Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

olinalojza

28.12.2015 14:32
olinalojza

XXX.XXX.3.177

Dobrý den, prosím má někdo zkušenost jak dlouho se rozkládá pes v hrobě.Bohužel před sedmi lety jsme pohřbili pejska na pozemku, kde se nyní bude kopat.nechtěla bych aby se ho to jakkoli dotklo.vážil cca 15kg a je pohřben sedm let, cca 1,5metru hluboko.mám ho nechat exhumovat?má někdo zkušenost?prosím jen o slušné odpovdi.děkuji Maie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2015 14:45

Pokud byl uložen volně do země, tak už zůstaly pouze kosti.

28.12.2015 14:57

olinalojza napsal(a):
Dobrý den, prosím má někdo zkušenost jak dlouho se rozkládá pes v hrobě.Bohužel před sedmi lety jsme pohřbili pejska na pozemku, kde se nyní bude kopat.nechtěla bych aby se ho to jakkoli dotklo.vážil cca 15kg a je pohřben sedm let, cca 1,5metru hluboko.mám ho nechat exhumovat?má někdo zkušenost?prosím jen o slušné odpovdi.děkuji Maie.

Pro lidi je minimální tlecí doba 10 let, ale pokud je na místě jílovitá půda nebo vyšší hladina spodní vody, může to být klidně i 20 let. A po uplynutí té tlecí doby se z hrobu pořád tahají kosti, někdy i kus kravaty.

28.12.2015 16:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro lidi je minimální tlecí doba 10 let, ale pokud je na místě jílovitá půda nebo vyšší hladina spodní vody, může to být klidně i 20 let. A po uplynutí té tlecí doby se z hrobu pořád tahají kosti, někdy i kus kravaty.

Když se budeme bavit o kostech, tak ty se v lidských hrobech vyskytují ještě po staletích ( archeologické průzkumy ).

28.12.2015 16:53

Když se budeme bavit o kostech, tak ty se v lidských hrobech vyskytují ještě po staletích ( archeologické průzkumy ).

No právě... ale osobně bych se nechtěla potkat s kostmi žádného svého domácího mazlíka

28.12.2015 17:12

No právě... ale osobně bych se nechtěla potkat s kostmi žádného svého domácího mazlíka

Tak to já určitě také ne. Jen jsem si při té příležitosti vzpomněla, jak mi kdysi pubertální synek vlezl do vykopávek u kostela v Levoči, kde byly ještě stále kosti zemřelých v dávné morové ráně a pak si kost vystavil v knihovničce se známým nápisem : "Co jste vy, budeme i my."
( Mor jsme naštěstí nedostali, jen on dostal pár pohlavků )
Ale v případě zadavatelky bych se asi pokusila o vyzvednutí ostatků
( kostí ) psa, než je nacházet roztroušené po okolí.
Těžká volba.

28.12.2015 17:15

olinalojza napsal(a):

Kosti vykopejte a pohřběte jinde - na místě, kde bude klid.

28.12.2015 18:58
manbea

XXX.XXX.18.54

Tak to já určitě také ne. Jen jsem si při té příležitosti vzpomněla, jak mi kdysi pubertální synek vlezl do vykopávek u kostela v Levoči, kde byly ještě stále kosti zemřelých v dávné morové ráně a pak si kost vystavil v knihovničce se známým nápisem : "Co jste vy, budeme i my."
( Mor jsme naštěstí nedostali, jen on dostal pár pohlavků )
Ale v případě zadavatelky bych se asi pokusila o vyzvednutí ostatků
( kostí ) psa, než je nacházet roztroušené po okolí.
Těžká volba.

Tak dnes tyto vyzvednuté pohřby alespoň ošetříme Insidurem

28.12.2015 19:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já bych to nedramatizovala. Jde taky o to, jestli je to na vašem pozemku a kdo to bude kopat, zda budete u toho a bude možnost kostičky sesbírat a zakopat jinde. Kopat ručně 1,5m jámu jen proto, aby jste to vyzvednuli sami, je celkem zbytečné. Několikrát se nám stalo, že jsme byli u kopámí hrobu pro našeho příbuzného zrovna v době, kdy se vyzvedávali kosti např.po prababičce. Pohřebák je sesbíral do krabice a pak dal dospod nově vykopaného hrobu. To je prostě normální a přeci víte, že tam pejsek je a že bude rozložený...už jsou to, jen" kosti...pejska máte v srdci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík