DoryaJa
XXX.XXX.210.194
Jak byste krmili dvouměsíční štěně středního plemene cca.6kg stravou na půl granule a na půl maso? (Denní dávka mi vyšla okolo 300g takže 150g denně na 2x?) Jak to nakombinovat aby to fungovalo a nic nechybělo? Dát půlku denní dávky granulí a zbytek maso? Krmíte tak někdo?
pajajs
XXX.XXX.143.14
Rozhodně nekrmte na půl granule, na půl maso.. Buď maso a občas granule (když nestihnete něco vyndat), nebo granule a občas maso (na chuť).. Co jsem četl, tak kombinace maso-granule může způsobit zažívací problémy, protože granule pes tráví značně dýl, než maso.
DoryaJa
XXX.XXX.210.194
Pes tráví různé věci, různě dlouho. Zelenina x maso třeba. Ale nechci krmit v jedné dávce (půl maso/půl granule) ale např. ráno granule, odpo maso a večer zase granule. Jen mě zajimá ten správný poměr (aspoň přibližně) abych nedávala málo nebo naopak moc.
Annaalex
XXX.XXX.89.52
Já dávám granule i maso půl na půl.
Ráno jen trochu granulí, v poledne 1/2 denní dávky masa se zeleninou a večer doplním granule, aby to dohromady s tou ranní dávkou byla také polovina denní dávky. Ale mnohem větší část granulí dostane večer. Neznáme žádné průjmy, ani trávicí potíže.
Měla jsem sice velká plemena, ale dvouměsíční štěně se krmí nejmíň 4x denně v malé dávce. Spočtěte si kolik masa a kolik granulí je denní dávka, to si podělte a pak to krmte jak píšou ostatní, třeba nastřídačku maso+přílohy, další dávka granule a ještě celé jednou. Trošku problém je udávkovat tam ty granule, protože denní dávka granulí naní na váhu totéž, jako denní dávka masa s přílohama. Ale rozpočítat se to snad nějak dá...
pajajs
napsal(a):
Rozhodně nekrmte na půl granule, na půl maso.. Buď maso a občas granule (když nestihnete něco vyndat), nebo granule a občas maso (na chuť).. Co jsem četl, tak kombinace maso-granule může způsobit zažívací problémy, protože granule pes tráví značně dýl, než maso.
Ono je to úplně jedno, jak se co dlouho tráví. Nebo vy taky sníte maso, pak čekáte až vytrávíte, potom sníte brambory, pak zas čekáte, než si dáte salát?
Nevím, kde se ta blbost se škodlivostí různé délky trávení vzala, ale stačí použít mozek, i v přírodě šelmy žerou dohromady maso a vnitřnosti, žaludky plné zelené píce, vlci lesní ovoce apod.
Klidně můžete kombinovat maso, zeleninu, granule, nic zlého se nestane, neudeří hrom a pes neumře. Jen je určitě lepší krmit jen tím masem a přílohami, než do něj cpát chemicky konzervované granule nejasného složení, když máte možnost připravovat stravu zdravější a pro psa přirozenou. S dávkou a složením si hlavu nelamte, když pes bude tloustnout, dávku zmenšíte, když se vám bude zdát hubený, přidáte. Zvláště u štěněte vám přesně na gramy nikdo neřekne, kolik dávat. I psi stejného plemene a stáří mohou žrát trochu jiné množství, každý organismus je jiný.
pajajs
XXX.XXX.143.14
davidka
napsal(a):
Ono je to úplně jedno, jak se co dlouho tráví. Nebo vy taky sníte maso, pak čekáte až vytrávíte, potom sníte brambory, pak zas čekáte, než si dáte salát?
Nevím, kde se ta blbost se škodlivostí různé délky trávení vzala, ale stačí použít mozek, i v přírodě šelmy žerou dohromady maso a vnitřnosti, žaludky plné zelené píce, vlci lesní ovoce apod.
Klidně můžete kombinovat maso, zeleninu, granule, nic zlého se nestane, neudeří hrom a pes neumře. Jen je určitě lepší krmit jen tím masem a přílohami, než do něj cpát chemicky konzervované granule nejasného složení, když máte možnost připravovat stravu zdravější a pro psa přirozenou. S dávkou a složením si hlavu nelamte, když pes bude tloustnout, dávku zmenšíte, když se vám bude zdát hubený, přidáte. Zvláště u štěněte vám přesně na gramy nikdo neřekne, kolik dávat. I psi stejného plemene a stáří mohou žrát trochu jiné množství, každý organismus je jiný.
"Přidávání granulí do tradiční stravy. Ve snaze psovi přilepšit (v granulích jsou přece všechny potřebné vitamínky) přidáváme do krmení hrstku granulí nebo mu je podáváme jako druhý chod. Potřebné živiny z granulí pes sice získá, ale pouze v tom případě, dostane-li plnou doporučenou dávku výrobcem a ne jen její část. Podporujeme tím nerovnoměrný příjem živin (hlavně vitamíny a minerály), některé mohou škodit, protože přebývají, jiné chybí. K tomu mu ještě ničíme jeho trávicí systém (jiné složení granulí a masa). "
Nevím jak je to pravdivý nebo ne, jenom jsem to chtěl poukázat.. A jinak v přírodě šelmy žerou to, co jejich tělo potřebuje.