Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, chci se zeptat zda někdo ví kolik je v orijen granulích masa ? ne proteinu, ne živočišných proteinů, ale opravdového masa. kolik %. děkuji za jakýkoli názor, radu, nasměrování k výpočtu, cokoli.
Neví jestli je možno to prostě jen sečíst, jednotlivé masové suroviny.
http://www.psikrmivoradce.cz/psi-krmivo-recenze/5-hvezd-granule-pro-psy/recenze/orijen-dog-puppy-large/.
Kolik si mám z čerstvého odečíst aby to bylo jako v sušině ?
jenomkoukam
XXX.XXX.13.19
Dívala jsem se na pytel, na rozdíl od jiných výrobců orijen neuvádí, kolik kg masa bylo použito na 1kg granulí, jestli k tomuto směřoval dotaz. uvádí pouze procenta,80% masa a 20% ovoce, zelenina a řasy (u štěněčích, dospělé doma nemám).
Kuře má 70% vody, to si spočítám, ale...kolik vody má losos a ostatní druhy masa ?
Regional red má toto složení viz níže zkopírované z shopu a já potřebuji vědět kolik je celkem masa, ale ne v čerstvém stavu.
Čerstvý divočák (8%) (bez kostí), čerstvé jehněčí maso (7,5%) (bez kostí), čerstvé hovězí játra (7,5%), čerstvé vepřové maso (7,5%) (bez kostí), jehněčí moučka (7% ), hrášek, moučka z lososa (7%), brambory, sleď jídlo (7%), celá vejce (5%), čerstvé bizona (4%) (bez kostí), bramborový škrob, čerstvý losos (4%) (vykostěný), rybí moučka z Pacific ryb (4%), čerstvý candát (3,5%) (kostí), olej z lososa (3%), na slunci sušená vojtěška, hrachová vláknina, řasy, dýně, kořen čekanky, mrkev, špenát, tuřín zelí, jablka, brusinky, černý Johannisberren, kořen lékořice, kořen anděliky lékařské, pískavice řecké seno, květy měsíčku lékařského, fenyklu, list máty peprné, květy heřmánku, pampeliška, saturejka, rozmarýn, Lactobacillus acidophilus, Entercococcuis faecium.
Megí, však si z toho čerstvého odečti těch 70% vody, pak ti z 8% zbude 2,4% atd.
Není to 80% živočišných surovin a ne masa ? jako že do toho počítají i hromady vajec a kuřecí tuk např. ?
napsal(a):
Megí, však si z toho čerstvého odečti těch 70% vody, pak ti z 8% zbude 2,4% atd.
Aj z ryb je to stejně vody ? díky.
U lososa jsem našla průměrně 67%, obecně u ryb 50-83%.
Tak sem asi pochopil o co jde.
Te vody u masa je kolem 70% u ryb nevím.
http://www.moje-dobroty.cz/ve-o-mase-co-je-dobr-vedet/.
Díky. a je hrách a hrášková vláknina zelenina nebo luštěnina ?
Hrách je luštěnina.
Tak mi vyšlo 32,7% masa. to je ubohé za ty peníze.
Já mám na granulích toto.
Obsah živočišných surovin: (čerstvý a sušený losos, pstruh, sleď, sezónní ryby, vejce) 60 %
Z toho čerstvé: 40 %
Zelenina, semena, byliny, bobule, ovoce, vitamíny a minerální látky 40%
Tedy kdyby půlka z čerstvých ryb dolů, pokud tedy vezmu průměr 50%, tak v tom je ve výsledku 40% masa z ryb a jestě ty vejce teda.
To taky není úpně hitparáda.
napsal(a):
Tak mi vyšlo 32,7% masa. to je ubohé za ty peníze.
To je, řekla bych, nejvíc, co na našem trhu najdeš.Ono to bude i na hranici maxima technologie výroby.
Já mám 29,3 % sušené kuřecí maso,7 % losos sušený a sušená játra, ta jsou ve složení vzadu mezi položkami 5% a 3%. takže pořád víc než orijen i bez jater. nemám ani chem. konzervaci, ani to neprošlo extrudérem, výrobce nepoužívá GMO a netestuje na zvířatech. jehněčí má jen z nového zélandu a z volného chovu. za směšné peníze oproti jiným. kdyby se řeklo pište složení jen v sušeném stavu, hodně značek by šlo do kopru. myslela jsem, že orijen a acana jsou špička, ale jak do toho začnu koukat pořádně, velké zklamání. mají pěkný přístup, kvalitní suroviny, ale pro mě je to prostě taková malá lež. chtěla jsem stafordce přilepšit, zůstanu ale u více masa v granulích. vejce by asi tak drahá být neměla a hrách už vůbec ne.
granule a maso každý den...neublížím tím ?
napsal(a):
Já mám 29,3 % sušené kuřecí maso,7 % losos sušený a sušená játra, ta jsou ve složení vzadu mezi položkami 5% a 3%. takže pořád víc než orijen i bez jater. nemám ani chem. konzervaci, ani to neprošlo extrudérem, výrobce nepoužívá GMO a netestuje na zvířatech. jehněčí má jen z nového zélandu a z volného chovu. za směšné peníze oproti jiným. kdyby se řeklo pište složení jen v sušeném stavu, hodně značek by šlo do kopru. myslela jsem, že orijen a acana jsou špička, ale jak do toho začnu koukat pořádně, velké zklamání. mají pěkný přístup, kvalitní suroviny, ale pro mě je to prostě taková malá lež. chtěla jsem stafordce přilepšit, zůstanu ale u více masa v granulích. vejce by asi tak drahá být neměla a hrách už vůbec ne.
Neublizite, a co mate za znacku?
napsal(a):
Taky bych poprosil o značku.
Lukullus Junior kuře a severomořský losos. kachna s jehnětem má 31% masa, Lukullus charolaiské hovězí & pstruh 34%, kuře a losos 32%. všechno je to bezlepkové, lisované, bez chemické konzervace a gmo.15kg 1090kč s dárkem... teď jsme dostali 250g sušených prsou, za registraci sleva, doprava zdarma. akorát mám problém co koupit až tohle dojíme. třeba 1500 za 12,15 kg mi přijde dost.
Myslím jako něco na střídání. protože všechny receptury zas tolik proteinu nemají.
Víte komu patří psikrmivoradce.cz ? má tam spoustu chyb a určité druhy k smrti nenávidí. my si složení umíme už přečíst sami, ne. http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/lukullus/lukullus_junior_granule/448623?rrec=true.
Arni
napsal(a):
Http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/matina/recenze/lukullus-junior-huhn-nordmeerlachs/.
Já mám tu věc v ruce a vidím lisované válečkoplacky. mám prohlášení výrobce a prodejce a podle toho se řídím. už mi došlo i to jak si české shopy dělají překlad složení. je to tu granulový ráj.
napsal(a):
Víte komu patří psikrmivoradce.cz ? má tam spoustu chyb a určité druhy k smrti nenávidí. my si složení umíme už přečíst sami, ne. http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/lukullus/lukullus_junior_granule/448623?rrec=true.
Nevím komu patří, já to zase tak neprožívám. Je to pro mně jakési vodítko abych nedával úplnou nekvalitu. Neberte to jako nějaké rýpání. Je tam napsáno složení.
Arni
napsal(a):
Nevím komu patří, já to zase tak neprožívám. Je to pro mně jakési vodítko abych nedával úplnou nekvalitu. Neberte to jako nějaké rýpání. Je tam napsáno složení.
Ale krom "směs bylin"v tom "rádce" nevidí problém. Tak si nejsem jist, že měří stejným metrem. A v závěrečném hodocení trochu ujel. Když tam vidí kontroverzní suroviny, které to jsou? Jen ty byliny? Hmmm, dost neurčité. Na ten web také chodím, ale nakonec jsem dal na svůj úsudek a na tom, co je na obalu, potažmo webu výrobce.
Přesně tak. složení opsal dobře, věty zkopíroval z dogfoodanalyse nebo tak nějak to je, ale hodnotí divně. jelikož jsme zdraví, přečteme si složení sami a jednotlivé složky projedeme uncle googlem...a já se ještě zeptala přímo výrobce co jsou ty byliny...řekl, že je to výrobní tajemství. ale jedovaté asi nebudou :D hledám podobné na vystřídání a pořád nic nemám.
Aliens_II
napsal(a):
Ale krom "směs bylin"v tom "rádce" nevidí problém. Tak si nejsem jist, že měří stejným metrem. A v závěrečném hodocení trochu ujel. Když tam vidí kontroverzní suroviny, které to jsou? Jen ty byliny? Hmmm, dost neurčité. Na ten web také chodím, ale nakonec jsem dal na svůj úsudek a na tom, co je na obalu, potažmo webu výrobce.
On u tohoto zrovna úplně lže. nemá rád německé granule, protože mu je asi nedovolili prodávat. do tohoto byznisu nevidím, nevím proč to nemá víc obchodů, je to zvláštní, nevím jestli je jen namyšlený nebo naštvaný nebo hloupý. než napsal tohle hodnocení, brala jsem ho jako nezávislé radidlo.
napsal(a):
On u tohoto zrovna úplně lže. nemá rád německé granule, protože mu je asi nedovolili prodávat. do tohoto byznisu nevidím, nevím proč to nemá víc obchodů, je to zvláštní, nevím jestli je jen namyšlený nebo naštvaný nebo hloupý. než napsal tohle hodnocení, brala jsem ho jako nezávislé radidlo.
To hodnocení mi přijde taky divné. Nicméně vy tu řešíte kolik je tam masa. Ve svém příspěvků uvádíte stejné hodnoty jako tyhle stránky. Tyto stránky neobhajuji, ale slouží mi k orientaci při výběru. Taky čtu složení přímo na prodejně, a podle toho si vybírám.
napsal(a):
Myslím jako něco na střídání. protože všechny receptury zas tolik proteinu nemají.
Krmila jsem nejaky cas krmivem Ziwipeak, muzete zkusit.
Jestli to ten ziwipeak myslí s tou cenou vážně, tak je padlý na hlavu a já ne. nevěřím, že to vůbec někdo kupuje. celé jehně mám za ty prachy. obrazně řečeno.2,5kg - 1 835 Kč.
Love vera
XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.