Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kaaača

14.3.2016 16:53
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se to má s vlastnictvím kočky, pokud se volně pohybuje venku, já si jí vezmu a někdo řekne, že je jeho, jak se pak prokazuje vlastnictví? Protože kupní smlouvu si přeci umí sepsat každý...

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2016 16:57

Pokud není označená (teď spíš čip), tak by to údajný majitel prokazoval dost těžko.

14.3.2016 21:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kaaača napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, jak se to má s vlastnictvím kočky, pokud se volně pohybuje venku, já si jí vezmu a někdo řekne, že je jeho, jak se pak prokazuje vlastnictví? Protože kupní smlouvu si přeci umí sepsat každý...

Nevím z jakového důvodu, musíte někomu krást kočky když je jich všude plno? Mám kastrované britky s PP, kočku a kocoura, bydlím víceméně na samotě a kočky se potulují i po vedlejších polích či u potoka. Ony by se od cizích lidí chytit nedali, ale rozhodně by se mi nelíbilo, kdyby jste mi ji odnesla Dokazovala bych to také těžko, čipované nejsou. Proč ale onomu člověku nevěříte, že je kočka jeho? Respective, proč by vám to tvrdil? Nejspíš mu na kočce záleží, ne?

15.3.2016 08:57

No to je pěkné. kde se takhle sbírají kočky ať teda zavřu mícu

15.3.2016 09:26

lesnížínka napsal(a):
Nevím z jakového důvodu, musíte někomu krást kočky když je jich všude plno? Mám kastrované britky s PP, kočku a kocoura, bydlím víceméně na samotě a kočky se potulují i po vedlejších polích či u potoka. Ony by se od cizích lidí chytit nedali, ale rozhodně by se mi nelíbilo, kdyby jste mi ji odnesla Dokazovala bych to také těžko, čipované nejsou. Proč ale onomu člověku nevěříte, že je kočka jeho? Respective, proč by vám to tvrdil? Nejspíš mu na kočce záleží, ne?

Tak ona je kočka a kočka. Když mi chodil můj kocour orvaný domů, potkala jsem kousek od nás velikého chlupatého zrzavého kocoura. Tak jsem se zajímala, čí je ( jen tak, ne že bych si chtěla jít stěžovat ) a dozvěděla jsem se, že je to "desetitisícový " kocour, že ho určitě vypustil pán, když nebyla paní doma, protože ho už štval ( asi doma řval ), hlavně ať se to nedozví majitelka, protože by ho zabila ( manžela, ne kocoura ) smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 13:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Kaaača napsal(a):

No, on každej, kdo pouští kočky ven musí počítat s tím, že už se třeba domů nevrátí - k někomu se přivrtne a někdo si jí nechá doma a původní majitel prakticky nemá šanci zjistit, kde je, nebo jí něco sloví, nebo jí přejede auto, nebo někam spadne, nebo se poraní tak, že zaleze do nejbližšího křoví zemřít...
Venkovní kočka = musím počítat s tím, že se mi domů jednou nemusí vrátit...

Takže pokud nějaké toulací kočce nabídneš domov, tak původní majitel buď bude kočku hledat - vylepí letáčky atd, pak je jasné, že evidentně někomu chybí - pak bych mu kočku měla vrátit a nebo nad tím mávne rukou, protože holt počítá s tím, že se kočka vrátit nemusí... Což je případ vesnických koček, kterých je třeba u nás po vsi mraky...

15.3.2016 13:31

No, v daném případě zadavatelka ví, kdo je majitelka kočky a majitelka kočky (patrně) ví, kdo její kočku vzal...

15.3.2016 13:55
marcelaamax

XXX.XXX.214.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, on každej, kdo pouští kočky ven musí počítat s tím, že už se třeba domů nevrátí - k někomu se přivrtne a někdo si jí nechá doma a původní majitel prakticky nemá šanci zjistit, kde je, nebo jí něco sloví, nebo jí přejede auto, nebo někam spadne, nebo se poraní tak, že zaleze do nejbližšího křoví zemřít...
Venkovní kočka = musím počítat s tím, že se mi domů jednou nemusí vrátit...

Takže pokud nějaké toulací kočce nabídneš domov, tak původní majitel buď bude kočku hledat - vylepí letáčky atd, pak je jasné, že evidentně někomu chybí - pak bych mu kočku měla vrátit a nebo nad tím mávne rukou, protože holt počítá s tím, že se kočka vrátit nemusí... Což je případ vesnických koček, kterých je třeba u nás po vsi mraky...

Jo přesně tak, u nás taky kočky pobíhají různě po vesnici a majitelé s tím počítají.

Připomnělo mi to příhodu kamarádky z vedlejší vesnice. Zachránila kotě (možná také někomu patřilo) ze silnice, když jela z noční tak tam zmateně pobíhalo mezi auty. Tak si ho vzala domů. Vypadalo zanedbaně, hladově, hrozně malinké.

Ptala se v okolí, ale nikdo kotě nehledal.

Doma si ho vypiplala, ale po několika měsících se kotě ztratilo a asi týden nepřišlo domů. Po týdnu shodou náhod našla na Facebooku fotku jednoho klučiny z vesnice, který tam dával na gauči rozvalenou Mícu, no kočka měla zvláštní znamení, takže bylo jasný, že to není Míca, ale kamarádky Líza

Tak se u nich stavila, ale viděla, že kočka se má dobře, a nechala ji u nich

15.3.2016 14:25
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Si kolikrát říkám že ještěže má můj kocour obojek .

15.3.2016 14:53
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kobylatko napsal(a):
Si kolikrát říkám že ještěže má můj kocour obojek .

Ty jo, já bych se asi s obojkem bála, že se někde za něco zachytí a uškrtí. Naše kočka, nevím čím to je (jestli i tím, že je kastrovaná?) se drží doma. Nikdy jsem ji neviděla na silnici, jediný kam chodí, je zahrada a sousedů zahrada. Ale vždycky když na ní volám, tak je poblíž.

Jinak babička má kočku, asi křížence angorské, nebo něco takového. Je taky zachráněná, našli jsme jí vyhozenou v krabici. Babička se nejdříve bála jí pouštět ven, tak jí davala jen na dlouhém vodítku a obojku na dvůr. Ale pak už jí začala pouštět normálně a také se celkem drží doma.

A co nikdo u té kočky nechápem, je jak se ji změnila povaha po kastraci. Nejdříve jsme ji měli doma my, jenže otec kočku v baráku nesnesl a tak jsme ji dali babičce. Dokud nebyla na kastraci byla hrozně přítulná, po kastraci je hodně samostatná, nedá na sebe téměř sáhnout, je vzteklá.

15.3.2016 15:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
Ty jo, já bych se asi s obojkem bála, že se někde za něco zachytí a uškrtí. Naše kočka, nevím čím to je (jestli i tím, že je kastrovaná?) se drží doma. Nikdy jsem ji neviděla na silnici, jediný kam chodí, je zahrada a sousedů zahrada. Ale vždycky když na ní volám, tak je poblíž.

Jinak babička má kočku, asi křížence angorské, nebo něco takového. Je taky zachráněná, našli jsme jí vyhozenou v krabici. Babička se nejdříve bála jí pouštět ven, tak jí davala jen na dlouhém vodítku a obojku na dvůr. Ale pak už jí začala pouštět normálně a také se celkem drží doma.

A co nikdo u té kočky nechápem, je jak se ji změnila povaha po kastraci. Nejdříve jsme ji měli doma my, jenže otec kočku v baráku nesnesl a tak jsme ji dali babičce. Dokud nebyla na kastraci byla hrozně přítulná, po kastraci je hodně samostatná, nedá na sebe téměř sáhnout, je vzteklá.

Tak on má antiparazitní obojek.Loni mě jen ten co je na pár místech nařezaný, letos jsem koupila už s tou bezpečnostní sponou.Ale jistěže mám o něj strach i tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík