Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

blbounek

23.2.2016 12:25
blbounek

XXX.XXX.191.11

Dobrý den, vím, že je to tu docela rozebrané, ale nenašla jsem to, co hledám, tak zadávám nový dotaz. Máme psa ve společné domácnosti, chci být spolumajitel, co teď? Musím poslat někam oficiální žádost o připsání mé osoby, nebo jen vyplním své údaje do PP a tím je vše vyřešeno? Díky za vaši pomoc ;).

23.2.2016 12:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Spoluvlastnictví - ďáblův vynález.

23.2.2016 13:05
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

rapotacka11 napsal(a):
Spoluvlastnictví - ďáblův vynález.

No to sice ano, ale sám jsem byl svědkem velice vzrušené debaty mých známých, kdy každý trval na tom, že pokud by se rozešli, pes by šel na tu, či onu stranu. No, nechtěl bych to osobně zažít.

blbounek

23.2.2016 13:09
blbounek

XXX.XXX.191.11

Chápu Aliens_II, to my už ale máme vyřešeno, vždycky mi půjde o to, aby se měl líp pes, ne já ;). Taky znám takové případy, je to jako rozvod s dětmi ;). Akorát někdy ti lidé ztrácejí hlavu...

blbounek

23.2.2016 13:19
blbounek

XXX.XXX.191.11

Četla jsem, jen jsem si nebyla jistá, jestli už to náhodou není staré info, to je taky důvod, proč se ptám znovu;).

23.2.2016 20:45
aha

XXX.XXX.230.198

A k čemu je takové spoluvlastnictví dobré? V případě tazatele je to zřejmé, ale několikrát jsem nerazila na inzerát, kde chovka prodávala psíka pouze do spoluvlastnictví. Napadlo mě, že má třeba výstavní předpoklady, ale není v možnostech CHS, aby si hafana nechali, nebo proč?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2016 21:55

aha napsal(a):
A k čemu je takové spoluvlastnictví dobré? V případě tazatele je to zřejmé, ale několikrát jsem nerazila na inzerát, kde chovka prodávala psíka pouze do spoluvlastnictví. Napadlo mě, že má třeba výstavní předpoklady, ale není v možnostech CHS, aby si hafana nechali, nebo proč?

Mám představu, že to tak nějak je : Chov.st. si nemůže nechat všechna štěňata doma, ale nechce ztratit vliv na ta vybraná. Tak je prodá do spoluvlastnictví.
Nebo majitel chov. feny ( fen ), koupí do spoluvlastnictví nadějného psa, spoluvlastnictví pak spočívá třeba v tom, že bude jeho feny krýt přednostně ( zdarma ), že bude mít co mluvit do výběru a počtu ostatních krytých fen.

23.2.2016 22:55
aha

XXX.XXX.234.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám představu, že to tak nějak je : Chov.st. si nemůže nechat všechna štěňata doma, ale nechce ztratit vliv na ta vybraná. Tak je prodá do spoluvlastnictví.
Nebo majitel chov. feny ( fen ), koupí do spoluvlastnictví nadějného psa, spoluvlastnictví pak spočívá třeba v tom, že bude jeho feny krýt přednostně ( zdarma ), že bude mít co mluvit do výběru a počtu ostatních krytých fen.

Ok, tak jsem nebyla tak vedle, díky.

24.2.2016 12:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blbounek: Podle mého názoru je mnohem lepší, když je majitel jeden. Pak se pár rozejde a handrkují se o psa.

24.2.2016 12:03
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

joanne.s napsal(a):
Blbounek: Podle mého názoru je mnohem lepší, když je majitel jeden. Pak se pár rozejde a handrkují se o psa.

No chápal bych to v případě, že ten kdo psa přivedl, ten si ho po rozchodu vezme. Ale co když si jej pořídí oba? A jsem si téměř jistý, že to bude boj, jak o děti. A když děti nejsou, tak to bude o to víc krutý boj. Pokud oba toho psa milují.

24.2.2016 12:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Kdo ho má rád, dopřeje mu klid a pes bude tam, kde jsou lepší podmínky.

24.2.2016 12:08

Aliens_II napsal(a):
No chápal bych to v případě, že ten kdo psa přivedl, ten si ho po rozchodu vezme. Ale co když si jej pořídí oba? A jsem si téměř jistý, že to bude boj, jak o děti. A když děti nejsou, tak to bude o to víc krutý boj. Pokud oba toho psa milují.

Pokud oba toho psa milují, měl by jít tam, kde bude mít lepší podmínky. Ale to je utopie. Bude to jako s dětmi. Budou si přes psa vyřizovat účty a žádné spoluvlastnictví a smlouvy tomu nezabrání. Chce to rozum, cit a chladnou hlavu.

24.2.2016 12:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Aliens II: Právě proto ne. Ostatně podle mého názoru pes má stejně jen jednoho pána, tak proč dva majitele.

24.2.2016 12:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Budou si přes psa vyřizovat účty a žádné spoluvlastnictví a smlouvy tomu nezabrání.

Spoluvlastnictví právě dává prostor pro konflikty, vyřizování si účtů, naschvály apod.

24.2.2016 13:20
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Potom pro mě by bylo to nejdůležitější, si to vyříkat hned na začátku. A domluvit, sepsat, či jakkoli zdůraznit, čí by to byl pes, kočka, cokoli, pokud dojde na nejhorší. Kdo nezažil boj třebas i o blbou židličku, prostě neuvěří a říkat si může co chce.

blbounek

24.2.2016 15:41
blbounek

XXX.XXX.191.11

Nehádejte se mi tu prosím, už jsem tu jednou psala, že mi jde o psa, o jeho dobro, ne o moje, pes jasně zůstane u pánečka, kdybychom se rozešli, protože tady má i kamarády (psí:D), je to na vesnici a já bych šla nejspíš do města, takže takový šok bych mu taky nechtěla udělat. Myslím, že v tom máme jasno a jakákoli vaše analýza, že si budeme vyřizovat účty přes psa, je zcela mylná. Nevím, proč bych to měla dělat.

24.2.2016 17:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

blbounek napsal(a):
Nehádejte se mi tu prosím, už jsem tu jednou psala, že mi jde o psa, o jeho dobro, ne o moje, pes jasně zůstane u pánečka, kdybychom se rozešli, protože tady má i kamarády (psí:D), je to na vesnici a já bych šla nejspíš do města, takže takový šok bych mu taky nechtěla udělat. Myslím, že v tom máme jasno a jakákoli vaše analýza, že si budeme vyřizovat účty přes psa, je zcela mylná. Nevím, proč bych to měla dělat.

Myslím, že se tu nikdo nehádá. A co tedy chcete slyšet?
Ano. Spoluvlastnictví psa si zřídit lze.

http://www.pespritelcloveka.cz/upload/soubory/poradna-4.pdf

Rok 2009.

blbounek

24.2.2016 17:34
blbounek

XXX.XXX.191.11

Díky, však už tu je, to, co jsem chtěla;).

26.2.2016 15:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aliens_II napsal(a):

...jsou i varianty, že po rozchodu naopak nechce psa žádný z expartnerů. Jeden takový případ z minulosti znám .

Přidejte reakci

Přidat smajlík