít také v potaz že hárají, aby jste za pár měsíců neřešila že kvůli tomu budete zdravou fenku kastrovat.Pes je tvrdší, umíněnější ale spíš vám odpustí nějakou tu nespravedlnost která se občas při výcviku zadaří
někdy může být trošku mimoň když se v jeho blízkosti objeví voňavá krasavice, ale i tohle je o výchově.Jinak jsou takoví vytrvalejší, razantnější ale řekla bych i mazlivější. Já osobně mám psy radši-Máme psa i fenu, a vždycky jsme měli doma obojí
Spíš bych se zamyslel nad přechodem bišonek -> stafbull. Zvlášť pokud se musíte ptát na takovéhle dotazy.
Stafbull je mnohem, mnohem aktivnější a náročnější než bišonek, bude potřebovat delší vycházky, mnohem více aktivit, atd. Neříkám, že je to špatná volba, jen mi přijde, že si myslíte, že se stafbulem to půjde podobně jako s bišonkem, tak abyste nebyla překvapená.
Jinak, je to celkem jedno, vyberte podle svých preferencí, s kým se vám bude lépe spolupracovat a komunikovat. Pověry o větší pozornosti fen k mužům a naopak jsou nesmysly.
imattree
napsal(a):
Spíš bych se zamyslel nad přechodem bišonek -> stafbull. Zvlášť pokud se musíte ptát na takovéhle dotazy.
Stafbull je mnohem, mnohem aktivnější a náročnější než bišonek, bude potřebovat delší vycházky, mnohem více aktivit, atd. Neříkám, že je to špatná volba, jen mi přijde, že si myslíte, že se stafbulem to půjde podobně jako s bišonkem, tak abyste nebyla překvapená.
Jinak, je to celkem jedno, vyberte podle svých preferencí, s kým se vám bude lépe spolupracovat a komunikovat. Pověry o větší pozornosti fen k mužům a naopak jsou nesmysly.
Souhlas, pozor na to. Známí měli klidného a pohodového psa, který zemřel. Pořídili si stafbullku jako milého rodinného psa. Jenže je na ně hodně akční a trochu se perou s její láskou ke všemu živému vs. značná síla, kdy se ve svatém nadšení chová jako tank. Samozřejmě jí milují, ale jsou trochu zaskočení.
imattree
napsal(a):
Také souhlasím, bišon a stafbulík, to bude hodně těžkej přechod. Nevím jak byl bišon vychováván, cvičen, ale se stafbulíkem se musí pracovat, zaměstnávat ho. Já bych i řekla, že to není moc pes pro někoho kdo nemá zkušenosti. Staf. mám psa, momentálně v těžké bubertě :o), Měla jsem před ním Labradora, hyperaktivní, on jel nadoraz, ale ve srovnání s tímhle aktivistou, to s ním byla furt jiná práce. Po dvou hodinách venku je našlapanej jako by se tepvre někam šlo :o). Jěště mám Moskeváka, taky nesrovnatelný. Ale furt to jsou psi, se kterýma se něco musí dělat, kdežto bišon ( máme ho v rodině) je prostě, no jak to říct, přinejmenším nenáročný. Myslím si, že fenečky jsou přece jenom jemnější. Oni jsou opravdu jak tank, občas ten přetlak emocí je i dost bolestivý :o). Není to pes ( aspoň tedy ten můj ) co se vydrží dlouho "válet", já i když jsem nemocná, tak s ním ven lítat musim, dýl jak jeden den v klidu bych s ním nevydržela :o). Jako u každého plemene je potřeba to pečlivě zvážit a spíš než nějaký popisy povahy na netu, v knížkách bych ho omrkla na živo a probrala s těmi co stafíka mají. Pěčlivě pak vybrala chovku, zeptala se jakou má který štěňátko povahu a podle toho vybrala, jestli "aktivistu", nebo to klidnější :o). Přeju hodně štěstí při rozhodování a výběru Jo a ještě jak já říkám, mě ten můj převrátil život vzhůru nohama
"Jenže je na ně hodně akční a trochu se perou s její láskou ke všemu živému vs. značná síla, kdy se ve svatém nadšení chová jako tank"
hezky, stručně a pravdivě shrnuto