Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2015 08:22
mishule

XXX.XXX.193.30

Pro jednou nezakládám klasickou diskuzi, spíš se potřebuju vypsat z toho, co se nám včera na procházce přihodilo, pořád to mám před očima. Máte někdo podobný zážitek? Potkáváte často na procházkách psí tuláky?

Včera se k nám na procházce přidal labrador, prošedivělý děda, hodný, nechal se pohladit, zkontrolovat obojek... A jelikož se nás nechtěl pustit, tak jsem s ním prošla ulici, zda někde nemá majitele. Neměl. Tak jsme se vraceli zpět, pes běžel vedle mě (šli jsme podchodem) a najednou za zmatkoval, vletěl na hlavní pod auto a neštěstí bylo na světě. Díky bohu pán v autě zareagoval rychle, takže psa pouze ťuknul, ale i tak hafan udělal čtyři kotrmelce, já skočila pro něj, aby nevletěl pod další...

Psovi na první pohled nic nebylo, jen se klepal šokem (a já s ním). Pán z auta se (dík bohu!) prvně staral o to, zda je pes v pořádku, teprve potom si šel prohlédnout auto. Za jeho super reakci mu patří velký dík.

Přítel mezitím kontaktoval MP, kteří ho odkázali na PČR, že zrovna vezou jiného psa. PČR samozřejmě přítelovi řekla, že tohle není v jejich kompetenci a že kontaktují znovu MP.

Po chvíli se ovšem, díky dvěma postarším pánům, podařilo kontaktovat majitele, který si pro psa přijel (Kontaktovali jsme hlídku MP, ti po ujištění, že psovi ani autu, které ho srazilo nic není, odvolali výjezd). Prý je mu 14 a když nikdo není doma, tak jim utíká. Copak je problém zabezpečit 14 leteho obtloustleho labradora?

Majitel se našel, slíbil, že psa odveze na veterinu. Takže konec dobrý, všechno dobré. Pro tentokrát. Jenže příště už tam nebude takhle pohotový řidič, příště už pojede někdo obcí stovkou a pes se majiteli už nevrátí...

23.12.2015 09:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.56

Třeba to tak chce..........

23.12.2015 09:58
aha

XXX.XXX.41.2

Smutný příběh před Vánoci...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.12.2015 10:18

Tak to musel být hodně nepříjemný zážitek. Snad se pejsek uzdraví a nebude mít žádné následky. Jestli se poučí majitel těžko říct. Třeba ho k lepšímu zabezpečení psa přesvědčí alespoň to, že bude muset zaplatit škodu způsobenou na autě (pokud nějaká vznikla)..

23.12.2015 16:01
mishule

XXX.XXX.193.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to musel být hodně nepříjemný zážitek. Snad se pejsek uzdraví a nebude mít žádné následky. Jestli se poučí majitel těžko říct. Třeba ho k lepšímu zabezpečení psa přesvědčí alespoň to, že bude muset zaplatit škodu způsobenou na autě (pokud nějaká vznikla)..

Škoda žádná nevznikla, auto bylo úplně v cajku. A co mi dnes tak říkali doma, pes je chronický útěkář, občas ho vyhazují od taťky z fabriky.

Nedokážu pochopit, jak majitelum tohle může nevadit...

milka000

23.12.2015 16:35
milka000

XXX.XXX.97.97

Mozna mu to vadi...kdysi jsme měli psa a ten porad utikal vždycky skončil v utulku, a vždycky jsme si pro nej prijeli pokazde když utekl udelali jsme z jeho kotce vice nedobytnejsi pevnos, ale pokazde se dostal na svobodu zhoršilo se to tak ze zacal utikat 2 dene. jednoho dne byl jeho osud speceten...

23.12.2015 16:46

milka000 napsal(a):
Mozna mu to vadi...kdysi jsme měli psa a ten porad utikal vždycky skončil v utulku, a vždycky jsme si pro nej prijeli pokazde když utekl udelali jsme z jeho kotce vice nedobytnejsi pevnos, ale pokazde se dostal na svobodu zhoršilo se to tak ze zacal utikat 2 dene. jednoho dne byl jeho osud speceten...

Ať žije nezodpovědnost.

milka000

23.12.2015 16:50
milka000

XXX.XXX.97.97

Myslim ze to vazne zodpovednosti není...

milka000

23.12.2015 16:54
milka000

XXX.XXX.97.97

Stejne, nejhnusnejsi je když někdo psa odveze a vyhodi z auta!

23.12.2015 17:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

milka000 napsal(a):

A co takhle pevný kotec, když psa neodradí plot?!? A psa pravidelně venčit...ale to ne, to radši budeme říkat, že on je útěkář a vlastně si za to přejetí může sám...

23.12.2015 17:57
aha

XXX.XXX.224.77

lavacca napsal(a):
A co takhle pevný kotec, když psa neodradí plot?!? A psa pravidelně venčit...ale to ne, to radši budeme říkat, že on je útěkář a vlastně si za to přejetí může sám...

Hlavně v takhle pokročilém věku, bych ani psíka nenechávala venku, když bych nebyla doma. Vždyť by si zasloužil pelíšek někde v teple domova.

milka000

23.12.2015 18:24
milka000

XXX.XXX.97.97

Tak za 1. Ja nerikam ze si za to muze sam
Za 2. Chodilo se z nim kazdy den
Za 3. Pokud jste to cetli spravne tak kotec byl pevne postaveny a byl dokonce na retezi ktery urval ( to jsem driv nezminila, ale ocko toho retezu povolilo)
Za 4. Byl to skvely pes a ne utekar.

23.12.2015 18:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

aha napsal(a):
Hlavně v takhle pokročilém věku, bych ani psíka nenechávala venku, když bych nebyla doma. Vždyť by si zasloužil pelíšek někde v teple domova.

Pes, který je celý život zvyklý venku, je k tomu otužilý a doma nebude, nechce být. Měla jsem teď pár měsíců těžce nemocného psa a do baráku nechtěl, těžce se mu dýchalo a v teple měl asi pocit, že ještě hůř. Přemlouvali jsme ho, ale nechtěl, nebo přišel jen aby nám udělal radost, poležel minutu a chtěl ven.

23.12.2015 19:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

milka000 napsal(a):
Tak za 1. Ja nerikam ze si za to muze sam
Za 2. Chodilo se z nim kazdy den
Za 3. Pokud jste to cetli spravne tak kotec byl pevne postaveny a byl dokonce na retezi ktery urval ( to jsem driv nezminila, ale ocko toho retezu povolilo)
Za 4. Byl to skvely pes a ne utekar.

Ono je "chodilo" a chodilo, že? Myslím tím fyzická x psychická zábava.

Pokud by byl kotec pevný, tak by se z něj pes nedostal. A ani by nemusel být na řetězu. Pevný kotec = pevné dno, pevný plot /ideální karisíť/ a pevná střecha. Z takového kotce prostě pes neuteče. Utekl-li = kotec nebyl pořádně udělaný. Nic víc, nic míň.

23.12.2015 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

mishule napsal(a):
Škoda žádná nevznikla, auto bylo úplně v cajku. A co mi dnes tak říkali doma, pes je chronický útěkář, občas ho vyhazují od taťky z fabriky.

Nedokážu pochopit, jak majitelum tohle může nevadit...

Taky nechápu, jak někomu může běhat pes po vesnici, nebo městě a páníčkovi to nevadí. Mě stačilo, když nám pes utekl jednou, měla jsem hroznej strach co se mu stane, nebo co někde způsobí. Nemá rád romy a podobné existence, nevím jak to pozná, ale je na ně vysazenej, a jelikož jsme ve vesnici jedny měli, tak jsem se fakt bála. Naštěstí jsme se rozdělili, já jsem jela autem k rybníku, kam jsme každý den chodili a po půl hodině jsem tam psa našla.

Jinak k tomu, že pes který je zvyklý venku, nechce domů, tak to můžu jen potvrdit. Máme 11ti letého retrívra, který byl odmalička venku, až na pár prvních dní, kdy jsme ho nechali v baráku. Pak měl nějaké zdravotní potíže, a měl být v teple, ale prostě doma jsme ho neudrželi, nechtěl tam být. Nachvíli se podívat to jo, ale po pár minutách už stál u dveří a kňoural, fuňel a slintal. Naučili jsme ho na chodbu, kde teď spí a občas tráví čas i přes den, není tam takové teplo, takže tam je rád. I když necháme otevřené dveře, domů nejde.

23.12.2015 20:35
aha

XXX.XXX.234.90

My měli vždy hafany doma, ale je pravda, že v rodině máme NO a ten chce být venku i v -15. Zase jsem o něco moudřejší.

23.12.2015 20:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

aha napsal(a):
My měli vždy hafany doma, ale je pravda, že v rodině máme NO a ten chce být venku i v -15. Zase jsem o něco moudřejší.

Asi taky záleží na jedinci, náš retrívr, je celkově takový samostatný, rád se pomazlí, ale jen když on sám chce a pak má rád svůj klid. Jinak třeba babička měly vždycky psy venku, co pamatuji tak měli čuvače, křížence čau čau, belgického ovčáka tervuerena, a teď mají berňačku. Asi tak do jednoho roku byla venku, ale s tím, že si jí občas večer pustli domů. Teď jsou ji cca 3 roky a doma už je trvale, jen když jedou pryč, tak čeká venku. Ale jelikož jsou v důchodu tak jezdí jen občas na nákup a k doktorům.

23.12.2015 21:46

lavacca napsal(a):
Ono je "chodilo" a chodilo, že? Myslím tím fyzická x psychická zábava.

Pokud by byl kotec pevný, tak by se z něj pes nedostal. A ani by nemusel být na řetězu. Pevný kotec = pevné dno, pevný plot /ideální karisíť/ a pevná střecha. Z takového kotce prostě pes neuteče. Utekl-li = kotec nebyl pořádně udělaný. Nic víc, nic míň.

Přesně

24.12.2015 00:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

marcelaamax napsal(a):
Asi taky záleží na jedinci, náš retrívr, je celkově takový samostatný, rád se pomazlí, ale jen když on sám chce a pak má rád svůj klid. Jinak třeba babička měly vždycky psy venku, co pamatuji tak měli čuvače, křížence čau čau, belgického ovčáka tervuerena, a teď mají berňačku. Asi tak do jednoho roku byla venku, ale s tím, že si jí občas večer pustli domů. Teď jsou ji cca 3 roky a doma už je trvale, jen když jedou pryč, tak čeká venku. Ale jelikož jsou v důchodu tak jezdí jen občas na nákup a k doktorům.

Je fakt, že naše kavkazačka taky nikdy domů nešla. Mají ležení v matraci v podloubí a když domů, tak si vleze do garáže, kde mají druhou matraci. Ale jinak nikam nejde. Faktem je, že odmala /přivezli jsme si jí ve 3 měsících/ byla venku. To ostatní byli zvyklí jako štěňata doma nějakou dobu - většinou od těch 2 do 3 měsíců trávili čas v kuchyni, apod. kde jsme byli, a tak s chozením domů nemají problém, ale taky tu moc dlouho nepobudou. Venku je dle nich zábavy víc. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík