Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adulínek

6.3.2016 10:08
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Dobrý den,
chci se zeptat, zda tu někdo nemá zkušenosti s bílým německým boxerem a jeho alergii, která se projevuje častým drbáním, jak po tělě tak hlavně v uších.Byla jsem u veter.a máme naordinovanou dietku...rýže, maso(vepřové nebo hovězí)mrkev a max.jablko.Vyprala jsem i v sensitive gelu a ted čekám co bude.Od včerejšího večera mi přijde, že se to malinko zhoršilo.Nedávám tedy ani pečivo, abych vyloučila alergii na lepek, jen měla půlku banánu.

6.3.2016 11:32
lev

XXX.XXX.253.186

Pokud se drbe hlavně v uších, může jít o svrab, kterého je všude plno, přenášejí např. kuny ve městech...Nepíšete nic bližšího, čím krmíte apod. a z čeho usuzujete, že se jedná o alergii ( oblíbená diagnoza vetů).

Adulínek

6.3.2016 11:46
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Asi již 3x jsem byla na vymáčknutí žlázek na zadku, pak se to trochu uklidnilo.S ušima jsem měla problém již jednou, měla je špinavé a poškrábané, čistila jsem je a dávala antibiotika, srovnalo se to.Ted je to zpět a ještě horší.Má pupínky i na břiše, zarudlé oči a škrábanceve slabinách.Nelíbí se mi to.Od malička dostává Brit pro štěňata s jehněčím a rýží, pak jsem jí dala Brit drůbeží, ale nějak nevím přesně od kdy to drbání začalo, jen si myslím, že je špatně to drůbeží.Měla jsm 13 let Boxera žíhaného a tyhle problémy jsem neměla.Věděla jsem, že bílý Boxer je náchylnější...ted se mu snažím pomoct, je to zlatíčko.Tak proto píšu, zda s tím nemá někdo zkušenosti.

Adulínek

6.3.2016 11:48
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Píšete, že to může být svrab.Vy víte co na to?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2016 11:51

Adulínek napsal(a):

Mám pocit, že pipeta Stronghold nebo Advocate.

6.3.2016 11:54

Adulínek napsal(a):

Ale nejdříve návštěva veteriny, kde Vám to potvrdí.

Adulínek

6.3.2016 12:57
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Ještě jsem četla na jiných stránkách o Skinsept mucosa, paní tím vyřešila zarudlou kůži a vypadávání srsti okolo obojku.Vyzkouším to.

6.3.2016 13:33
Felow

XXX.XXX.211.218

Příznaky, které popisujete(zvláště svědivost a vyrážka ve slabinách, zarudlé oči by opravdu mohla ukazovat na intoleranci organismu na určitou(zatím nespecifickou) složku v potravě či prostředí. Vzhledem k ročnímu období bych vyloučila potenciální rostlinné alergeny okolního prostředí(trávy, pyly apod., také pokud zvíře je ošetřováno antiparzitiky a máte jistotu, že nemělo blechy, tak i alergii na bleší kousnutí).Zbývá tedy větší pravděpodobnost intolerance na nějakou potravní složku. Je pravda, že jedinci(více hladkosrstí) bílé barvy jsou více náchylní ke kožním projevům intolerance a jsou v tomto směru citlivější než ostatní jedinci. Na vašem místě bych jako první(spíše než experimentovat s medikamenty a doplňky, o nichž se zmiňujete výše) nasadila pejskovi kvalitní krmení, obsahující co nejméně různorodých složek- Takzvané jednodruhové. Buď krmení typu Barf nebo vařenou stravu či opravdu kvalitní hypoalergenní granule(např.od značek GO!, Timberwolf, Annamaet apod.- je jich více rozebraných na jiných vláknech zde)Vyloučila bych pro začátek obilniny a kuřecí maso( píšete, že se zhoršil po kuřecím Britu) a sledovala bych, jestli se reakce nezlepší. Samozřejmě bych zároveň zajistila veterinářem vyloučení možného parazitálního ataku, či z rozboru krevního séra další možné vnitřní onemocnění.

6.3.2016 15:04
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Také jsem vyloučila rostlinné alergeny.Řádné očkování a odčervení máme v pořádku.Ampulku proti blechám jsem jí dávala více jak před měsícem, takže nemusí být již účinná, ale mám strach abych jí tím nepřitížila ještě více.Kvalitní krmivo Emily má, tedy alespoň jsem si myslela, že Britka s jehněčím a rýží je v pořádku.Když nám došlo a než dorazilo další, koupila jsem náhradní variantu a to kuřecí.Ted jsem objednala Barking Heads Puppy Days Grain Free, tak uvidím.Od dětí občas dostala nějakou ňamku, piškot, rohlik atd.Ted mají přísný zákaz.U veterináře nám krev nabrána nebyla, řeknu o to.

6.3.2016 15:18
Felow

XXX.XXX.211.218

Nevím jaký Brit krmíte. Ten nejnižší řady je více než nevhodný a jeho kvalita není valná, Brit care bych také nevyzdvihovala, řadí se k průměrným granulím, kvalitnější je pouze řada Carni love, ale v této kvalitě je možné koupit mnoho jiných granulí za podstatně nižší cenu...

6.3.2016 15:40
Felow

XXX.XXX.211.218

Vybírala bych ve vašem přípdě(pokud upřednostňujete granule před přirozenou stravou) v první řadě kvalitní krmivo s co nejmenším alergenovám potenciálem (obsahující jeden druh masa a bez obilnin). Vycházejme ze zkušenosti, že při krmení granulemi s obsahem jehněčího masa problémy nebyly. Snažila bych se vybrat štěněčí hypoalergenní granule třeba zrovna s jehněčím masem, při zachování složení bez chemických konzervantů a s vysokou stravitelnou hodnotou - pro příklad uvádím např. granule Wolfsblut Range Lamb Puppy.

6.3.2016 17:12
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Neupřednostnuji granule před přirozenou stravou.Dělala jsem Emily maso(hovězí nebo vepřové) s těstovinami nebo s rýží.Ale když ted nevím, jestli není alergická na lepek, zůstala nám jen ta rýže.Takže bych jí chtěla dopřát kvalitní granule i přirozenou stravu.
Moc děkuji za typ granulí, tyhle objednám.A zítra navštívím ještě nezávisle jiného veterináře.

6.3.2016 17:42
hn..

XXX.XXX.245.253

Nevím jestli se mi to jen nezdá, ale spousta boxerů je na něco alergická..barevní i bílí. Jestli můžu poradit, začala bych napřed klasickou stravou - maso, které nemívala / krůtí, vepřové / a třeba nastrouhaná jablka nebo mrkev. To 3 týdny a nic k tomu. Z granulí se mi velmi osvědčuje wolfsblut - mají i z neobvyklého masa. Za 3 týdny už bude jasné, jestli jde o potravinovou alergii. jsou ale psi alergičtí na domácí prach a roztoče a další věci, podobně jako lidé.

6.3.2016 18:01

Adulínek napsal(a):
Neupřednostnuji granule před přirozenou stravou.Dělala jsem Emily maso(hovězí nebo vepřové) s těstovinami nebo s rýží.Ale když ted nevím, jestli není alergická na lepek, zůstala nám jen ta rýže.Takže bych jí chtěla dopřát kvalitní granule i přirozenou stravu.
Moc děkuji za typ granulí, tyhle objednám.A zítra navštívím ještě nezávisle jiného veterináře.

Pokud nechcete krmit těstoviny kvůli lepku, nezbývá Vám jen rýže, ale také pohanka, amarant nebo proso.A z masa bych vyzkusila také jehněčí, ryby a zvěřinu.

6.3.2016 18:09
tapina

XXX.XXX.211.42

Nebo ještě králíka, cenově taky žádná tragédie. Malá příloha - pšeno, brambory, červená řepa, tuřín... není toho zas tak málo.

6.3.2016 19:24
Felow

XXX.XXX.211.218

Já například svým psům ( i nealergickým) těstoviny vůbec nedávám, krmím přirozenou stravou a kvalitními granulemi jako doplněk. Protože obilniny nepatří k mým favoritům ani v přirozené ani v granulované stravě, prostě mí psi je nedostávají ani v podobě těstovin a pečiva. Základ je maso a doplněk přílohy jsou velice druhově rozmanité a pestré - téměř veškerá zelenina, některé druhy ovoce(jablka, sezonní bobuloviny apod.), jáhly, pohanka, rýže a ve velké míře čerstvě uvařené brambory, vše doplňuji bylinkami, kurkumou, mořskou řasou, kvalitními rostlinnými a lososovým olejem. Velké množství syrové, pouze spařené červené řepy ovoněné trochou panenského olivového nebo lněného oleje (super na posílení regeneraci jater i ledvin), občas trochu kurkumy. Jednou týdně žloutek nebo celé vařené vejce, tvaroh apod. Krmení psa má velice mnoho pestrých variant, jen nesmíme zapomínat, že je pes masožravec a maso by tedy mělo tvořit podstatnou většinu jeho krmné denní dávky.

6.3.2016 19:42
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Teď jste mě hrozně překvapila.Myslela jsem si, že brambory by pes v žádném případě neměl, že je nestráví.

6.3.2016 19:44

Adulínek napsal(a):
Teď jste mě hrozně překvapila.Myslela jsem si, že brambory by pes v žádném případě neměl, že je nestráví.

strý mýt

6.3.2016 19:45

Adulínek napsal(a):

Vařené jako bramborovou kaši úplně v pohodě, myšleny jsou syrové nazelenalé hlízy s obsahem solaninu.

6.3.2016 19:47
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Tvaroh, vejce, maso, zeleninu a ovoce...nejvíce jablka a občas mandarinku jsem vždy psům dávala také.Řepu a kurkumu jsem nikdy nezkoušela, děkuji za radu.

6.3.2016 19:49

Adulínek napsal(a):
Tvaroh, vejce, maso, zeleninu a ovoce...nejvíce jablka a občas mandarinku jsem vždy psům dávala také.Řepu a kurkumu jsem nikdy nezkoušela, děkuji za radu.

Červená řepa mimo jiné odvádí škodliviny z těla, takže jí určitě zkuste, ale používat můžete i normální cukrovou.

6.3.2016 19:55
Felow

XXX.XXX.211.218

Adulínek napsal(a):

Čerstvě uvařené brambory rozmačkané nebo jako bramborová kaše je pro psa velice hodnotná a lehce stravitelná příloha, používají se ve velké míře při hypoalergenních dietách. Pes naopak nesmí syrové brambory, které obsahují látkuk, terou pes není schopen strávit a v extremním případě by pro něj mohla být i jedovatá. Také se nedoporučuje podávat do krmení pejskovi brambory, které jsou sice uvařené, ale například z předešlého dne-tam se pak časem také tvoří nestravitelné látky, které by mu mohly způsobit potíže. Takže-pokud budete mít k obědu řízek s bramborovou kaší, která zbyde - dejte ji pejskovi hned a ne, až druhý den.

6.3.2016 19:56
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Jako malá holka a juniorka doma s rodiči i jako vdaná a dospělá jsem měla a mám po svém boku psa, nedokáži si představit, že bych ho neměla.Teď jsou děti již velké, skoro...(20,13 let) a má Emily je mé další dítě.Před rokem mi zemřela Boxerka, bylo jí 13 let, umřela stářím...a já to samozřejmě nevydržela a pořídila si Emily.Tak se tady teď moc omlouvám, že píšu každou, možná, blbost...ale ničí mě, když vidím, že není můj pes v pořádku tak jak by měl být.A všem vám děkuji za rady a názory.

6.3.2016 19:59

Adulínek napsal(a):
Jako malá holka a juniorka doma s rodiči i jako vdaná a dospělá jsem měla a mám po svém boku psa, nedokáži si představit, že bych ho neměla.Teď jsou děti již velké, skoro...(20,13 let) a má Emily je mé další dítě.Před rokem mi zemřela Boxerka, bylo jí 13 let, umřela stářím...a já to samozřejmě nevydržela a pořídila si Emily.Tak se tady teď moc omlouvám, že píšu každou, možná, blbost...ale ničí mě, když vidím, že není můj pes v pořádku tak jak by měl být.A všem vám děkuji za rady a názory.

Hlavně, ať se jí brzy uleví

6.3.2016 20:01
Felow

XXX.XXX.211.218

Adulínek napsal(a):

Kurkuma je velice přínosná na regeneraci střevní mikroflory a hlavně regeneraci jaterní tkáně-srovnatelné účinky jako ostropestřec s bonusem navíc -potlačuje silně rakovinné bujení a předchází vzniku zhoubných i nezhoubných novotvarů.

6.3.2016 20:05
nexxi

XXX.XXX.228.56

Taky mám alergičku, tak vím, co je to za boj..sice ne boxera, ale je to uplně jedno. jak tu píšou výše, syrová strava nám dost pomáhá, dáváme i brokolici, včera měla třeba zrovna vemeno a k tomu růžičkovou kapustu.. z granulí se nám osvědčil magnusson. ted jsem na něj přecházela z veterinární eukanuby.. máme konkrétně magnusson naturliga. ale je tam grahamová mouka ve větším množství. nám nevadí a dost tím doplnuji maso, kolikrát prostě maso plus tyhle granule. ale fena má zažívání dobré.
jinak když jí tenkrát alergie vypukla ve velkém - vyvoláno pozdě rozpoznaným svrabem, tak nám pomohl immunovet, ale pak si na něj asi už zvykla a ani po delší pauze a znovunasazení to už takový efekt nemělo. jinak pořádně přelečte uši. můžou tam být kvasinky a to dělá taky dost problémy.

6.3.2016 20:36
Adulínek

XXX.XXX.55.246

Uši léčím již podruhé.A dnes se k tomu přidalo i levé oko, má ho celé červené a to i okolo.Nejhorší je to, že nevím co jí vadí.Až to zjistíme, bude líp.

7.3.2016 07:16
hn..

XXX.XXX.245.252

Adulínek napsal(a):
Uši léčím již podruhé.A dnes se k tomu přidalo i levé oko, má ho celé červené a to i okolo.Nejhorší je to, že nevím co jí vadí.Až to zjistíme, bude líp.

Hlavně ted nedělej žádné pokusy - zvol jedno maso a jednu přílohu. když budeš ze dne na den měnit, nikdy na to nepřijdeš :). žiju s těžce alergickým boxerem už přes 8 let. V jeho šesti letech jsem už uvažovala o utracení. Má alergie i na málo obvyklé věci / oves, rýže/. Taky obecně špatně snáší granule. takže opravdu to u tvého psa může být alergie na cokoliv a co snáší jeden, nemusí snášet ten tvůj. hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík