Honza0780
XXX.XXX.234.114
Dobry den obracím se na Vas s otázkou zda někdo s vas cestoval autobusem Student Agency do zahraničí se psem? Zda jsou povoleny jen maly pejsci v tašce nebo zda je možnost pokud zaplatím i druhé sedadlo vzit psa stredni Velikosti? Mockrát dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Do zahraničí snad ani psy neberou. Nej je pro psy ČD, co vím.
Uživatel s deaktivovaným účtem
vendul
napsal(a):
Zrovna dneska jsem ssi volala, ale jednalo se o tuzemskou linku...takže zahraničí si spíše ověřte tel. Jinak na tuzemské lince vezmou v přepravce s pevným dnem psa, který se vleze na klín či pod nohy... takže asi nic extra velkého...nebo si teda připlatit sedadlo ještě.
Je už to několik let, ale na tuhle možnost jsem se speciálně ptala - jestli s sebou můžu vzít velkého psa, kdybych si zaplatila dvě sedadla vedle sebe. Odpověď zněla "NE".
aggitta
napsal(a):
Nesmí se přepravovat uvnitř autobusu, leda ve schráně v zavazadlovém prostoru...
Omlouvám se, překoukla jsem se, to se týká cest po Německu.
V ČR platí (přepravní řád):
Zvířata lze přepravovat pouze bezpečně umístěna v přepravních skříňkách, klecích či taškách s nepropustným dnem, které jsou k přepravě zvířat určeny. Takto přepravovaná zvířata
jsou přepravována zdarma a cestují na klíně či pod nohama majitele a musí zůstat během celé jízdy v přepravních skříňkách, klecích či taškách.
Uvažující člověk
XXX.XXX.82.78
Honza0780
napsal(a):
Dobry den obracím se na Vas s otázkou zda někdo s vas cestoval autobusem Student Agency do zahraničí se psem? Zda jsou povoleny jen maly pejsci v tašce nebo zda je možnost pokud zaplatím i druhé sedadlo vzit psa stredni Velikosti? Mockrát dekuji.
Není lepší si zavolat na zákaznickou linku a vědět to přímo od dopravce
aggitta
napsal(a):
Omlouvám se, překoukla jsem se, to se týká cest po Německu.
V ČR platí (přepravní řád):
Zvířata lze přepravovat pouze bezpečně umístěna v přepravních skříňkách, klecích či taškách s nepropustným dnem, které jsou k přepravě zvířat určeny. Takto přepravovaná zvířata
jsou přepravována zdarma a cestují na klíně či pod nohama majitele a musí zůstat během celé jízdy v přepravních skříňkách, klecích či taškách.
Mně loni řekli, že stačí když bude v tašce při nástupu a výstupu, takže během jízdy mi fenka ležela pod nohama na dece mimo tašku. A jako tašku jsem použila takovou tu cestovní/sportovní, protože na psy s 40 cm v kohoutku se asi ani psí tašky nevyrábí. A nikdo s tím neměl problém
Student agency má vyloučenou přepravu zvířat, malého psa v tašce berou bez problémů, ale zaměstanci se v případě problému nenechají vyhodit, jezdím dost často s malým psem. Pokud začne někdo z cestujících prudit, máte smůlu. Už se mi to stalo, naštěstí paní přesadili, bylo místo i jinde.