Prosím o radu. Začala jsem krmit svou fenku (střední plemeno,5 měsíců) granulemi Essential Foods Beginning. Přecházím z TOW, příliš jí nesedly, takže zatím mixujeme dohromady a postupně budu Taste ubírat. Zdá se mi však, že krmné dávky u Essentilalu jsou až příliš malé, i když obsahují vyšší procento bílkovin i tuků, ale i přeto jsou téměř poloviční. Nemáte s tímto krmivem prosím zkušenosti, co se týče dávkování? Omlouvám se, pokud je toto téma v diskusi už zmiňováno. Koukala jsem např. na dávkování u Orijenu, kde je ještě vyšší poměr bílkovi a u tohoto krmiva je krmná dávka i vyšší než u Taste. Proto je to pro mě dost matoucí. Nevím, čím se řídit. Vím, že nemohu porovnávat dávkování jiných krmiv, ale u Essentialu mi přijde, že denní dávky krmiva jsou až moc malé. Děkuji za rady.
Ještě bych dodala, fenka už má 16 kg, v dospělosti max.20 až 25 kg, takže mi bylo doporučeno krmit Essential Beginning, i když jsem sama uvažovala nad E.B.Large Breed, ale prý střední plemeno by mělo být krmeno E.B. pro jejich vyšší výživnost, i když je výrobcem uvedena hm. v dospělosti do 15 kg. Takže tabulka dávkování je právě do 15 kg a já nevím, jak dávku upravovat. Nyní chci krmit cca 220 g/den. Plánuji (tedy pokud sednou) jimi krmit min. do roka možná i déle.
markyttka
napsal(a):
Ještě bych dodala, fenka už má 16 kg, v dospělosti max.20 až 25 kg, takže mi bylo doporučeno krmit Essential Beginning, i když jsem sama uvažovala nad E.B.Large Breed, ale prý střední plemeno by mělo být krmeno E.B. pro jejich vyšší výživnost, i když je výrobcem uvedena hm. v dospělosti do 15 kg. Takže tabulka dávkování je právě do 15 kg a já nevím, jak dávku upravovat. Nyní chci krmit cca 220 g/den. Plánuji (tedy pokud sednou) jimi krmit min. do roka možná i déle.
Já osobně bych volil ve vašem případě Large breet, protože tam je poměr protein/tuky 28/16.
U toho co máte teď je poměr 34/22. To se mi zdá moc, mohlo by dojít k příliš rychlému růstu, což není žádoucí.A u EB je teď při těch 5 měsících a vaši váze 16kg asi těch 210g.