Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Missulka

2.3.2016 09:55
Missulka

XXX.XXX.218.23

Dobrý den (ahoj)
prosím o radu, mám první štěňátko (dříve větší pes u rodičů). Štěňátku jsou 3 měsíce a musím ho už nechávat doma když jdu do práce. Dva týdny vycházejí časově dobře, neboť já teda dělám jen odpolední, ale přítel dělá ranní, noční, odpolední...takže jeden týden se sejde tak, že odpoledne musí zůstat sám doma. Dnes mi sousedka říkala, že vkuse štěká, trošku asi vyje, když nejsme ani jeden doma. Je to tedy teprve druhý den, co je sám a pevně doufám, že si nějak zvykne, ale co když ne? co je možné udělat pro to, aby tak nešňafal? teda kromě toho, že nebudeme chodit do práce? rasa je to Trpasličí pinč
mockrát děkuji za radu :).

2.3.2016 11:32
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Treba ho zvykať, veľa psov je doma samých kým sú majitelia v práci. Skúste mu na čas kým odchádzate dať čo najviac vecí na zábavu - hračky, okusovaciu kosť, nejakú vašu starú vec do pelechu aby vás tam cítil. A nerobte z odchodu žiadnu vedu, ja som nášho psa od mala naučila, že keď odchádzam dostane piškotu, pohlakám ho a idem. Veľmi rýchlo sa naučil, že keď dostane piškotu ostáva doma. A keď máte tú možnosť zo začiatku nebuďte preč dlho, radšej ten čas postupne predlžujte a odchádzajte v rôznych časoch aj na kratšie (napríklad na nákup). Aby sa z vášho odchodu a príchodu stala rutina.

Missullka

2.3.2016 12:20
Missullka

XXX.XXX.218.23

Dekuji za nazor a radu. Ja chodim do prace na 14h a v praci koncim v pondelli a utery v 19.15 a st, ct, pa koncim v 18.15h...

2.3.2016 12:32
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Missulka napsal(a):
Dobrý den (ahoj)
prosím o radu, mám první štěňátko (dříve větší pes u rodičů). Štěňátku jsou 3 měsíce a musím ho už nechávat doma když jdu do práce. Dva týdny vycházejí časově dobře, neboť já teda dělám jen odpolední, ale přítel dělá ranní, noční, odpolední...takže jeden týden se sejde tak, že odpoledne musí zůstat sám doma. Dnes mi sousedka říkala, že vkuse štěká, trošku asi vyje, když nejsme ani jeden doma. Je to tedy teprve druhý den, co je sám a pevně doufám, že si nějak zvykne, ale co když ne? co je možné udělat pro to, aby tak nešňafal? teda kromě toho, že nebudeme chodit do práce? rasa je to Trpasličí pinč
mockrát děkuji za radu :).

Nezvykne. Nejspíš nezvykne a rozjede se to tam, kde to nechcete mít. Tedy bude pořád štěkat, výt, třeba i doma ničit. Je třeba ho na samotu naučit. Pro štěně nastalo hrozně moc nepříjemných změn. Odebrali jste ho z jeho rodné smečky. Teď je chvilinku ve svém novém domově. Kde si teprve zvyká a buduje si vazby. Do toho ho zase smečka opustí (když z pohledu člověka jde jen do práce a zase se vrátí). To je pro psa, hlavně štěně, v přírodě dosti nebezpečná a tramatizující situace - opustí-li ho smečka, může to znamenat ohrožení na životě. Smečka je pro něj vším. Je nutno ho tedy od malička zvykat na to, že opuštění neznamená definitivní opuštění, ale vždy návrat. Štěně je třeba zvykat postupně a podle určitých pravidel - bylo toho tady a nejen tady napsáno na tohle téma už opravdu mnoho, sedněte si prosím k internetu a vyhledejte si hesla, jako zvykání psa, štěněte na samotu, učení psa na samotu, štěně samo doma apod. Je to cílené učení, které v sobě zahrnuje mnoho kroků, postupných kroků, kterými štěně musí projít, aby si DOBŘE zvyklo na to, že se nic neděje, když odcházíte. Vezměte si dovolenou a věnujte se tomuto nácviku, pak budete mít vy spokojeného nevystresovaného psa, který skutečně spokojeně prospí dobu, kdy nejste doma a vy budete mít spokojený život, protože vás nebudou bombardovat sousedi stížnostmi, nebudete uklízet loužičky a bobky po vystresovaném pesanovi a nebudete mít zdemolovaný byt. Pořízení psa vždy něco stojí a tohle k tomu patří. Pes se spoustu věcí musí naučit, nerodí se s nimi a spousta věcí, které po nich chceme jde proti jejich přirozenosti. Což zrovna naučení na samotu je, A pokud chceme, aby je zvládali - musíme jim dát svůj čas a naučit je to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík