Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hero007

20.12.2015 11:22
Hero007

XXX.XXX.73.251

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdo je majitelem psa v papírech, pokud je kolonka majitel prázdná... jsou vůbec papíry platné? Můžeme majitele dopsat propiskou? A kdo to bude? Člověk, co je na kupní smlouvě, nebo kdokoliv? Popř, může být majitelem nezletilý? Děkuji.

20.12.2015 11:48
Arni

XXX.XXX.111.238

V P.P. bude označen majitel na základě kupní smlouvy, to bude provedeno na Českomoravské kynologické jednotě a v P.P. zapsán nový majitel a razítko této organizace.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Arni napsal(a):
V P.P. bude označen majitel na základě kupní smlouvy, to bude provedeno na Českomoravské kynologické jednotě a v P.P. zapsán nový majitel a razítko této organizace.

Na zapsáníí prvního majitele není potřeba razítko ani registrace u žádné organizace - stačí podpis chovatele v PP, a majitel se normálně napíše do kolonky Majitel, a přidá svůj podpis, toť vše. Majitele registruje plemenná kniha pouze u chovných jedinců při přeregistraci, nebo při žádosti o export pedigee, v případě prodeje do zahraničí.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Arni napsal(a):

A ČMKJ má pokud se nepletu pod sebou jen lovecká plemena, nebo ne?

20.12.2015 11:58
awake

XXX.XXX.115.136

Do PP se zapíše kupující do kolonky majitel sám, nebo kolonku majitel může vyplnit chovatel při prodeji štěněte. Žádné razítko k tomu není potřeba.

Dle mě nemusí být v PP uveden nutně jen ten kdo je v kupní smlouvě (např. psa platí rodiče a do PP se zapíše "dítě" starší 15ti let?). Lepší bude když se svým dotazem obrátíte přímo na ČMKU - http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=vzkazy.

20.12.2015 12:00
Arni

XXX.XXX.111.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na zapsáníí prvního majitele není potřeba razítko ani registrace u žádné organizace - stačí podpis chovatele v PP, a majitel se normálně napíše do kolonky Majitel, a přidá svůj podpis, toť vše. Majitele registruje plemenná kniha pouze u chovných jedinců při přeregistraci, nebo při žádosti o export pedigee, v případě prodeje do zahraničí.

Je to možné můj pes byl určen na export ze ktereho sešlo.

20.12.2015 12:04
Arni

XXX.XXX.111.238

A ČMKJ má pokud se nepletu pod sebou jen lovecká plemena, nebo ne?

Mám lovecké plemeno je to možné.

20.12.2015 12:04
awake

XXX.XXX.115.136

Arni napsal(a):
Je to možné můj pes byl určen na export ze ktereho sešlo.

Pokud chce chovatel vystavit export PP musí plemenné knize zaslat adresu majitele štěněte. Ten je tak zapsán rovnou do PP plemennou knihou. "Obyč" PP se vydávají s prázdnou kolonkou majitel, a tu si sám vyplní majitel nebo chovatel a podepíše.

20.12.2015 12:05
anonymx

XXX.XXX.132.12

Ano, v případech exportu stenete musi chovatel zadat o tzv. Exportni PP a tam uz musí byt majitel uveden.

Hero007

20.12.2015 12:32
Hero007

XXX.XXX.73.251

A když chceme jít na výstavu, tak tam majitel nemusí být uveden?

20.12.2015 12:37
awake

XXX.XXX.115.136

Poprvé jsem přihlašovala psa na výstavu a jako majitel jsem v PP uvedená nebyla a problém to nebyl. Nyní jsem psa přihlásila podruhé a musela jsem se do PP zapsat a poslat kopii PP znovu jinak mi nechtěli přihlášku přijmout. Takže asi záleží na tom, kdo řeší přihlášky na výstavu.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Hero007 napsal(a):
A když chceme jít na výstavu, tak tam majitel nemusí být uveden?

Musí - musí tam být už když posíláte přihlášku (na té kopii, co přikládáte).

Hero007

20.12.2015 12:41
Hero007

XXX.XXX.73.251

A tedy stačí se dopsat propiskou + podis? A nemusí to být tedy nutně kupující?

20.12.2015 12:44
awake

XXX.XXX.115.136

Proč nemůžete dopsat kupujícího dle smlouvy do kolonky majitel?
Jinak ano, majitel se zapisuje do kolonky majitel sám (třeba propiskou) a podepíše se.

Hero007

20.12.2015 12:46
Hero007

XXX.XXX.73.251

Protože kupující je můj zákonný zástupce a pes je můj, tak jestli musí být majitel podle kupní smlouvy, nebo je to jedno?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Hero007 napsal(a):
Protože kupující je můj zákonný zástupce a pes je můj, tak jestli musí být majitel podle kupní smlouvy, nebo je to jedno?

Z pohledu výstav nebo chovu je to jedno - kupní smlouvy nikde nepřikládáte, jedno by to nebylo v případě soudního sporu o vlastnictví psa.

Hero007

20.12.2015 13:06
Hero007

XXX.XXX.73.251

A může být majitel mladší 18. let?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Hero007 napsal(a):
A může být majitel mladší 18. let?

Pokud vám bylo 15 let, tak ano.

20.12.2015 15:53
lev

XXX.XXX.253.186

Arni napsal(a):

Pěkný nesmysl.

20.12.2015 16:07
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ačkoliv chovám psy přes 30 let, v tomhle tedy zrovna nemám taky moc jasno. Když prodávám štěně ze svého chovu, tak do kolonky majitel zapisuji já nového majitele (v 99 % případů toho, s kým podepisuji kupní smlouvu) a také to tam podepíši. Zdá se mě to logické - já prodávám psa tomu jistému člověku a to stvrdím svým podpisem. Pokud je štěně prodáno dále, tak by měl první majitel udělat totéž - napsat dalšího majitele a sám podepsat. Nějak jsem ještě nepochopila, proč mnoho chovatelů předává PP v kolonce majitel nevyplněný a proč si to tam dopisují majitelé sami a ještě to podepisují svým podpisem?
Plemenná kniha zapisuje majitele pouze tehdy, pokud se jedná o štěně, které bude importováno do zahraničí.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Ale vždyť váš podpis už na PP jednou je, a logicky pokud někomu PP při prodeji psa předáte, tak s tím že pes změní majitele souhlasíte.

20.12.2015 16:42
Arni

XXX.XXX.111.238

Nevím proč, vyřizoval jsem to nedávno asi 3 týdny. Přečtěte si to celé níže proto asi. Myslel jsem že je to standartní postup.

20.12.2015 16:43
Arni

XXX.XXX.111.238

To bylo pro lva.

20.12.2015 16:52
lev

XXX.XXX.253.186

PP je platný se třemi podpisy -
1, chovatele - to je osoba, kde se štěně narodilo a jeho podpis je na první stránce PP - pozor na to, někdy se chovatel zapomene podepsat
2, plemenné knihy, která PP vystavila ( razítko, podpis)
3, majitele - to je ten, který psa koupil a je mu nad 15let
Jméno a adresu do pp - s vyjímkou exportních pp - si dopisuje majitel sám, samozřejmě podepíše.
Pokud mění majitele pes/fena, který je již uchovněn, teprve pak se zasílá změna majitele na plemennou knihu a klub - časy najdete v zápisním řádě.

20.12.2015 16:57
Arni

XXX.XXX.111.238

lev napsal(a):
PP je platný se třemi podpisy -
1, chovatele - to je osoba, kde se štěně narodilo a jeho podpis je na první stránce PP - pozor na to, někdy se chovatel zapomene podepsat
2, plemenné knihy, která PP vystavila ( razítko, podpis)
3, majitele - to je ten, který psa koupil a je mu nad 15let
Jméno a adresu do pp - s vyjímkou exportních pp - si dopisuje majitel sám, samozřejmě podepíše.
Pokud mění majitele pes/fena, který je již uchovněn, teprve pak se zasílá změna majitele na plemennou knihu a klub - časy najdete v zápisním řádě.

To bude asi tím že byl určen na export a již zapsán ten majitel, proto jsme museli takhle postupovat.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 09:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Hero007 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdo je majitelem psa v papírech, pokud je kolonka majitel prázdná... jsou vůbec papíry platné? Můžeme majitele dopsat propiskou? A kdo to bude? Člověk, co je na kupní smlouvě, nebo kdokoliv? Popř, může být majitelem nezletilý? Děkuji.

Pokud si majitel ty, tak se tam klidně dopiš
Pokud je to člověk, kterému budeš štěně prodávat, tak je to on (tedy člověk uveden v kupní smlouvě) a při podpisu kupní smlouvy ho tam dopiš a on si je podepíše a hotovo
Papíry jsou platné, pokud mají razítko čmku + podpis, kdo je vystavil + kulatou nálepku FCI (která hraje všema barvama).

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Pokud si majitel ty, tak se tam klidně dopiš
Pokud je to člověk, kterému budeš štěně prodávat, tak je to on (tedy člověk uveden v kupní smlouvě) a při podpisu kupní smlouvy ho tam dopiš a on si je podepíše a hotovo
Papíry jsou platné, pokud mají razítko čmku + podpis, kdo je vystavil + kulatou nálepku FCI (která hraje všema barvama).

tady má pravdu Lev - PP je opravdu platný pouze, pokud jsou na něm 3 podpisy:
plemenka (+ razítko)
chovatel
majitel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík