Jak zabavit nemocného psa?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2016 15:24
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Můj pes má psincový kašel takže blbnutí venku a dlouhé procházky nepřichází v úvahu, jak tedy zabavit psa doma? Byl zvyklý na každodenní běhání venku, dlouhé procházky, běhání u kola, atd.. Ale od pondělí se může jít ven max na 5 min. vyvenčit.. A doma už vymýšlí kraviny.. Jediné čím ho doma zabavím jsou povely a učení nových.. Hračky zničí během chvilky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2016 15:31

Parůžek?

Neregistrovaný369

21.1.2016 16:09
Neregistrovaný369

XXX.XXX.65.169

kerrynekk napsal(a):
Můj pes má psincový kašel takže blbnutí venku a dlouhé procházky nepřichází v úvahu, jak tedy zabavit psa doma? Byl zvyklý na každodenní běhání venku, dlouhé procházky, běhání u kola, atd.. Ale od pondělí se může jít ven max na 5 min. vyvenčit.. A doma už vymýšlí kraviny.. Jediné čím ho doma zabavím jsou povely a učení nových.. Hračky zničí během chvilky...

Může hledat hračky, můžete ho učit rozlišování hraček podle jména. Co třeba plnící hračky? Zničil by i balonek na pamlsky?

21.1.2016 19:22
imattree

XXX.XXX.109.4

Taky mne napadlo něco pevného na okus, třeba paroží (To vydrží přes prý i bull plemenům).

Nebo můžete zkusit hersenwerk (Hlavolamy pro psy, teď o tom vychází seriál myslím v Psích kusech).

21.1.2016 20:15
aha

XXX.XXX.230.122

Nebo větší krabici, v které bude hromada menších krabiček a zmuchlaných novin a v tom schované pamlsky. Mojí piraňu to hrozně baví, vše cupuje na kousíčky, hledá pamlsky jak zběsilá! Jen je z toho pak trošku bordel... :).

21.1.2016 20:18
imattree

XXX.XXX.109.4

aha napsal(a):
Nebo větší krabici, v které bude hromada menších krabiček a zmuchlaných novin a v tom schované pamlsky. Mojí piraňu to hrozně baví, vše cupuje na kousíčky, hledá pamlsky jak zběsilá! Jen je z toho pak trošku bordel... :).

To je to samý jako hersenwerk, hersenwerk je v podstatě jen hromada takovýchhle nápadů :).

21.1.2016 20:21
aha

XXX.XXX.230.122

Ahá, říkala jsem si, co to asi je hersenwerk..

21.1.2016 20:23
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

aha napsal(a):

Ráda bych něco bez velkého bordelu

21.1.2016 20:23
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Parůžek?

Máme a nějak ho to nenadchlo

21.1.2016 20:25
imattree

XXX.XXX.109.4

Http://www.hersenwerkpropsy.cz/

Pokud byste měla zájem, můžu se zítra podívat do časopisů a vyfotit vám to

21.1.2016 20:26

kerrynekk napsal(a):
Ráda bych něco bez velkého bordelu

Co ho na vteřinku zavřít, poschovávat po bytě pamlsky a vypustit hledat? Když byla piraňa malá a venku bylo hnusně, tohle mu na chvíli vydrželo. :)
Parůžek se doporučuje povařit ve vývaru, když pejska neláká.

21.1.2016 20:27
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Neregistrovaný369 napsal(a):
Může hledat hračky, můžete ho učit rozlišování hraček podle jména. Co třeba plnící hračky? Zničil by i balonek na pamlsky?

No měli jsme takový ten váleček od Kongu a vydržel jedno dopoledne. Ale hledat hračky mě nenapadlo, dneska už jsme spolu hráli schovky

21.1.2016 20:46
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co ho na vteřinku zavřít, poschovávat po bytě pamlsky a vypustit hledat? Když byla piraňa malá a venku bylo hnusně, tohle mu na chvíli vydrželo. :)
Parůžek se doporučuje povařit ve vývaru, když pejska neláká.

Tak obojí zítra zkusím ;) Jen by mě zajímalo jestli nenaruším nějak ten parůžek tím že ho povařím, aby to nebylo jako s vařenýma kostma.

21.1.2016 20:47
imattree

XXX.XXX.109.4

kerrynekk napsal(a):
Tak obojí zítra zkusím ;) Jen by mě zajímalo jestli nenaruším nějak ten parůžek tím že ho povařím, aby to nebylo jako s vařenýma kostma.

Tak ho zkuste nejdřív třeba přes noc do toho vývaru jen namočit

21.1.2016 20:48
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

imattree napsal(a):
Http://www.hersenwerkpropsy.cz/

Pokud byste měla zájem, můžu se zítra podívat do časopisů a vyfotit vám to

To byste byla moc hodná Stačí mi jedna s něčím zajímavým

22.1.2016 10:01
Arni

XXX.XXX.32.40

Našeho lumpachu zabaví sušené vepřové ucho hodně na dlouho. Hračky ho po chvíli přestanou bavit.

22.1.2016 10:40
ainu

XXX.XXX.200.132

kerrynekk napsal(a):
To byste byla moc hodná Stačí mi jedna s něčím zajímavým

Dobrý den kerrynekk, já osobně mohu Hersenwerk doporučit, úspěšně jsem jím zabavila mladého hafana při rekonvalescenci, a dokonce i svého tehdy 15.5 letého hafana (dodnes v jeho téměř 17 lety si někdy "zahrajeme"). Není to nic náročného, když člověk ví, jak na to.

Detailnější popis, jak hlavolamové cvičení probíhá, včetně pravidel a historie, je popsán na mém blogu:
http://www.hafster.cz/report-kurz-hersenwerk-v-herolticich/

a samozřejmě v odkazu, který Vám sem napsala imattree. Jinak mohu jenom doporučit Ivu Paštovou, účastnila jsem se Hersenwerk workshopu pod jejím vedením a byl to úžasný zážitek. Byl to jeden z prvních v ČR, a přítomna byla i holandská zakladatelka Inge van Harte.

FB skupina Hersenwerk pro psy, poradí Vám tam se vším, co budete potřebovat vědět:
https://www.facebook.com/groups/252412811611516/.

22.1.2016 12:16
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Arni napsal(a):
Našeho lumpachu zabaví sušené vepřové ucho hodně na dlouho. Hračky ho po chvíli přestanou bavit.

Uzené ucho taky občas kupuji ale do 5-10 minut ho nemá Jinak jsem kupovala ve zverimexu uzenou kost která měla min.3kg a ta mu vydržela i 2-3 dny. Bohužel od nového roku není k dostání

22.1.2016 12:18
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

ainu napsal(a):
Dobrý den kerrynekk, já osobně mohu Hersenwerk doporučit, úspěšně jsem jím zabavila mladého hafana při rekonvalescenci, a dokonce i svého tehdy 15.5 letého hafana (dodnes v jeho téměř 17 lety si někdy "zahrajeme"). Není to nic náročného, když člověk ví, jak na to.

Detailnější popis, jak hlavolamové cvičení probíhá, včetně pravidel a historie, je popsán na mém blogu:
http://www.hafster.cz/report-kurz-hersenwerk-v-herolticich/

a samozřejmě v odkazu, který Vám sem napsala imattree. Jinak mohu jenom doporučit Ivu Paštovou, účastnila jsem se Hersenwerk workshopu pod jejím vedením a byl to úžasný zážitek. Byl to jeden z prvních v ČR, a přítomna byla i holandská zakladatelka Inge van Harte.

FB skupina Hersenwerk pro psy, poradí Vám tam se vším, co budete potřebovat vědět:
https://www.facebook.com/groups/252412811611516/.

Díky moc, vypadá to zajímavě Pročtu si.

22.1.2016 13:27
imattree

XXX.XXX.109.4

Ještě můžete zkusit syrové prasečí nožičky na okus, ty naši fenu zabaví tak na půl hodiny, ale opatrně, aby neměl zácpu. Dají se koupit normálně u řezníka, kilo asi za 10 Kč.

22.1.2016 23:16

kerrynekk napsal(a):

Vůbec. Povařit mi radila vet. Můj měl parůžek rád hned, ale jednou jsem pak povařila a hlodal asi půl dne. On nemohl kosti ani nic podobného, všechno zlikvidoval hned a polykal, i velké kusy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík