Můj pes má psincový kašel takže blbnutí venku a dlouhé procházky nepřichází v úvahu, jak tedy zabavit psa doma? Byl zvyklý na každodenní běhání venku, dlouhé procházky, běhání u kola, atd.. Ale od pondělí se může jít ven max na 5 min. vyvenčit.. A doma už vymýšlí kraviny.. Jediné čím ho doma zabavím jsou povely a učení nových.. Hračky zničí během chvilky...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Parůžek?
Neregistrovaný369
XXX.XXX.65.169
kerrynekk
napsal(a):
Můj pes má psincový kašel takže blbnutí venku a dlouhé procházky nepřichází v úvahu, jak tedy zabavit psa doma? Byl zvyklý na každodenní běhání venku, dlouhé procházky, běhání u kola, atd.. Ale od pondělí se může jít ven max na 5 min. vyvenčit.. A doma už vymýšlí kraviny.. Jediné čím ho doma zabavím jsou povely a učení nových.. Hračky zničí během chvilky...
Může hledat hračky, můžete ho učit rozlišování hraček podle jména. Co třeba plnící hračky? Zničil by i balonek na pamlsky?
aha
napsal(a):
Nebo větší krabici, v které bude hromada menších krabiček a zmuchlaných novin a v tom schované pamlsky. Mojí piraňu to hrozně baví, vše cupuje na kousíčky, hledá pamlsky jak zběsilá! Jen je z toho pak trošku bordel... :).
To je to samý jako hersenwerk, hersenwerk je v podstatě jen hromada takovýchhle nápadů :).
Http://www.hersenwerkpropsy.cz/
Pokud byste měla zájem, můžu se zítra podívat do časopisů a vyfotit vám to
kerrynekk
napsal(a):
Ráda bych něco bez velkého bordelu
Co ho na vteřinku zavřít, poschovávat po bytě pamlsky a vypustit hledat? Když byla piraňa malá a venku bylo hnusně, tohle mu na chvíli vydrželo. :)
Parůžek se doporučuje povařit ve vývaru, když pejska neláká.
Neregistrovaný369
napsal(a):
Může hledat hračky, můžete ho učit rozlišování hraček podle jména. Co třeba plnící hračky? Zničil by i balonek na pamlsky?
No měli jsme takový ten váleček od Kongu a vydržel jedno dopoledne. Ale hledat hračky mě nenapadlo, dneska už jsme spolu hráli schovky
napsal(a):
Co ho na vteřinku zavřít, poschovávat po bytě pamlsky a vypustit hledat? Když byla piraňa malá a venku bylo hnusně, tohle mu na chvíli vydrželo. :)
Parůžek se doporučuje povařit ve vývaru, když pejska neláká.
Tak obojí zítra zkusím ;) Jen by mě zajímalo jestli nenaruším nějak ten parůžek tím že ho povařím, aby to nebylo jako s vařenýma kostma.
imattree
napsal(a):
Http://www.hersenwerkpropsy.cz/
Pokud byste měla zájem, můžu se zítra podívat do časopisů a vyfotit vám to
To byste byla moc hodná Stačí mi jedna s něčím zajímavým
kerrynekk
napsal(a):
To byste byla moc hodná Stačí mi jedna s něčím zajímavým
Dobrý den kerrynekk, já osobně mohu Hersenwerk doporučit, úspěšně jsem jím zabavila mladého hafana při rekonvalescenci, a dokonce i svého tehdy 15.5 letého hafana (dodnes v jeho téměř 17 lety si někdy "zahrajeme"). Není to nic náročného, když člověk ví, jak na to.
Detailnější popis, jak hlavolamové cvičení probíhá, včetně pravidel a historie, je popsán na mém blogu:
http://www.hafster.cz/report-kurz-hersenwerk-v-herolticich/
a samozřejmě v odkazu, který Vám sem napsala imattree. Jinak mohu jenom doporučit Ivu Paštovou, účastnila jsem se Hersenwerk workshopu pod jejím vedením a byl to úžasný zážitek. Byl to jeden z prvních v ČR, a přítomna byla i holandská zakladatelka Inge van Harte.
FB skupina Hersenwerk pro psy, poradí Vám tam se vším, co budete potřebovat vědět:
https://www.facebook.com/groups/252412811611516/.
Arni
napsal(a):
Našeho lumpachu zabaví sušené vepřové ucho hodně na dlouho. Hračky ho po chvíli přestanou bavit.
Uzené ucho taky občas kupuji ale do 5-10 minut ho nemá Jinak jsem kupovala ve zverimexu uzenou kost která měla min.3kg a ta mu vydržela i 2-3 dny. Bohužel od nového roku není k dostání
ainu
napsal(a):
Dobrý den kerrynekk, já osobně mohu Hersenwerk doporučit, úspěšně jsem jím zabavila mladého hafana při rekonvalescenci, a dokonce i svého tehdy 15.5 letého hafana (dodnes v jeho téměř 17 lety si někdy "zahrajeme"). Není to nic náročného, když člověk ví, jak na to.
Detailnější popis, jak hlavolamové cvičení probíhá, včetně pravidel a historie, je popsán na mém blogu:
http://www.hafster.cz/report-kurz-hersenwerk-v-herolticich/
a samozřejmě v odkazu, který Vám sem napsala imattree. Jinak mohu jenom doporučit Ivu Paštovou, účastnila jsem se Hersenwerk workshopu pod jejím vedením a byl to úžasný zážitek. Byl to jeden z prvních v ČR, a přítomna byla i holandská zakladatelka Inge van Harte.
FB skupina Hersenwerk pro psy, poradí Vám tam se vším, co budete potřebovat vědět:
https://www.facebook.com/groups/252412811611516/.
Díky moc, vypadá to zajímavě Pročtu si.
kerrynekk
napsal(a):
Tak obojí zítra zkusím ;) Jen by mě zajímalo jestli nenaruším nějak ten parůžek tím že ho povařím, aby to nebylo jako s vařenýma kostma.
Vůbec. Povařit mi radila vet. Můj měl parůžek rád hned, ale jednou jsem pak povařila a hlodal asi půl dne. On nemohl kosti ani nic podobného, všechno zlikvidoval hned a polykal, i velké kusy.