pegounka
XXX.XXX.10.212
Letos v dubnu bude mé fence 13let a minulý rok v září prodělala kastraci.Za pět dnů byla v pořádku a chodila se mnou do práce na noční.Je stále akční i když špatně vidí a slyší.Nyní při prohlídce lékař zjistil rychle rostoucí boule na břichu a doporučil operaci.Moc se bojím, že to na ní bude moc a tak prosím, zda má někdo zkušenost s těmito operacemi. Děkuji.
Zkušenosti s touto operací nemám, ona každá operace je - a zvlášť ve vysokém věku riziko. Takže to je jasný, že se člověk bojí, ale - jestli je fenka jinak v kondici a akční, je to velký plus, který jí pomůže v rekonvalescenic a během operace. Naše feňule ve třinácti a půl zvládla perfektně operaci torze, stejně tak jako vaše fenka kastraci.. Pokud je operace nutná, stejně nic jiného nezbývá. Ty boule - jsou jakého původu? Ví to doktor? Je to doktor, kterému věříte? Půjde mu především o fenku? Bude to operace k něčemu, nebo to bude (kdyby šlo o ten nejhorší případ) jen krátkodobé řešení, které psu ve výsledku neuleví až tak moc (pokud by hojení mělo být náročné)... to jsou takový otázky na který by si člověk měl najít odpověď, než se rozhodne. A k tomu strachu - držím palce, a zkuste si pomoci třeba tím, že kdyby se i nešťastnou náhodou něco stalo, pak by odešla v klidu a bez trápení. Tohle byla věc, která mi moc pomohla, když jsem musela po zahájení operace nechat spát svýho milovanýho psa, operovat dál nemělo smysl a on takhle odešel bez další bolesti a trápení. Byl to šok, a le pro něj to bylo to nejlepší. Kdyby šlo jednou o mne- budu za takovou variantu ráda.
pegounka
XXX.XXX.10.212
Děkuji za Vaší pomoc při mém rozhodování zda jí nechat operovat.Při kastraci měla zánět i nádory.Myslela jsem, že má už vše venku a ted´nevím, jak by zvládla tuto operaci kdy je zase o něco starší.Zajdu s ní tedy na veterinu, zda by nešlo udělat vyšetření těch bulek a rozhodnu co bude pro ní nejlepší.Ještě jednou děkuji.
Pokud jsou ty bulky na mléčné liště, asi by se to dalo vyjmout celé i s ní. pokud jsou v břiše, je to velká otázka.
Asi každý, kdo žije se zvířaty si projde obdobím snahy o léčení svého kamaráda ve chvíli, kdy už je to na hraně. Já dvakrát s pejsky a už nikdy více. Rozhodnout že v tuto chvíli je lepší uspat než pokračovat v léčbě je těžké, ale jak ráda bych ho jednou mohla využít u sebe -jak zmínila Zrzavci. Je dobré mít veterináře, se kterým mám dobrý vztah a kterému důvěřuji.
sik
XXX.XXX.181.221
Hezký den, jak to dopadlo? máme s naší fenkou podobný problém.