Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nejakapani

25.1.2016 22:10
nejakapani

XXX.XXX.164.108

Mám na starost sedmiletého psíka bez jakýchkoliv stop výchovy. Se špatnými návyky a když není po jeho tak občas je i agresivní. Je to sice maltézák, takže žádná hrozba a na sídlišti se to podobnými jen hemží. Mě je ale psa líto, že kvůli takovému chování přichází o volný pohyb a na spoustu míst a akcí, si ho kvůli tomu nemůžu vzít. Začala jsem s ním tedy pracovat. Umí sedni, lehni a zůstaň to se naučil velmi rychle ale občas se mu to plete nebo spíš ve spěchu za pamlskem se nemůže soustředit... Koupila jsem stopovačku a chodíme brzy ráno a nebo za špatného počasí na volno trénovat povel ke mně. (doma ho zvládá) venku taky ale pouze za předpokladu, že kolem není nic zajímavého a je si jistý, že mám pamlsek.Problém má hlavně s ostatními psy, pokud jde o podobné malé plemeno nic se nedeje pokud nezačne druhý pes ale pokud vidí většího psa začne vysilovat a běhat kolem něj jako blázen, což velkého psa vytáčí a chnape po něm... Prosím o radu, co s takovým psem a zda se mu dá i v jeho věku pomoci. Dalším problémem je jeho majitelka, která ho bude dále kazit, takže má ten pes šanci rozlišovat s kým si co může dovolit? Děkuji za rady.

25.1.2016 22:56
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

nejakapani napsal(a):
Mám na starost sedmiletého psíka bez jakýchkoliv stop výchovy. Se špatnými návyky a když není po jeho tak občas je i agresivní. Je to sice maltézák, takže žádná hrozba a na sídlišti se to podobnými jen hemží. Mě je ale psa líto, že kvůli takovému chování přichází o volný pohyb a na spoustu míst a akcí, si ho kvůli tomu nemůžu vzít. Začala jsem s ním tedy pracovat. Umí sedni, lehni a zůstaň to se naučil velmi rychle ale občas se mu to plete nebo spíš ve spěchu za pamlskem se nemůže soustředit... Koupila jsem stopovačku a chodíme brzy ráno a nebo za špatného počasí na volno trénovat povel ke mně. (doma ho zvládá) venku taky ale pouze za předpokladu, že kolem není nic zajímavého a je si jistý, že mám pamlsek.Problém má hlavně s ostatními psy, pokud jde o podobné malé plemeno nic se nedeje pokud nezačne druhý pes ale pokud vidí většího psa začne vysilovat a běhat kolem něj jako blázen, což velkého psa vytáčí a chnape po něm... Prosím o radu, co s takovým psem a zda se mu dá i v jeho věku pomoci. Dalším problémem je jeho majitelka, která ho bude dále kazit, takže má ten pes šanci rozlišovat s kým si co může dovolit? Děkuji za rady.

Já myslím, že pes dokáže rozlišovat koho poslouchat musí a koho ne. Alespoň u nás to tak funguje.

Jinak k těm psům, asi není na velké psy zvyklý a neví, co má čekat. Takže já myslím, že by bylo nejlepší najít velkého, klidného a dobře socializovaného psa. Já jsem takhle s mým psem pomáhala kamarádce. Věděla jsem, že ho nic nerozhází, měla také malé plemeno, které reagovalo na velké psy podobně. Vzala ho ven s mým psem, a když na mého psa vyšiloval, ale můj pes si z toho nic nedělal, byl klidu, tak on vlastně pochopil, že se nic neděje.(Nepochopil to hned, brávali jsme je na procházky častěji) Když si zvykl na mého psa tak, že si mohli i pohrát, tak si našla dalšího psa s podobnou povahou a takhle to rozšiřovala, pes nakonec pochopil, že i velký pes je kamarád a dneska s nimi vychází normálně.

Nebo mě ještě napadá, na cvičáku ve školičce máme takové dvě fenky "rovnací" labradorky Když na ně začne nějaký pes dorážet až moc, tak ho srovnají. Ale to platí na štěňata a puberťáky, nevím jak na sedmiletého psa, a ještě pokud není zvyklý na kontakt s ostatními psy.

26.1.2016 06:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Stopovačku na "maltéze" ?

nejakapaniconemaregi

26.1.2016 06:32
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.164.108

rapotacka11 napsal(a):
Stopovačku na "maltéze" ?

A co je na tom vtipného? Predsudky k malým psum?

26.1.2016 07:00
Dája6

XXX.XXX.40.42

nejakapani

Dobrý den,
ano i malý pejsek jako Maltezák rozliší u koho jak bude poslouchat. Mám takovou rodinu s Maltezákem přímo u nás tady na sídlišti pokud jde maminka pejskem krásně na volno a spokojeny, s každým se přivítá a pohraje jakmile jde s jejími syna my konec světa nesnášenlivý spratek, kousavý agresor. Tak, že za mě ano rozliší u koho jak bude spolupracovat a poslouchat.
Dája.

nejakapaniconemaregi

26.1.2016 07:42
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.164.108

Muze takový pes na cvicák? Jak to na cvičáku probíhá? Kdyz jsem tam s ním šla bylo mi řečeno, že nejdřív musím zvládnout privolání. Je to pravda? Já práve myslela, že tam mi s tím pomuzou. A jsou tam bežná takováto plemena? Byli tam pouze ovčáci, kokrspanel atp.. Prislo mi to jakoby moc o to nestáli, abychom tam chodili.

26.1.2016 08:47
katkaa1

XXX.XXX.43.146

nejakapaniconemaregi napsal(a):
Muze takový pes na cvicák? Jak to na cvičáku probíhá? Kdyz jsem tam s ním šla bylo mi řečeno, že nejdřív musím zvládnout privolání. Je to pravda? Já práve myslela, že tam mi s tím pomuzou. A jsou tam bežná takováto plemena? Byli tam pouze ovčáci, kokrspanel atp.. Prislo mi to jakoby moc o to nestáli, abychom tam chodili.

Na cvičák môže každý pes a pokiaľ s tým na tom vašom mali problém tak choďte niekde inde. U nás chodia na cvičák s naháčom, čivavou a hneď vedľa nich trénuje aziat a boxer :D nikdy nikto neriešil aký druh psa prišiel a áno s privolaním by vám tiež mali pomôcť a nie povedať nech sa vrátite keď to už bude vedieť, veď načo by ste tam potom asi tak chodili ak by ste to zvládali aj sami?! :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík