Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kulíšek

6.1.2016 09:42
Kulíšek

XXX.XXX.51.242

Dobrý den, chci se zeptat. Když jsem spát a manžel mi dává pusu na dobrou noc tak náš 9 měsíční pes trochu zavrčí, něco se mu na tom nelíbí. Spí s námi. Žárlí? Mám s tím něco dělat, kromě toho že mu řekneme Nesmíš?

6.1.2016 10:13
inusanka

XXX.XXX.98.58

Spí s vámi v posteli? Je to velké plemeno?
Jasně že Nesmíš je to minimum, co uděláte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2016 10:19

"Nesmíš" je úplně zbytečné (mimochodem, ten pes tuší, co to znamená?) - nesmíš neodstraní příčinu (ať už je to žárlivost nebo strach, je to prostě nejistota)...v klidu mu dej taky pusu na čumák a dobrou noc...Nemusí žárlit, může to i považovat za útok na tebe.

6.1.2016 10:19

Je v pubertě a zkouší, kam se zařadí. Chce to pevnější ruku.

Kulíšek

6.1.2016 10:20
Kulíšek

XXX.XXX.51.242

inusanka napsal(a):
Spí s vámi v posteli? Je to velké plemeno?
Jasně že Nesmíš je to minimum, co uděláte.

Ano spí s námi v posteli. Je to střední pleno, není čistokrevný něco jako foxteriér.

Kulíšek

6.1.2016 10:24
Kulíšek

XXX.XXX.51.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Nesmíš" je úplně zbytečné (mimochodem, ten pes tuší, co to znamená?) - nesmíš neodstraní příčinu (ať už je to žárlivost nebo strach, je to prostě nejistota)...v klidu mu dej taky pusu na čumák a dobrou noc...Nemusí žárlit, může to i považovat za útok na tebe.

Děkuji za radu. To děláme že se sním pomazlíme.Možná se cítí odstrčený.

6.1.2016 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Moji psi jsou moje děti a dělám pro ně první poslední. Ale mají určité hranice(i ty děti by je měly) Krom toho, že jsou to psi venkovní, co ale můžou do domu, pokud chtějí, nelezou na sedačky, do postele by je ani nenapadlo. Proč s vámi spí v posteli? Nevím, kolik je vám let, jestli už máte děti, či už děti z domu? Pokud zatím děti nemáte, zaděláváte si tím na další problémy. Budete mít mimino a většina lidí, si ho alespoň pár týdnů do postele bere, nebo pak když je dítě větší, vezmou si ho z postýlky k sobě alespoň ráno. Pes, který do té doby bude, vládcem" postele, může jednat velmi žárlivě a nechci nikoho urazit, ale fox není zrovna dvakrát snášenlivé plemeno. Dala bych mu pelech třeba vedle postele. Vždyť takto se nemůže pořádně vyspat nikdo z vás...Jo, k té žárlivosti. Mám(měla vlastně) jsem dva velké psy a dvě kočky. Máme plno psích kamarádů. Nikdy žádnému psu takovéto projevy netoleruju a ani to na mne nezkouší. Samojed žárlil na berňáka, ten byl jeho majetek a on si chudák nesměl s nikým hrát, protože mu samík dělal žárlivé scény jak manželce. Většinou jsem to nechávala tak, ať si to vyřídí mezi sebou, když už to fakt přeháněl, tak jsem ho sprdla. Nikdy se ale nestalo, že bych já šla za nějakým pejskem se pomazlit a mí psi mi dělali žárlivé scény. Já jako panička rozhoduju o tom, s kým se budu(budem) mazlit a nějaké výlevy bych nikdy netolerovala. Takže ano, při jeho zabrblání bych řekla, fuj, to se nedělá, pokud by se sklidnil, pomazlila bych se s ním. Pokud by pokračoval, letí z postele na svoje místo.

Kulíšek

6.1.2016 11:31
Kulíšek

XXX.XXX.51.242

lesnížínka napsal(a):
Moji psi jsou moje děti a dělám pro ně první poslední. Ale mají určité hranice(i ty děti by je měly) Krom toho, že jsou to psi venkovní, co ale můžou do domu, pokud chtějí, nelezou na sedačky, do postele by je ani nenapadlo. Proč s vámi spí v posteli? Nevím, kolik je vám let, jestli už máte děti, či už děti z domu? Pokud zatím děti nemáte, zaděláváte si tím na další problémy. Budete mít mimino a většina lidí, si ho alespoň pár týdnů do postele bere, nebo pak když je dítě větší, vezmou si ho z postýlky k sobě alespoň ráno. Pes, který do té doby bude, vládcem" postele, může jednat velmi žárlivě a nechci nikoho urazit, ale fox není zrovna dvakrát snášenlivé plemeno. Dala bych mu pelech třeba vedle postele. Vždyť takto se nemůže pořádně vyspat nikdo z vás...Jo, k té žárlivosti. Mám(měla vlastně) jsem dva velké psy a dvě kočky. Máme plno psích kamarádů. Nikdy žádnému psu takovéto projevy netoleruju a ani to na mne nezkouší. Samojed žárlil na berňáka, ten byl jeho majetek a on si chudák nesměl s nikým hrát, protože mu samík dělal žárlivé scény jak manželce. Většinou jsem to nechávala tak, ať si to vyřídí mezi sebou, když už to fakt přeháněl, tak jsem ho sprdla. Nikdy se ale nestalo, že bych já šla za nějakým pejskem se pomazlit a mí psi mi dělali žárlivé scény. Já jako panička rozhoduju o tom, s kým se budu(budem) mazlit a nějaké výlevy bych nikdy netolerovala. Takže ano, při jeho zabrblání bych řekla, fuj, to se nedělá, pokud by se sklidnil, pomazlila bych se s ním. Pokud by pokračoval, letí z postele na svoje místo.

Spí s námi protože jsem to chtěla, není to první pes kterého máme taky to byl terier. Není vládce postele, to si nemyslím, protože potom se knám snaží tulit. Udela to jen jednou potom už na to nereaguje.Jinak jsme sami s manželem, jsem v invalidním důchodu, jsme spolu celý den jak na zahradě tak doma. A ve spaní nás to nijak neomezuje. Ale každý nemusí být tomuto nakloněn, chápu to.Jinak je poslušný, tohle mi jen vrtalo v hlavě, tak ten dotaz zde.

6.1.2016 11:49

lesnížínka napsal(a):

Když to člověk zvládne, tak v tom nevidím problém. Mám "postelového" psa a postel rozhodně neovládá. Když hlídáme jeho sestru, tak zpočátku držkoval, že tam toho vetřelce trpět nehodlá. Stačilo vysvětlit a pod peřinu zajeli v míru oba.

6.1.2016 18:17
scylla

XXX.XXX.109.99

Všichni naši psi byli, jsou a budou posteloví, děti s nimi vyrostly a nebyl nikdy žádný problém.

6.1.2016 18:35
Arni

XXX.XXX.111.238

Pro lesnížínka. Citát. nechci nikoho urazit, ale fox není zrovna dvakrát snášenlivé plemeno.
Prosím vás s kým? V souvislosti s dotazem.

6.1.2016 18:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Australsti domorodci vyjadrovali nocni teplotu dle toho, kolik potrebovali pritulenych psu na to, aby se zahrali.Napriklad :"noc na tri psy" Takze odpradavna se lidi se psy tulili a zadny problem.

6.1.2016 19:21
scylla

XXX.XXX.109.99

Lexaurin napsal(a):
Australsti domorodci vyjadrovali nocni teplotu dle toho, kolik potrebovali pritulenych psu na to, aby se zahrali.Napriklad :"noc na tri psy" Takze odpradavna se lidi se psy tulili a zadny problem.

Jenže byli s nimi ve styku, v jednotě, měli je rádi a neměli načtené nesmysly o dominanci a hierarchii v lidsko-psí smečce a tak dál.

6.1.2016 19:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Pro lesnížínka. Citát. nechci nikoho urazit, ale fox není zrovna dvakrát snášenlivé plemeno.
Prosím vás s kým? V souvislosti s dotazem.

Se psy.

6.1.2016 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Jenže byli s nimi ve styku, v jednotě, měli je rádi a neměli načtené nesmysly o dominanci a hierarchii v lidsko-psí smečce a tak dál.

Australští domorodci se museli tulit, aby tam v noci nezmrzli. Rozhodně se netulili proto, že své psy milovali, nedělejte si iluze. Stejně tak eskymáci využívali samojedy jako topítka pro své děti. Ale taky je klidně sežrali. Vůbec nemám načteny nesmysly o hierarchii a se svými psy se válím na zemi, tudíž teoreticky pod nima, pokud bych tu hierarchii chtěla řešit. Nejsem ani cimprlich, že by mi to z tohoto pohledu vadilo, olizuju své psy neustále, ochutnáváme si tlamy, opusinkovávám jim tlapky Jenom prostě nevidím důvod, proč by se pes měl válet i v mé posteli, když už mám celý svůj život podřízený jemu, tenhle kousek soukromí si hodlám ponechat. Nesdílím postel ani se svým mužem, nebudu ani se psem. Spím ráda a hodně, nebo čumím půl noci na telku, když chci...a nemám chuť být někým omezovaná ještě v noci Paní zadavatelka psala, že je v invalidním důchodu, tudíž to má podobně jako já. Ale vůbec to nechápu u lidí, co chodí do zaměstnání. Pak se diví, že jsou pořád ve stresu, když se pořádně ani nevyspí. Jednou kvůli dětem, pak kvůli tomu, že si nastěhujou psy až do postele. Máte je doma, jste s nima celý večer, tak proč ještě do postele? A nevykládejte mi, že je tak strašně milujete, proto je chcete mít i v posteli...to totiž většina tvrdí i o partnerovi a za pár let je to válka Roseových

6.1.2016 20:17
Arni

XXX.XXX.111.238

Děkuji za odpověď. V dotazu nejsou žádní psy.

6.1.2016 20:18
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

scylla napsal(a):

To urcite nemeli, byli to totiz lide, kteri zili v souladu s prirodou, takze ji rozumeli, meli schopnost telepatie, vazili si kazdeho ziveho tvora...bohati lide.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2016 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.147

Moje-naše Kota / NO/ a manželova-naše Amálka/ jezevčík/.Kora je s PP a můj vysněný pes.Amálku si manžel přivezl z útulku.Měla zlomené žebro, dost ošklivý zánět v uších a nesmírně se bála smetáku. Kora se jí ale hned od prvního dne ujala. Bez problému udělala Amálce místo vedle sebe, zřejmě pochopila, že ten malý rezatý uzlíček má za sebou hodně těžký a bolestivý život.Začali jsme s manželem chodit s oběma na pravidelné společné procházky.První dostala a dosud dostane dobrotu i hl.jídlo nejdříve Kora, protože tady byla první a potom Amálka.Když pohladím jednu, pohladím hned i druhou.Každá má svoji misku a musí ctít majetek té druhé.Dnes už je Amálka naprosto v pohodě a má tu správnou jezevčíkovskou povahu.Umí se z ničeho nic urazit, ale ne na Koru, to na nás.Je strašně mlsná a ze začátku i kradla Tady se do výchovy vložila Kora a musím uznat, že s naprostým úspěchem.Amálka vyskytující se na křesle, hodlala čmajznout maso z kredence. Kora se postavila mezi křeslo a kredenc a tak toho Amálka nechala.Kora potom Amálku ještě dva dny hlídala a jakmile se rezavina na chvíli vzdálila, hned za sebou měla pořádkovou kontrolu. Od té doby se o žádný lup už nepokusila.
Takže shrnuto dohromady- co jedna, to i druhá a tak vlastně nemají žádný důvod na sebe žárlit a taky nežárlí.
Jedno mě ale mrzí, Amálka si nehraje a asi si ani nikdy hrát nebude. Ani Kora ji nedokáže nalákat.Někdy to vypadá, že už, už by snad, ale zase se stáhne a jenom přihlíží.

6.1.2016 20:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moje-naše Kota / NO/ a manželova-naše Amálka/ jezevčík/.Kora je s PP a můj vysněný pes.Amálku si manžel přivezl z útulku.Měla zlomené žebro, dost ošklivý zánět v uších a nesmírně se bála smetáku. Kora se jí ale hned od prvního dne ujala. Bez problému udělala Amálce místo vedle sebe, zřejmě pochopila, že ten malý rezatý uzlíček má za sebou hodně těžký a bolestivý život.Začali jsme s manželem chodit s oběma na pravidelné společné procházky.První dostala a dosud dostane dobrotu i hl.jídlo nejdříve Kora, protože tady byla první a potom Amálka.Když pohladím jednu, pohladím hned i druhou.Každá má svoji misku a musí ctít majetek té druhé.Dnes už je Amálka naprosto v pohodě a má tu správnou jezevčíkovskou povahu.Umí se z ničeho nic urazit, ale ne na Koru, to na nás.Je strašně mlsná a ze začátku i kradla Tady se do výchovy vložila Kora a musím uznat, že s naprostým úspěchem.Amálka vyskytující se na křesle, hodlala čmajznout maso z kredence. Kora se postavila mezi křeslo a kredenc a tak toho Amálka nechala.Kora potom Amálku ještě dva dny hlídala a jakmile se rezavina na chvíli vzdálila, hned za sebou měla pořádkovou kontrolu. Od té doby se o žádný lup už nepokusila.
Takže shrnuto dohromady- co jedna, to i druhá a tak vlastně nemají žádný důvod na sebe žárlit a taky nežárlí.
Jedno mě ale mrzí, Amálka si nehraje a asi si ani nikdy hrát nebude. Ani Kora ji nedokáže nalákat.Někdy to vypadá, že už, už by snad, ale zase se stáhne a jenom přihlíží.

Měli jsme to podobně: ten co byl větší a o necelé dva měsíce byl starší a tedy dřív u nás - byl berňák. Pak jsme přivezli malého samojedíka, vychrtlého, zablešeného, ale byl to malý čert, na Berrynka zrovna začal vrčet a dorážet a vykakovat si, ten to vzal s bohorovným klidem a tak to vlastně bylo celý život. Držel nad ním ochranou packu vychovával a usměrňoval ho a v dospělosti mu ledasco toleroval. Stejně jako u vás, i my jsme trošinku celý život upřednostňovali Berrynka, dostával první kokinka atd, protože byl jak jsme říkali, opora týmu" ten rozumější a také poslušnější

6.1.2016 20:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Děkuji za odpověď. V dotazu nejsou žádní psy.

Omlouvám se, pořádně jsem nepochopila dotaz. Ne jen se psy. Teriéři všeobecně nemusí moc ani psy, ani děti, bývají hodně kousaví. To je ale moje zkušenost s našima teriérama, nevím, jak velký je rozdíl mezi jednotlivýma rasama. Za mého dětství měl každý vořecha, kterému se tady říkalo foxtroš, byl to nějaký mix Dášenky a bývali opravdu hooodně nesnášenliví. Měli jsme je doma my, měl je i můj muž a většina sousedů. A oba cizí lidi kousali a to i tím způsobem, že třeba byla zabíjačka, barák plný lidí a pes najednou kousnul na dvorku řezníka, který se tam pohyboval se všema už půl dne. Nebo paní, co přišla k babči na návštěvu, klidně seděla na židli u stolu a vykecávali a pes najednou zpod stolu paní kousnul do nohy. Pochopím psa, který někoho kousne, když vleze znenadání na dvorek, ale tohle chování mi hlava nebere.

6.1.2016 20:58
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

lesnížínka napsal(a):
Australští domorodci se museli tulit, aby tam v noci nezmrzli. Rozhodně se netulili proto, že své psy milovali, nedělejte si iluze. Stejně tak eskymáci využívali samojedy jako topítka pro své děti. Ale taky je klidně sežrali. Vůbec nemám načteny nesmysly o hierarchii a se svými psy se válím na zemi, tudíž teoreticky pod nima, pokud bych tu hierarchii chtěla řešit. Nejsem ani cimprlich, že by mi to z tohoto pohledu vadilo, olizuju své psy neustále, ochutnáváme si tlamy, opusinkovávám jim tlapky Jenom prostě nevidím důvod, proč by se pes měl válet i v mé posteli, když už mám celý svůj život podřízený jemu, tenhle kousek soukromí si hodlám ponechat. Nesdílím postel ani se svým mužem, nebudu ani se psem. Spím ráda a hodně, nebo čumím půl noci na telku, když chci...a nemám chuť být někým omezovaná ještě v noci Paní zadavatelka psala, že je v invalidním důchodu, tudíž to má podobně jako já. Ale vůbec to nechápu u lidí, co chodí do zaměstnání. Pak se diví, že jsou pořád ve stresu, když se pořádně ani nevyspí. Jednou kvůli dětem, pak kvůli tomu, že si nastěhujou psy až do postele. Máte je doma, jste s nima celý večer, tak proč ještě do postele? A nevykládejte mi, že je tak strašně milujete, proto je chcete mít i v posteli...to totiž většina tvrdí i o partnerovi a za pár let je to válka Roseových

Za mě-ja se se psy, kdyz se vecer prituli, citim proste dobre.Je to moje canisterapiesmajlík, naopak mi stress odbouravaji.Kdyz jsem si prinesla stenatko havanacku, ustlala jsem si s ni na zemi, abych ji videla kdyby potrebovala ven a abych ji nenaucila spat v posteli . Asi jsem ji pripominala dlouhosrstou maminku, protoze se mi okamzite zavrtala do vlasu a usnula.Na hlave mi spi doted je ji sest let .Jedinna zmena, ze jsme se prestehovaly do loznice .Druha mladsi fenka tam uz skoncila automaticky, to uz jsem se o ňic nepokousela a nejsarsiho kluka si decka stahli k sobe do pokojiku, ze jim dela dobre, kdyz tam je

6.1.2016 21:20
Arni

XXX.XXX.42.52

lesnížínka napsal(a):
Omlouvám se, pořádně jsem nepochopila dotaz. Ne jen se psy. Teriéři všeobecně nemusí moc ani psy, ani děti, bývají hodně kousaví. To je ale moje zkušenost s našima teriérama, nevím, jak velký je rozdíl mezi jednotlivýma rasama. Za mého dětství měl každý vořecha, kterému se tady říkalo foxtroš, byl to nějaký mix Dášenky a bývali opravdu hooodně nesnášenliví. Měli jsme je doma my, měl je i můj muž a většina sousedů. A oba cizí lidi kousali a to i tím způsobem, že třeba byla zabíjačka, barák plný lidí a pes najednou kousnul na dvorku řezníka, který se tam pohyboval se všema už půl dne. Nebo paní, co přišla k babči na návštěvu, klidně seděla na židli u stolu a vykecávali a pes najednou zpod stolu paní kousnul do nohy. Pochopím psa, který někoho kousne, když vleze znenadání na dvorek, ale tohle chování mi hlava nebere.

Tak to vás můžu ujistit že foxteriér z mé zkušenosti nikoho nenapadá tak jako jiné plemena pokud je jako každý jiný pes socializovaný. Nevíte o tomto plemenu vůbec nic. A to že nemusí děti je zcela nepravdivé, ba naopak děti milují. Doporučuji si něco o nich přečíst. Mám Foxi X let a nekoušou nikoho ani návštěvy ba naopak jsou k nim velmi kontaktní, protože jsou velmi zvědaví. Jen tolik z mé zkušenosti.

6.1.2016 21:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.168

Pro Arni

- byl to nějaký mix Dášenky a bývali opravdu hooodně nesnášenliví
"""""""""""""""""""""""""
Pamatuji je taky. Byla jsem na venkově na prázdninách,
s tím mixem Dáši jsme si hrály
a za chvíli nepustil děcko z kadibudky. Vypadal, že
ho sežere. Fakt by potvora kousl. Hlídalo to,
ale byli to zmetci.

6.1.2016 22:22
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jeden můj známý měl v dětství také mix foxe - byla to nevyzpytatelná potvora. Jednoho dne někoho bezdůvodně pokousal a byl - podle tehdejších zákonů - utracen. Mám pocit, že právě to, že to byli psi MIX, byl ten problém. Znám řadu čistokrevných fox a jsou to normální psi, přátelští k lidem i dětem, nesmiřitelní ke škodné zvěři a dobří lovci - a tak to má být, tak byl fox v Anglii vyšlechtěn.

6.1.2016 22:24

Z odpovědi je patrné mix Dáši, že se jednalo o foxteriér drsnosrstý, ale Arni má hladkosrstého, už jsme to tady jednou probírali a to je rozdíl. Znám taky jednu foxteriér hladkosrstou fenu, a ta je perfektní, s drsňákem to nemá nic společného.

7.1.2016 06:15
Arni

XXX.XXX.42.52

rapotacka11 napsal(a):
Pro Arni

- byl to nějaký mix Dášenky a bývali opravdu hooodně nesnášenliví
"""""""""""""""""""""""""
Pamatuji je taky. Byla jsem na venkově na prázdninách,
s tím mixem Dáši jsme si hrály
a za chvíli nepustil děcko z kadibudky. Vypadal, že
ho sežere. Fakt by potvora kousl. Hlídalo to,
ale byli to zmetci.

Dobrý den. Já vám dám příklady z mého okolí. Bratr má jezevčíka rok starý strašný rapl. Bratr nezvládl jeho výchovu. Manželka jezdila u pošty po vsích a byla pokousána vlčákem, který ji znal. Spolupracovník měl kokra a ten držel u zdi jeho děti, dal jej pryč. Spolužák měl knírače, pokousal návštěvu. Rozhodně nebudu paušalizovat že to či ono plemeno je nesnášenlivé na základě tohoto. Hlavně je to o výchově psa. Ty mixy co uvádíte si pamatuji. Zavření na zahradách u domu a řvali na každého kdo šel kolem. Já se vyjádřil k foxteriérovi. A paní zadavatelce bych poradil ať mu dá najevo že tohle nesmí a zároveň ať jej přibere k tomu na dobrou noc. .Hezký den všem.

7.1.2016 06:31

"A paní zadavatelce bych poradil ať mu dá najevo že tohle nesmí "
ono přesně tohle je hrozně zrádné - co nesmí? Vrčet? No to je jenom komunikace, vnější projev nějakého "hnutí mysli". Pokud mu zakážu jenom vrčet, ale nepřesvědčím ho o tom, že ono "hnutí mysli" je zbytečné (ať už jde o tu žárlivost, nebo obranu paničky před zlolajným pánečkem, nebo...) tak se můžu taky dobrat do stavu, že pejsek sice přestane komunikovat=přestane vrčet, ale pak se stane, že "ZNIČEHONIC" kousne...

7.1.2016 06:47
Arni

XXX.XXX.42.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"A paní zadavatelce bych poradil ať mu dá najevo že tohle nesmí "
ono přesně tohle je hrozně zrádné - co nesmí? Vrčet? No to je jenom komunikace, vnější projev nějakého "hnutí mysli". Pokud mu zakážu jenom vrčet, ale nepřesvědčím ho o tom, že ono "hnutí mysli" je zbytečné (ať už jde o tu žárlivost, nebo obranu paničky před zlolajným pánečkem, nebo...) tak se můžu taky dobrat do stavu, že pejsek sice přestane komunikovat=přestane vrčet, ale pak se stane, že "ZNIČEHONIC" kousne...

Napsal jsem a zároveň jej přibere...To je dle mne ta komunikace.

7.1.2016 07:09

Arni napsal(a):
Napsal jsem a zároveň jej přibere...To je dle mne ta komunikace.

Já vím a jsem si toho vědoma, jenom jsem si půjčila tu část věty, páč tento motiv se v diskuzi opakuje a nechtělo se mi hledat výše v příspěvcích (teda ale normálně jsem tvoji oprávněnou reakci a jak tak koukám tak skoro doslova čekala...

7.1.2016 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jsem ráda, že jste mi to s foxem potvrdili, aby to nevypadalo, jen jako můj výmysl proti foxům. Ostatně, tu naši potvoru jsem měla také ráda škoda, že nemám fotku, musím si ji vyptat u mamky. Ano, byl drsnosrstý, ale muž měl hladkého(alespoň myslím, šáhnout jsem si na něj fakt tehdy netroufnula ). A další otázka jem čím to mohlo být tehdy křížené, když na vesnici si nic jiného vzezření nepamatuju(ještě voříšci špicovití tedy) ale nějakého čistokrevného psa neměl nikdo, maximálně možná nějakého NO.

7.1.2016 11:00

lesnížínka napsal(a):
Jsem ráda, že jste mi to s foxem potvrdili, aby to nevypadalo, jen jako můj výmysl proti foxům. Ostatně, tu naši potvoru jsem měla také ráda škoda, že nemám fotku, musím si ji vyptat u mamky. Ano, byl drsnosrstý, ale muž měl hladkého(alespoň myslím, šáhnout jsem si na něj fakt tehdy netroufnula ). A další otázka jem čím to mohlo být tehdy křížené, když na vesnici si nic jiného vzezření nepamatuju(ještě voříšci špicovití tedy) ale nějakého čistokrevného psa neměl nikdo, maximálně možná nějakého NO.

Ti psi mohli být typově foxíci, ale tohle může vzniknout z čehokoliv. Foxík je proporcemi "normální" pes a to je pro mixy bez ID předků typické. No a jak už tady zaznělo - bodejť by se člověk divil, že to jsou kousavé potvory, když jsou v první řadě na dvůr na hlídání a vyrostli jako dříví v lese. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík